بهداشت محیط زیست
بهداشت محیط زیست (Environmental Health) برای زندگی انسانها اهمیت فراوانی دارد. نابود شدن محیط زیست عواقب و پیامدهای فراوانی را برای انسان خواهد داشت. حوزهی بهداشت محیط زیست اقداماتی را در برمیگیرد که برای حفظ و بهبود کیفیت محیط زیست لازم میباشد و از بروز مشکلات بهداشتی ناشی از عوامل محیطی جلوگیری میکند. این حوزه به عوامل مختلفی از جمله آب، هوا، خاک، مواد شیمیایی، میکروبها، حیوانات، و تأثیرات فناوریها روی محیط زیست میپردازد.
بهداشت محیط زیست چیست؟
بهداشت محیط زیست به جنبههای سلامت انسان (شامل کیفیت زندگی) که توسط عوامل فیزیکی، شیمیایی، زیستی، اجتماعی و روانشناختی در محیط تعیین میشوند، اشاره دارد. مفهوم محیط زیست به طور گسترده همه چیز خارج از خودمان، از جمله محیطهای فیزیکی، طبیعی، اجتماعی و رفتاری را شامل میشود. سلامت یک وضعیت کامل از لحاظ فیزیکی، ذهنی و اجتماعی میباشد و فقط به معنای عدم بروز بیماری یا مریضی نمیباشد.
اهمیت بهداشت محیط زیست
بهداشت محیط زیست توجه ویژهای به سلامت انسان دارد. ما انسانها برای سلامتی خود، به یک محیط امن و سالم نیازمندیم. محیطی که در آن زندگی میکنیم، تعیین کننده اصلی سلامت و رفاه ما میباشد. یک انسان برای زندگی کردن و انجام همهی فعالیتهای خود به محیط زیست وابسته میباشد. این محیط زیست است که به ما هوای پاک، آب آشامیدنی، غذای سالم و مکانی امن میدهد. بنابراین، ما از بسیاری از جهات به محیط زیست وابسته میباشیم. پس لازم است که برای تمیز نگه داشتن آن اقدامات مناسبی را انجام دهیم و مسائل بهداشتی را رعایت نماییم. بهداشت محیط زیست از این جهت میتواند اهمیت فراوانی داشته باشد. در ادامه برخی از اهمیتهای این حوزه را بیان میکنیم.
-
کاهش آلودگی
اقدامات و راهکارهای بهداشت محیط زیست میتواند منجر به کاهش آلودگیها شود. آلودگی آب، خاک و هوا هر کدام به نحوی اثرات زیان باری را بر روی انسانها میگذارند. میتوانند باعث ایجاد بیماری و پیامدهای بدی شوند. لذا، با افزایش آلودگی زندگی انسانها نیز به مخاطره میافتد. با کاهش آلودگیها میتوان بسیاری از مشکلات را حل کرد. به همین، اقدامات بهداشت محیط میتواند بسیار موثر باشد.
-
پیشگیری از بیماریهای مشترک
این حوزه میتواند با اقدامات مناسب از انتشار و شیوع بیماریهای مشترک جلوگیری نماید. بیماریها میتوانند به راحتی باعث مرگومیر انسانها و حیوانات شوند. به همین دلیل، باید از شیوع و انتشار بیماریها جلوگیری کرد. در همین راستا باید تمامی اقدامات لازم برای جلوگیری از آن انجام شود.
-
حفظ انسان
بهداشت محیط زیست به طور مستقیم با انسانها در ارتباط است و حفظ انسان از مهمترین اهداف آن میباشد. به همین دلیل این حوزه، مجموعهای از راهکارها و اقدامات را برای حفظ انسان پیشنهاد میکند و اجرا میکند. حفظ محیط زیست از اساسیترین راهها برای حفظ انسانها میباشد. بهداشت محیط زیست اقدامات مناسبی را برای از بین بردن هرگونه آلودگی ناشی از زبالهها، مواد شیمیایی و…، برای جلوگیری از بین رفتن انسانها انجام میدهد.
-
جلوگیری از نابود شدن اکوسیستم
با نابودی حیوانات و اکوسیستم، محیط زیست نیز به خطر میافتد. این حوزه برای حفظ تنوع زیستی و تعادل در محیط زیست و جلوگیری از بین رفتن آن، مجموعهای از واکنشها را از خود نشان میدهد.
-
حفظ منابع طبیعی
حفظ منابع طبیعی برای حیات انسان ضروری میباشد. با آلودگی منابع آبی، جنگل، خاک و سایر موارد، حیات انسانها و حیوانات به خطر خواهد افتاد. بهداشت محیط زیست به مدیریت پایدار منابع طبیعی میپردازد و از این طریق، باعث حفظ و استفاده بهینه از آنها میشود.
حمایت از از پایان نامههای دانشجویان مقطع دکتری عمومی دامپزشکی و مقطع دکتری تخصصی دامپزشکی
از پایان نامههای دانشجویان مقطع دکتری عمومی دامپزشکی و مقطع دکتری تخصصی دامپزشکی حمایت میشود.
راه خروج بشر از بن بست امروز، توجه به احکام آسمانی است
به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، دکتر «مجتبی نوروزی»، معاون وزیر و رئیس این سازمان در مراسم سالروز آغاز امامت حضرت صاحب الزمان (عج) گفت: همه اعم از مسلمانان، مسیحیان و یهودیان به پدیده ادامه مطلب
واکسیناسیون بیش از۷۹۰ هزار راس دامسبکوسنگین در سیستان وبلوچستان
زاهدان_ مدیر کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان از واکسیناسیون رایگان بیش از۷۹۰ هزار راس دام سبک و سنگین در استان در برابر تب برفکی خبر داد.
کیفیت خدماترسانی دستگاههای اجرایی استان بوشهر ارتقا یابد
بوشهر- معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان بوشهر گفت: کیفیت خدماترسانی دستگاههای اجرایی استان بوشهر ارتقا یابد.
شاخه دانشجویی جهاد دامپزشکی تشکیل میشود
سازمان دامپزشکی کشور اعلام کرد: به زودی شاخه دانشجویی جهاد دامپزشکی کشور تشکیل میشود.
هم اندیشی متولیان سازمانهای پدافند غیرعامل، مدیریت بحران و دامپزشکی برای مقابله با عوامل بیماریهای مشترک انسان و دام
به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، دکتر« سید اصغر برائینژاد» معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی این سازمان در جلسه پدافند غیرعامل و مدیریت بحران که در محل این سازمان برگزار شد، گفت: بحث ادامه مطلب
مطالعات تحلیلی بیماریهای دامی برپایه روشهای همه گیرشناسی
به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، دکتر رضا اسدی مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی این سازمان در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی سازمان دامپزشکی کشور گفت: در مطالعات تحلیلی بیماریهای دامی که ادامه مطلب
انتصاب مدیرکل دامپزشکی جنوب کرمان
به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، دکتر «مجتبی نوروزی» معاون وزیر و رئیس سازمان دامپزشکی کشور؛ با صدور حکمی دکتر ” جواد نگارستانی” که پیش از این سرپرست اداره کل دامپزشکی جنوب کرمان بود ادامه مطلب
پیام تسلیت معاون وزیر و رئیس سازمان دامپزشکی کشور در پی درگذشت والده مکرمه دکتر خیام نکویی
به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور متن پیام دکتر نوروزی در پی درگذشت والده رییس سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی به شرح ذیل است: بسم الله الرحمن الرحیم انا لله و ادامه مطلب
خدمت رسانی به زائرین پیاده امام رضا(ع) در موکب شهدای سازمان دامپزشکی کشور در مشهد
همزمان با ایام پایانی دهه آخر ماه صفر و ایام رحلت نبی مکرم اسلام و شهادت امام حسن مجتبی علیه السلام و شهادت غریبانه ثامن الحجج، امام رضا علیه السلام پذیرایی از زایرین پیاده حرم مطهر رضوی در موکب شهدای سازمان دامپزشکی کشور در حال انجام است.
“پیام تبریک به مناسبت حلول ماه ربیع الاول”
به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور متن این پیام به شرح ذیل است: بسم الله الرحمن الرحیم بی شک بهار ماه ها ربیع الاول است؛ چرا که آثار رحمت الهی و ذخایر ادامه مطلب
ارائه خدمات در مناطق محروم، صعب العبور و کمتر توسعه یافته
به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، دکتر امین اسدی مسئول جهاد دامپزشکی کشور گفت: جهاد دامپزشکی کار و خدمات جهادی به ویژه در مناطق محروم و صعبالعبور را با استفاده از ظرفیت سایر ارگانهای ادامه مطلب