معاون فنی، آموزشی و پژوهشی سازمان نظام پرستاری با تشریح برنامه های این حوزه اعلام کرد: تعیین تعرفه های خدمات مراقبت در منزل سال آینده با همکاری سازمان نظام پرستاری معاونت های مختلف وزارت بهداشت و شورای عالی بیمه در حال انجام است.
دکتر علی دادگری در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی نظام پرستاری افزود: در چند ماه گذشته با همکاری و راهنمایی کمیسیون آموزش و پژوهش شورای عالی نظام پرستاری برنامه آموزشی، پژوهشی متعددی اجرا شده است به طوری که شاهد رشد 500 درصدی دوره های آموزشی پرستاری در هیئت مدیره های نظام پرستاری بوده ایم.
وی افزود: فعالیت ویژهای که بهتازگی شروع شده است نیز مشارکت نزدیک سازمان نظام پرستاری با وزارت بهداشت در خصوص تعیین و به روزرسانی تعرفههای هوم کر است.
وی ادامه داد: سازمان نظام پرستاری دو هفته پیش همایش کشوری هوم کر را برگزار کرد که با استقبال بسیار خوب همکاران فعال در حوزه هوم کر در محل سالن همایشهای رازی برگزار شد.
معاون فنی آموزشی و پژوهشی نظام پرستاری ادامه داد: در این سمینار علاوه بر اینکه آموزشهای لازم بهصورت تخصصی در همه طیف زندگی از نوزادی تا سالمندی در حوزه هوم کر آموزش داده شد، این امکان را داشتیم که با دستاوردها و چالشهایی که همکاران فعال در هوم کر هستند آشنا شویم و این موارد را در جلسههای مشترک با وزارت بهداشت هم مطرح خواهیم کرد.
تعرفه مراکز هوم کر واقعی می شود
وی گفت: تعیین تعرفههای واقعی برای خدمات هوم کر با همکاری نزدیک وزارت بهداشت، معاونت پرستاری، معاونت درمان، معاونت توسعه و دبیرخانه شورای عالی بیمه مستقر در این وزارتخانه انجام می شود و امیدواریم بتوانیم عددی واقعی را که منجر به کاهش پرداخت از جیب بیماران و حفظ و ارتقای خدمات پرستاری در مراکز هوم کر شود، تعیین کنیم و بتوانیم خدمات این مراکز را گسترش دهیم.
دکتر دادگری افزود: با توجه به دوره گذاری که به سمت دوره سالمندی در جامعه وجود دارد. نیاز به مراکز هوم کر و مراقبت در منزل بیش از پیش احساس میشود و در سالهای آینده خواهیم دید که این مراکز در تا چه اندازه میتوانند جایگزین کمبودهای بیمارستانها و در بخش بالین شوند.
رشد 500 درصدی دوره های آموزش پرستاری در کشور
وی اضافه کرد: هم اکنون 159 هیئت مدیره نظام پرستاری در سطح کشور فعال و همه آنها در زمینه آموزش و پژوهش فعال هستند و تلاش سازمان نظام پرستاری این است که با کمک به هیئت مدیره های نظام پرستاری در این زمینه امکان برگزاری کلاس های آموزشی را با مجوزهایی که به صورت مرکزی اخذ میکنیم، فراهم شود.
معاون فنی، آموزشی و پژوهشی سازمان نظام پرستاری گفت: البته نکتهای که در این زمینه وجود دارد این است که هیئت مدیرههای نظام پرستاری باید با همکاری اداره کل آموزش مداوم دانشگاه علوم پزشکی شهر و استان برای اخذ مجوز آموزش مداوم و امتیاز بازآموزی اقدام کنند.
وی افزود: برای امتیازهای آموزش ضمن خدمت نیز باید با معاونت توسعه دانشگاه همکاریهای لازم انجام شود. سازمان نظام پرستاری نیز برای انجام هماهنگی های لازم در این زمینه به هیئت مدیره ها کمک میکند و هیئت مدیره های نظام پرستاری نیز گزارش عملکرد خود را در این زمینه به سازمان مرکزی اعلام می کنند.
دکتر دادگری گفت: کمیسیون آموزشی هیئت مدیره ها نیز با نیاز سنجیهایی از جامعه تحت پوشش خود اطلاعات لازم را جمع آوری می کنند. سازمان نظام پرستاری نیز با تخصیص بودجه بر اساس عملکرد آموزشی و پژوهشی هر کدام از این هیئت مدیرهها امتیازهای ویژه ای برای آنها در نظر می گیرد.
وی افزود: هیئت مدیرههایی که به کمک بیشتری نیاز داشته باشند بهطور قطع مورد توجه سازمان نظام پرستاری قرار خواهند گرفت و هیئت مدیرههایی هم که در این زمینه فعال هستند و از قبل امکانات و شرایط برای آنها فراهم شده است نیز با فعالیتهای گستردهای که دارند، می توانند افراد تحت پوشش خود را از این آموزشها بهرهمند کنند.
معاون فنی، آموزشی و پژوهشی سازمان نظام پرستاری ادامه داد: برنامه های متنوع دیگری نیز در حوزه های آموزشی و پژوهشی سازمان نظام پرستاری وجود دارد که به زودی اعلام خواهد شد، علاوه بر آن همکاران پرستار در سراسر کشور می توانند نظر، پیشنهاد یا انتقادهای خود را در حوزه آموزش و پژوهش از طی تماس با سازمان نظام پرستاری یا از طریق ایمیل اعلام کنند.
وی گفت: از همین جا همین جا دست یاری به سمت همکاران جامعه پرستاری از جمله اعضای هیئت علمی، مدرسان، دانشجویان و پژوهشگران فرهیخته دراز میکنم که کمک کنند با زمینهها و ساختارهایی که از قبل وجود داشته و همچنین در حال شکلگیری است به پر بار شدن هر چه بیشتر برنامههای آموزشی و پژوهشی سازمان نظام پرستاری کمک شود.
آمایش سرزمینی دوره های آموزش پرستاری در کشور
دکتر دادگری گفت: یکی از فعالیتهایی که به تازگی انجام شد، شروع آمایش سرزمین برای دورههای آموزشی مختلف از جمله دورههای کمک پرستاری و سالمندیاری بود که با ارسال نامهای برای روسای هیئت مدیرههای کشور از آنها درخواست کردیم فرمی پر کنند و در نتیجه آن مشخص شود چه مقدار تقاضا نیروی کمک پرستاری و سالمندیاری داریم.
وی افزود: همکاریهای مختلف با گروههای آموزشی در دانشکدههای مختلف پرستاری کشور، دانشگاه آزاد و دیگر مراکز داریم و امیدواریم با همکاری این مجموعه آموزش های حوزه پرستاری را فعال تر کنیم.
معاون فنی آموزشی و پژوهشی سازمان نظام پرستاری ادامه داد: در دورههای تخصصی، دورهای متعددی از جمله سیسییو، آیسییو، دیالیز و دورههای مشابه با آنها برگزار کرده و در حال برگزاری هستیم. اگر بخواهیم از نظر آماری به آن نگاه کنیم، رشد بیش از ۵۰۰ درصدی در برگزاری دورههای آموزشی در دوره ششم فعالیت سازمان نظام پرستاری داشته ایم امیدواریم بتوانیم با افزایش این دورهها نیازهای آموزشی جامعه پرستاری کشور را تامین دهیم.
وی گفت: برگزاری دورههای آموزش مداوم را نیز بهطور منظم داشتیم که براساس نیاز پرستاری و اعلام نیاز آنها این دورهها برگزار شده است و این آمادگی وجود دارد که در صورت اعلام نیاز پرستاران مطابق با خواست آنها این دوره ها را برگزار کنیم.
برگزاری دوره های آموزشی پرستاران در بیمارستانها
دکتر دادگری ادامه داد: همچنین این امکان را داریم که در بیمارستانهای تخصصی دورههای آموزش مداوم را برگزار کنیم و کمک کنیم پرستاران در محل کار خود از دورههای آموزش مداوم برخوردار شوند.
وی افزود: این امکان و شرایط نیز مهیا است و مجوزهای لازم گرفته شده است که دورههای اعتبار بخشی درونی را در بیمارستانها مطابق با نیازهای جامعه پرستاری برگزار دهیم تا بیمارستانها هم بتوانند امتیازهای مناسب را در این زمینه کسب کنند.
دکتر دادگری گفت: به این ترتیب به مرور با رفع مشکلات و نواقصی که در برخی موارد ممکن است وجود داشته باشد، نیازها شناسایی شود و پس از آن برای رفع مشکلات و بهبود کیفیت و کمیت خدمات آموزشی اقدام می شود.
ارتقای جایگاه فصلنامه مدیریت پرستاری
وی ادامه داد: در حوزه پژوهش کار خود را با فصلنامه مدیریت پرستاری شروع کردیم. با رایزنیهایی که با معاونت تحقیقات وزارت بهداشت داشتیم نکات مهمی را باید رعایت میکردیم از جمله بهبود کیفیت مقالات، نزدیک کردن مقالات به مسائل حوزه پرستاری، ایجاد مشوقهایی برای پژوهشگران، گرفتن راهنمایی از دانشکدههای پرستاری مختلف بهخصوص دانشکدههایی که دپارتمان مدیریت در آنها فعال هستند که انی اقدامات شروع شده است.
معاون فنی آموزشی و پژوهشی سازمان نظام پرستاری گفت: این امکان را در آیندهای بسیار نزدیک خواهیم داشت که با تغییرات اساسی که در ساختار و شکل مجله پرستاری ایجاد خواهد شد، آن را به سمتی ببریم که نمایه اسکوپوس آن را گرفته و آن را در مراجع برتر علمی بهعنوان مجله علمی پژوهشی پرستاری بهویژه در امر مدیریت پرستاری در سالهای آینده معرفی کنیم.
وی افزود: البته فصلنامه مدیریت پرستاری فقط به این موضوع اختصاص ندارد و پذیرای مقالات همه حوزههایی مرتبط با خدمات پرستاری در بالین است. یکی از تغییرات این مجله نیز این است که بهجای یک خلاصه کوتاه ۳۵۰ کلمهای، خلاصه انگلیسی مبسوط را در نظر گرفتیم که منجر به نمایه شدن بیشتر بینالمللی مجله شود و منافع آن برای پژوهشگران هم بیشتر شود.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید