0

۳۹ درصد موارد بستری بیماران حاد تنفسی ناشی از آنفلوانزا است

۳۹ درصد موارد بستری بیماران حاد تنفسی ناشی از آنفلوانزا است
بازدید 14

به گزارش خبرنگار مهر، یعقوب اندامی صبح روز دوشنبه در سالن جلسات این اداره و در جمع خبرنگاران با اشاره به وضعیت بیماری‌های ویروسی به خصوص آنفلوآنزا در همدان اظهار کرد: امسال بیماری آنفلوآنزا برخلاف سال‌های قبل تقریباً با دو ماه تأخیر شروع شد و در حال حاضر موارد ابتلاء روبه افزایش است.

وی با بیان اینکه هر سال معمولاً اوایل پاییز پیک آنفلوآنزا را شاهد بودیم اما امسال تقریباً از اوایل آذرماه با آن درگیر هستیم گفت: تقریباً کشور چند هفته است که درگیر بیماری آنفلوآنزا شده و روز به روز هم موارد مثبت و ابتلاء بیشتر می‌شود.

مدیر گروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان خاطرنشان کرد: متأسفانه هوا سرد است و مردم هم آنچنان این بیماری را جدی نمی‌گیرند و پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند و همین امر باعث شده بیماری آنفلوآنزا شیوع یابد.

وی با بیان اینکه با سردی هوا امکان فعال شدن ویروس‌ها بیشتر می‌شود و مردم باید بیشتر مراقب باشند افزود: می‌طلبد آنها همانند ایام کرونا پروتکل‌ها را رعایت کنند.

اندامی با توصیه به استفاده از ماسک در مجامع عمومی خصوصاً از سوی افراد دارای بیماری تنفسی و بیماری‌های زمینه‌ای گفت: افراد در مکان‌هایی که تهویه مناسب ندارد، حتماً از ماسک استفاده کنند تا هم خود دچار بیماری نشوند و هم دیگران را بیمار نکنند.

وی شست‌وشوی مرتب دست‌ها و رعایت فاصله اجتماعی را در پیشگیری از بیماری آنفلوآنزا مؤثر دانست و افزود: افرادی که بیمار می‌شوند، حتماً سه تا پنج روز در خانه بمانند و استراحت کنند.

مدیر گروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه دانش‌آموزان در صورت ابتلاء به بیماری آنفلوآنزا چند روزی به مدرسه نروند و در خانه استراحت کنند تا دیگر دانش‌آموزان هم مبتلا نشوند خاطرنشان کرد: کارمندان و دیگر کارکنان جامعه که احتمال دارد همکاران خود را درگیر ویروس کنند، از رفتن به سر کار خودداری کنند تا آنها نیز دچار بیماری نشوند.

وی با اشاره به اینکه در این ایام افراد تا حد امکان کمتر در مهمانی و دورهمی شرکت کنند و پروتکل‌هایی بهداشتی را رعایت کنند گفت: تعداد مبتلایان به آنفلوآنزا در کشور و نیز استان بالا رفته به نحوی که دو ماه پیش تقریباً یک یا دو درصد موارد تست آنفلوآنزا مثبت می‌شد اما امروز تقریباً ۳۹ درصد است.

اندامی با تاکید بر اینکه ۳۹ درصد تست‌هایی بیماران بستری در بیمارستان‌ها مربوط به آنفلوآنزا بوده و کووید یا کرونا خیلی کمتر و زیر یک درصد است گفت: در حال حاضر آنفلوآنزا در صدر است و سایر سرماخوردگی‌های ویروسی معمولی در رده پایین‌تر قرار دارند و کمتر از یک درصد هم کووید است.

وی با بیان اینکه آذرماه شاهد هفت مورد مرگ افراد در اثر ابتلاء به آنفلوآنزا بودیم و آبان ماه نیز یک مورد بود افزود: تقریباً در این مدت هشت مورد مرگ را در استان شاهد هستیم که این حساسیت موضوع را بیشتر می‌کند.

مدیر گروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: افراد دارای بیماری زمینه‌ای، سالمندان، مادران باردار، کودکان، کسانی که نقص سیستم ایمنی دارند و افرادی که داروی تضعیف کننده سیستم ایمنی مصرف می‌کنند، در معرض خطر هستند و باید بیشتر مراقب خود باشند.

وی یادآور شد: معمولاً واکسن آنفلوآنزا اواخر شهریور و اوایل مهرماه در بازار موجود است و افراد تزریق می‌کنند اما هنوزم دیر نشده و کسانی، خصوصاً گروه هدف می‌توانند واکسن آنفلوآنزا استفاده و پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند.

اندامی با بیان اینکه افراد که دچار بیماری آنفلوآنزا می‌شوند نباید خودسرانه آنتی‌بیوتیک مصرف کنند چرا که این دارو هیچ تأثیری روی آنفلوآنزا ندارد گفت: اگر افراد عفونت باکتریایی ثانویه داشتند نیاز به مصرف آنتی‌بیوتیک دارند اما در مرحله ضعیف بیماری با خوردن مایعات و استراحت کردن در منزل رفع می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه افراد در صورت مواجهه با علائم شدید بیماری و طولانی مدت آنفلوآنزا به پزشک مراجعه کنند گفت: متأسفانه اکثر مردم خودسرانه آنتی بیوتیک مصرف می‌کنند درحالی که آنفلوآنزا یک بیماری ویروسی است و آنتی بیوتیک تأثیری روی ویروس ندارد و این دارو باید با دستور پزشک مصرف شود.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *