0

استاندار آذربایجان شرقی: سیاست مبتنی بر اخلاق و تقوا ویژگی سیره فاطمی است

استاندار آذربایجان شرقی: سیاست مبتنی بر اخلاق و تقوا ویژگی سیره فاطمی است
بازدید 12

به گزارش خبرنگار مهر، بهرام سرمست ظهر یک شنبه در همایش ملی سنت و سیره سیاسی حضرت فاطمه زهرا (س)، افزود: اگر واقعاً می‌خواهیم سیره سیاسی حضرت فاطمه (س) را به عنوان یک سبک فاطمی تبلیغ کنیم، ای کاش در ردیف سخنرانان از بانوان هم استفاده می‌شد.

استاندار آذربایجان شرقی گفت: در مطالعه تاریخ اسلام، حضرت فاطمه زهرا (س) به عنوان دختر گرامی پیامبر اکرم (ص) نقش برجسته‌ای ایفا کرده‌اند و ایشان نه تنها از لحاظ عبادی و اخلاقی الگوی زنان مسلمان هستند، بلکه در حوزه سیاسی هم به عنوان شخصیت تأثیرگذار شناخته می‌شوند.

وی ادامه داد: تحلیل سیره سیاسی آن حضرت نشان می‌دهد ایشان چگونه در دفاع از حق، روشنگری جامعه و ایستادگی در برابر ظلم مسئولیتی سنگین بر دوش خود احساس می‌کردند.

استاندار آذربایجان شرقی تاکید کرد: بررسی سیره حضرت فاطمه زهرا (س) نشان می‌دهد سیاست در اسلام باید با اخلاق و تقوا همراه باشد.

سرمست با بیان اینکه شجاعت یکی از کلیدواژه‌های سیره حضرت زهرا است، گفت: ایشان در دفاع از ولایت و حقوق خودشان در برابر تمام فشارها ایستادگی کردند و شجاعت یکی از ویژگی‌های بارز ایشان در آن شرایط تنگنا بود.

وی با بیان اینکه بینش عمیق نسبت به شرایط اجتماعی و سیاسی، دیگر ویژگی حضرت فاطمه (س) بود، افزود: ایشان به لحاظ اینکه به صورت بلافصل با پبامبر اکرم (ص) و حضرت علی (ع) ارتباط داشتند، باعث شکل‌گیری یک بینش عمیق در آن شرایط تاریخی و اجتماعی شده بود.

استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: از دیگر کلیدواژه‌های شخصیتی حضرت فاطمه زهرا (س)، عدالت‌خواهی بود که در تمام فعالیت‌ها و موضع‌گیری‌های آن حضرت، دفاع از مظلومان، عدالت و حقانیت حضرت علی (ع) دیده می‌شود.

سرمست با بیان اینکه در موضع‌گیری‌های سیاسی حضرت فاطمه (س) دو موضوع برجسته است، گفت: دفاع از ولایت حضرت علی (ع) و خطبه فدکیه، دو رویداد مهم سیاسی در زندگی ایشان است.

وی اضافه کرد: ایستادگی حضرت فاطمه زهرا (س) در برابر نظام حاکم از دیگر ویژگی‌های بارز ایشان بود.

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه رفتار و سخنان ایشان بر تحولات بعدی تأثیرگذار بوده، تاکید کرد: حضرت فاطمه زهرا (س) بر قیام عاشورا و همه جریان‌های عدالت‌خواهانه در طول تاریخ اسلام به نوعی تأثیر تاریخی داشته‌اند.

سرمست با بیان اینکه مسأله‌ای که در مورد حضرت فاطمه زهرا (س) مطرح است مرجعیت و الگو بودن ایشان برای زنان و حتی مردان است، ادامه داد: گفتمان غالب در تمام سخنرانی‌ها و مطالبی که نسبت به ایشان مطرح می‌شود این است که زندگی و سبک زندگی حضرت فاطمه (س) به عنوان یک الگو برای زنان جامعه ما قابل پیروی است و ایشان الگوی بلامنازع سبک زندگی برای زنان مسلمان محسوب می‌شود.

استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه سیاست اخلاقی حضرت فاطمه زهرا (س) محور مهم دیگر در سیره ایشان است، گفت: سیره حضرت زهرا (س) به ما تاکید می‌کند که سیاست مبتنی بر اخلاق، تقوا و عدالت باشد و نه منافع گروهی و سیاسی.

وی در پایان تاکید کرد: آن چیزی که در جامعه ما به عنوان یک حلقه مفقوده در عصر مدرن مطرح است، فقدان اخلاق و معناست، که یکی از سرچشمه‌هایی که می‌توان آن را برای نسل جدید اخذ کرد، سبک زندگی و آموزه‌های دینی است که در زندگی ائمه ما با پیشگامی حضرت فاطمه زهرا (س) وجود دارد.

وی گفت: باید این موضوع را استخراج و استنباط کرده و بر اساس روش‌ها و شیوه‌های جدید مبتنی بر روش‌های غیرمستقیم، هنرمندانه و عملی منتقل کرد که می‌تواند برای نسل جدید ما گویا و پرمعنا باشد.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *