0

رونق اقتصادی در جوار خلیج فارس؛ تخلیه و بارگیری افزایش یافت

رونق اقتصادی در جوار خلیج فارس؛ تخلیه و بارگیری افزایش یافت
بازدید 11

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: بندر بوشهر واقع در سواحل خلیج فارس به عنوان یکی از مهم‌ترین و استراتژیک‌ترین بنادر ایران شناخته می‌شود که طی سال‌های اخیر با توسعه زیرساخت‌ها رونق خوبی یافته است.

این بندر نه تنها به دلیل موقعیت جغرافیایی‌اش که به عنوان دروازه‌ای به کشورهای حاشیه خلیج فارس عمل می‌کند، بلکه به دلیل زیرساخت‌های جدید و به‌روز شده‌اش، شاهد رونق قابل توجهی در فعالیت‌های بندری و تجاری بوده است.

بندر بوشهر با تاریخچه‌ای غنی، از دیرباز به عنوان یکی از مراکز تجاری و اقتصادی ایران شناخته شده است. این بندر در طول تاریخ، محل تبادل کالا و فرهنگ میان ایران و دیگر کشورها بوده است. با توجه به موقعیت استراتژیک بوشهر، این بندر همواره مورد توجه تجار و سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی قرار داشته است.

در سال‌های اخیر، سرمایه‌گذاری‌های کلانی در زمینه زیرساخت‌های بندری بوشهر انجام شده است. این سرمایه‌گذاری‌ها شامل توسعه اسکله‌ها، افزایش ظرفیت انبارها، بهبود تجهیزات بارگیری و تخلیه و همچنین ارتقا سیستم‌های حمل و نقل داخلی است. این اقدامات نه تنها باعث افزایش ظرفیت بندر بوشهر شده بلکه زمان ترخیص کالا را نیز کاهش داده است.

زیرساخت‌ها تقویت شود

یکی از فعالان تجاری استان بوشهر در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: توسعه زیرساخت‌های بندری یکی از مهمترین خواسته‌های تجار و بازرگانان است که نقش مهمی در بهبود صادرات و واردات کالا دارد.

محمد رستمی با تاکید بر ایجاد زمینه ورود شناورهای ۵۰ هزار تنی به بندر بوشهر بیان کرد: نیاز است که بندر بوشهر آماده پهلوگیری کشتی‌های پهن‌پیکر شود و در این راستا باید عمق کانال بندر افزایش یابد تا کشتی‌های بزرگ بتوانند وارد بندر شوند.

وی بیان کرد: اکنون نیز با تقویت زیرساخت‌ها، بندر بوشهر شاهد افزایش قابل توجهی در ورود و خروج کالاها بوده و میزان تخلیه و بارگیری کالا در این بندر نسبت به سال‌های گذشته به طرز چشمگیری افزایش یافته است.

رونق اقتصادی در جوار خلیج فارس؛ تخلیه و بارگیری افزایش یافت

رونق فعالیت‌های بندری

رونق فعالیت‌های بندری در بوشهر تأثیرات مثبتی بر اقتصاد محلی و ملی داشته است. افزایش فعالیت‌های تجاری موجب ایجاد شغل‌های جدید، افزایش درآمدهای مالیاتی و توسعه صنایع وابسته به حمل و نقل شده است.

همچنین، بهبود زیرساخت‌ها باعث جذب سرمایه‌گذاران خارجی و داخلی شده که می‌تواند به توسعه اقتصادی استان بوشهر کمک کند.

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر صبح چهارشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: طی ۹ ماهه امسال میزان تخلیه و بارگیری کالاهای غیرنفتی در بنادر این استان در مقایسه با مدت مشابه سال قبل با رشد ۱۲.۶ درصدی به هشت میلیون و ۹۰۲ هزار و ۶۳۸ تن رسید.

محمد شکیبی‌نسب افزود: همچنین عملکرد کانتینری بنادر استان با رشد ۱۱.۵ درصدی به ۱۲۰ هزار و ۸۸۴ دستگاه کانتینر رسیده است.

وی بیان کرد: مجموع تخلیه و بارگیری کالاهای نفتی و غیرنفتی بنادر استان بوشهر نیز در ۹ ماهه ابتدایی امسال ۴۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تن گزارش شده است.

افزایش ۵۲ درصدی تخلیه و بارگیری

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر ادامه داد: در مدت یادشده، عملکرد بندر بوشهر در تخلیه و بارگیری کالاها با افزایش ۵۲ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به پنج میلیون تن رسیده به طوری که در بخش نفتی رشد ۷۹ و در بخش غیرنفتی رشد ۴۵ درصدی محقق شده است.

شکیبی‌نسب اظهار کرد: در این بندر، عملکرد کانتینری در ۹ ماهه به ۵۳ هزار و ۵۰۰ دستگاه رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، رشد ۳۵ درصدی نشان می‌دهد.

وی ادامه داد: عملکرد ترانزیتی بنادر استان بوشهر نیز با رشد ۲۵.۲ درصدی به یک میلیون و ۵۳ هزار و ۵۶۶ تن رسید و عملکرد صادراتی بنادر استان با رشد ۱.۲ درصدی به ۲۴ میلیون و ۲۹۲ هزار تن رسید.

رونق اقتصادی در جوار خلیج فارس؛ تخلیه و بارگیری افزایش یافت

شکیبی‌نسب یادآور شد: عمده کالاهای ترانزیتی استان بوشهر به ترتیب شامل مواد نفتی، مواد غذایی، محصولات کشاورزی و دامی، لوازم خانگی و کالاهای ساختمانی بوده است.

وی افزود: در ۹ ماهه امسال، میزان واردات کالاهای اساسی در بنادر استان نیز به ۲۰۹ هزار و ۳۹۱ تن رسید که در مقایسه با سال گذشته، رشد ۶۱ درصدی نشان می‌دهد.

شکیبی‌نسب عنوان کرد: در واردات کالاهای اساسی، بیشترین فراوانی به ترتیب به محصولات کشاورزی و دامی، برنج، گندم و مواد غذایی اختصاص دارد.

توسعه زیرساخت‌های مجتمع نگین

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر گفت: در ۹ ماهه امسال، در بنادر استان شمار تردد شناورهای بالای یک هزار تن با رشد سه درصدی به یک هزار و ۹۰۲ فروند شناور و تردد کامیون‌ها با رشد ۸۱.۵ درصدی به ۸۶ هزار و ۹۲۴ دستگاه رسید.

وی اظهار کرد: رونق و استفاده حداکثری از ظرفیت مجتمع بندری نگین در دستور کار جدی اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر قرار دارد.

شکیبی نسب افزود: در همین راستا توسعه زیرساخت‌های این مجتمع بندری با شتاب بسیار خوبی در حال اجرا است و فاز دوم جاده دسترسی مجتمع بندری نگین نیز در دهه فجر افتتاح می‌شود.

وی اظهار کرد: تاکنون بیش از ۶۰۰ دستگاه خودرو در مجتمع بندری نگین تخلیه شده و در یکی و هفته آینده نیز محموله‌های دیگری در این مجتمع تخلیه می‌شود.

شکیبی نسب گفت: با شرایط و تسهیلگری انجام شده با آغوش باز پذیرای تجار و بازرگانان برای حضور در بنادر استان و بویژه بوشهر هستیم.

بندر بوشهر به عنوان یکی از بنادر کلیدی ایران، با تقویت زیرساخت‌ها و افزایش فعالیت‌های تجاری، در حال تجربه رونق قابل توجهی است. برای حفظ این روند مثبت، نیاز به برنامه‌ریزی دقیق و مدیریت مؤثر منابع وجود دارد.

با توجه به موقعیت استراتژیک بوشهر، می‌توان امیدوار بود که این بندر همچنان به عنوان یکی از مراکز اصلی تجارت در خلیج فارس باقی بماند.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *