0

تفاوت ریزش موی ارثی و هورمونی + درمان قطعی

تصویر پیدا نشد !
بازدید 72

تفاوت ریزش موی ارثی و هورمونی + درمان قطعی

چکیده : لطفا در دسته بندی مرتبط قرار گیرد و در صورتی که برچسبی مرتبط با ریزش مو داشتین اضافه کنید

ریزش مو تحت ‌تأثیر فاکتورهای ژنتیکی و ارثی یا اختلالات هورمونی ایجاد می‌شود. تفاوت ریزش موی ارثی و هورمونی در علت بروز ریزش مو، الگوی کم پشت شدن یا ریزش موها، سرعت ریزش مو، عوامل تشدید کننده عارضه و نحوه و طول مدت درمان بر می‌گردد. برای اینکه تفاوت ریزش مو ارثی و هورمونی را دقیق‌تر بررسی کنیم، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید. در این مقاله از سایت بیتوته درباره راه‌های درمان قطعی ریزش موی ارثی و هورمونی صحبت می‌کنیم.

 

تفاوت ریزش موی ارثی و هورمونی

 

علت ریزش مو ارثی(ژنتیکی) و علائم آن

ریزش مو ارثی یا ژنتیکی یکی از شایع‌ترین دلایل ریزش موی آقایان و خانم‌ها است. این نوع ریزش مو تحت ‌تأثیر عوامل ژنتیکی و واکنش فولیکول‌های مو به هورمون‌های مردانه رخ می‌دهد. علل اصلی ریزش موی ارثی و ژنتیکی حساسیت فولیکول‌های مو به هورمون‌های آندروژن یا هورمون‌های مردانه مانند تستوسترون است. در جدول زیر می‌توانید در یک نگاه با ریزش موی ژنتیکی آشنا شوید.

 

علت اصلی

الگوی ریزش

سرعت ریزش

عوامل تشدید کننده

میزان برگشت‌پذیری

ژنتیک و هورمون

طاسی جلوی سر یا فرق سر

تدریجی و آهسته

استرس، تغذیه نامناسب، داروها، کم تحرکی و اختلالات خواب

اغلب برگشت‌ناپذیر

 

فولیکول‌های مو در واکنش به افزایش سطح هورمون‌ها، کوچک شده و فاز رشد مو در آنها کوتاه‌تر می‌شود. کم کم موها نازک‌تر و کوتاه‌تر می‌شوند و در نهایت، فولیکول‌ها سست شده و موها می‌ریزند. ریزش موی ارثی از سنین 18 تا 21 سالگی شروع و در برخی افراد از سن 50 سالگی به ‌بعد رخ می‌دهد. در سنین کمتر می‌توان با مصرف مکمل‌های قوی مانند قرص پریورین اصل ریزش مو ارثی را کنترل و متوقف کرد. ولی در سنین بالاتر به ‌دلیل تأثیر قوی ژنتیک و دخالت عوامل محیطی مانند استرس یا بیماریها، پاسخ به درمان طولانی‌تر خواهد بود.

 

الگوی ریزش مو ارثی چگونه است؟

الگوی ریزش موی ارثی در مردان معمولاً به این شکل است که موها از وسط سر یا خط رویش مو در پیشانی و شقیقه‌ها شروع به ریزش می‌کنند. در مورد خانم‌ها ریزش مو به ‌صورت یکنواخت و در کل سر اتفاق می‌افتد.

 

علائم و نشانه‌های ریزش موی ژنتیکی چیست؟

اولین نشانه ریزش موی ارثی عقب‌نشینی موها از خط رویش در پیشانی و اطراف شقیقه‌ها در آقایان و نازک شدن موهای کل سر در خانم‌ها است. در برخی مواقع موها دقیقاً از وسط سر شروع به نازک شدن و ریزش می‌کنند. به این نوع ریزش مو آلوپسی آندروژنتیک هم گفته‌ می‌شود که در هر سنی بعد از بلوغ رخ می‌دهد.

 

علائم و نشانه‌های ریزش موی ژنتیکی

 

علت ریزش مو هورمونی و علائم آن

یکی دیگر از انواع علت‌های ریزش مو، اختلالات هورمونی است. معمولاً تغییرات هورمونی که تحت ‌تأثیر کمبودهای تغذیه‌ای، استرس، کاهش سطح استروژن، بیماری تیروئید، بیماری‌های غدد فوق کلیوی، مصرف داروهای ضدانعقاد و داروهای کورتیکوستروئید و بیماری‌هایی مانند سندرم تخمدان پلی کیستیک یا بیماری‌های خود ایمنی قرار دارند، چرخه رشد مو را مختل کرده و باعث ریزش مو می‌شوند.

 

علت اصلی

الگوی ریزش

سرعت ریزش

عوامل تشدید کننده

میزان برگشت‌پذیری

نوسانات هورمونی

دارای الگوی نامنظم و گاهی اوقات موضعی

ناگهانی و سریع

بیماری‌های تیروئید، تخمدان پلی‌کیستیک، بیماری‌های خود ایمنی، یائسگی، بارداری و زایمان

به درمان پاسخ می‌دهد

 

علت ریزش مو هورمونی اختلال در سیستم خون رسانی و تغذیه فولیکول‌های مو و در نتیجه ضعف و سستی ریشه موها است. معمولاً این نوع ریزش مو به ‌صورت کاهش حجم موها، نازک شدن ساقه موها، ریزش موها همراه با پیاز مو و بی­کیفیت شدن موها از نظر لطافت و درخشندگی همراه است.

 

الگوی ریزش مو هورمونی چگونه است؟

الگوی ریزش موی هورمونی در خانم‌ها و آقایان به‌ صورت ریزش‌های موضعی، شدید و ناگهانی است. این موضوع مهم‌ترین تفاوت ریزش مو ارثی و هورمونی است. به‌ عنوان مثال، ریزش شدید موها زیر دوش حمام یا در حین شانه زدن یا ریزش دسته‌ای موها در نواحی پشت ‌سر و کنار پیشانی. این نوع ریزش مو در خانم‌ها بیشتر از آقایان شایع و با مصرف مکمل‌های قوی مانند فیتو یا پریورین قابل درمان است.

 

علائم و نشانه‌های ریزش موی هورمونی چیست؟

ما به‌طور عادی روزانه 50 تا 100 تار مو از دست می‌دهیم. ولی زمانی که میزان این ریزش‌ها از حد نرمال بیشتر می‌شود و حس می‌کنیم که در نواحی از سرتان در حال کاهش تراکم مو هستید، باید ریزش مو را جدی بگیرید. به‌طور کلی اغلب خانم‌ها در دوران بارداری و شیردهی یا تحت ‌تأثیر استرس‌ها در بازه ای از زمان این نوع ریزش مو را تجربه کرده‌اند.

 

علائم و نشانه‌های ریزش موی هورمونی

 

چطور علت ریزش مو را تشخیص دهیم؟

همان طور که در بخش قبلی توضیح دادیم، علت اصلی ریزش موی ارثی، ژنتیک و هورمون (DHT) بوده و معمولاً الگوی ریزش آن به‌ صورت طاسی یا نازک شدن موها است. اما علت ریزش موی هورمونی استرس، تخمدان پلی‌کیستیک، تغذیه نامناسب و به‌طور کلی نوسانات هورمونی است و به‌ صورت ریزش‌های ناگهانی و سریع نمایان می‌شود. برای اینکه علت ریزش موی خود را تشخیص دهید، باید به نشانه‌ها دقت کنید.

 

نشانه‌های ریزش موی ارثی – ژنتیکی

نشانه‌های ریزش موی هورمونی

داشتن پیش زمینه ارثی در مادر یا پدر

وجود اختلالات هورمونی مردانه و زنانه

کاهش حجم موهای تاج سر

ریزش موضعی موها در نقطه خاصی از سر

کم شدن حجم موها در پیشانی و شقیقه‌ها

کم شدن حجم موها در کل سر

نازک شدن تار موها در کل سر

نازک شدن موهای پیشانی و شقیقه

ریزش موی غیرعادی در هنگام شستشوی سر

ریزش موها هنگام شانه زدن و استحمام

 

آیا درمان قطعی برای ریزش مو وجود دارد؟

ریزش مو یکی از مشکلاتی است که بسیاری از افراد بعد از سنین بلوغ با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. اگر افراد در همان مراحل ابتدایی متوجه تفاوت ریزش موی ارثی و هورمونی شوند و خیلی سریع برای درمان آن اقدام کنند، از ریزش موی شدید و طاسی پیشگیری می‌شود. در حال حاضر درمان قطعی و صد درصدی برای انواع ریزش مو وجود ندارد، اما پزشکان راهکارهایی را ارائه کرده‌اند که می‌تواند تا حد زیادی به کنترل آن کمک کند.

 

به نقل از فروشگاه اینترنتی دکترشیم داروهایی مانند قرص ریزش مو پریورین، تزریق پلاسمای غنی از پلاکت یا PRP، مزوتراپی، کاشت مو و لیزر درمانی می‌تواند در کنترل و درمان ریزش مو ارثی و ژنتیکی کمک کننده باشد. در مورد ریزش مو هورمونی هم اصلاح سبک ‌زندگی، رژیم غذایی سالم، کاهش استرس، ورزش‌های سالم و هوازی، مراقبت صحیح از مو و استفاده از مکمل‌هایی مانند پریورین یا فیتو به قطع ریزش مو و درمان آن کمک می‌کند.

 

اگر در مراحل ابتدایی ریزش مو هستید، استفاده از مکمل‌های پریورین و فیتو می‌تواند سرعت پیشرفت ریزش مو را کاهش دهد. فراموش نکنید که درمان ریزش مو نیاز به صبر و حوصله دارد و ممکن است ماه‌ها طول بکشد، ولی در نهایت می‌توانید موهایی سالم و پرپشت داشته‌ باشید. 

 

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *