0

حاشیه نگاری مهر از دیدار قمی ها با رهبر انقلاب در سالروز قیام تاریخ ساز ۱۹ دی

حاشیه نگاری مهر از دیدار قمی ها با رهبر انقلاب در سالروز قیام تاریخ ساز ۱۹ دی
بازدید 9

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- مهدی بخشی سورکی: زمستان سال ۱۳۵۶، مردم شهر مقدس قم سنگ بنایی در دفاع از ساحت مرجعیت و امام امت گذاشتند که نقطه عطف تاریخ و مبدا تحولات جدید دنیا شد و در نهایت پیروزی انقلاب اسلامی را به ارمغان آورد.

۱۷ دی ماه آن سال، روزنامه اطلاعات مقاله‌ای توهین آمیز نسبت به امام خمینی (ره) به قلم شخصی به اسم احمد رشیدی مطلق چاپ کرده بود که این مقاله سخیف، غیرت و خشم انقلابی مردم قم و حوزویان را برانگیخت و به دنبال آن تجمعات اعتراض آمیز قمی‌ها در مسجد اعظم و بیوت مراجع عظام تقلید تا روز نوزدهم دی ماه ادامه داشت و در نهایت با ورود مأموران ساواک و عوامل رژیم، شمار زیادی از مردم قم و طلاب در خیابان‌های صفاییه و منتهی به حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها به خاک و خون کشیده شدند و همین خون‌های پاک بر زمین ریخته شده، سرآغاز پیروزی خون بر شمشیر شد.

مردم ولایتمدار قم سالیان متمادی است که هر ساله به منظور گرامیداشت این قیام تاریخی و بیعت مجدد با رهبر معظم انقلاب، به دیدار حضرت آقا مشرف می‌شوند.

علاقه‌مندان برای حضور در این دیدار طی روزهای ابتدایی دی ماه امسال، همانند سال‌های اخیر در ۱۱۰ مسجد منتخب استان قم ثبت نام کرده بودند و سپس قرعه کشی از میان آنان صورت گرفت و در نهایت بر اساس ظرفیت اعلام شده برای حضور در حسینیه امام خمینی (ره)، اسامی نفرات اعزامی اعلام و برای آنان کارت ورود صادر شد.

اتوبوس‌ها برای انتقال مردم قم حوالی ساعت ۴:۳۰ صبح روز چهارشنبه ۱۹ دی ماه در ۵ نقطه شهر قم مستقر شدند تا اهالی شهر قیام و اقامه را به پایتخت منتقل کنند.

در عوارضی قم – تهران قطار اتوبوس‌ها به چشم می‌خورد که در حال خروج از شهر بودند تا هر چه زودتر خود را به حسینیه امام خمینی (ره) تهران برسانند.

اذان صبح که شد اتوبوس‌ها در یکی از مجتمع‌های خدماتی بین راهی متوقف کردند تا مسافران نماز صبح را اقامه کنند. مسجدی که برای خواندن نماز ایستادیم جای خالی نداشت و برخی‌ها نیز در بیرون از مسجد بر روی زمین نماز خواندند.

حوالی ساعت ۸ صبح بود که به ابتدای خیابان فلسطین و شهید کشور دوست جایی که انتهای آن به حسینیه امام خمینی (ره) راه داشت رسیدیم.

هوای زمستانی تهران سوز چندانی نداشت و قطره‌های پراکنده باران گونه‌های قمی‌ها را نمناک می‌کرد.

وقتی به خیابان فلسطین رسیدیم، عده زیادی در صف ورود به حسینیه بودند و هر کسی تلاش می‌کرد خود را زودتر به درب ورودی برساند.

حاشیه نگاری مهر از دیدار قمی ها با رهبر انقلاب در سالروز قیام تاریخ ساز ۱۹ دی

بعضی‌ها همه وسایلی که ورود آنها ممنوع بود را داخل اتوبوس گذاشته بودند و همین کار باعث شد تا سریع‌تر مراحل بازرسی را طی کنند و آن دسته از افرادی که تلفن همراه و سایر وسایل ممنوعه را همراه خود داشتند، باید در صف تحویل وسایل می‌ایستادند که همین امر باعث می‌شد تا دیرتر از سایرین به ورودی حسینیه برسند.

تعدادی از شهروندان قمی نیز بی آنکه کارت ورود برای آنان صادر شده باشد، به این نیت که فرجی حاصل شود و آنان نیز بتوانند وارد حسینیه شوند خود را به محل دیدار رسانده بودند که تقریباً همه آنان امکان ورود برایشان حاصل نشد.

برادران سپاهی با رویی گشاده به مهمانان خوش آمد می‌گفتند و بازرسی بدنی آنان را انجام می‌دادند.

استاد نجابتی پیشکسوت برجسته عرصه گرافیک کشور را در ورودی حسینیه دیدیم، او این روزها مشغول برگزاری سومین رویداد کارتن و پوستر هولوساید با هدف نشان دادن جنایات رژیم صهیونی علیه غزه است و قرار است طی سه روز آینده با حضور هنرمندانی غریب به ۶۰ کشور جهان، این رویداد در قم برگزار شود، اما همه این مشغله‌ها، استاد نجابتی این چهره هنر انقلابی کشور خود را برای حضور در این دیدار به یادمانی رسانده بود.

ساعت ۸ و نیم صبح بود که وارد حسینیه امام خمینی (ره) شدیم و تقریباً بیش از نیمی از حسینیه از جمعیت پر شده بود.

حاشیه نگاری مهر از دیدار قمی ها با رهبر انقلاب در سالروز قیام تاریخ ساز ۱۹ دی

در روبه روی حسینیه و محل جایگاه، آیه ۵ سوره فاطر نقش بسته بود که «یَٰٓأَیُّهَا ٱلنَّاسُ إِنَّ وَعۡدَ ٱللَّهِ حَقࣱّ. ای مردم، بی گمان، وعدۀ خدا حقّ است.»

در انتهای حسینیه نیز جمله‌ای از امام راحل در وصف شهر مقدس قم با تصاویری از حرم حضرت معصومه سلام الله علیها و مسجد مقدس جمکران نقش بسته بود که «قم مرکز شهادت و شهامت است.»

شماری از عکاسان آقا و خانم در بین جمعیت حضور داشتند و از سوژه‌ها و حاشیه‌های این دیدار، عکس‌هایی ثبت می‌کردند تا به یادگار در کنار دیدار سال‌های گذشته قمی‌ها با حضرت آقا بماند.

سلامی خبرنگار صداوسیما هم در بین حاضرین حضور داشت و با تعدادی از اهالی قم از قشرها و سنین مختلف مصاحبه می‌کرد و از حال و هوای حضورشان در دیدار با رهبر معظم انقلاب می‌پرسید.

ساعت حوالی ۹ صبح بود که مهدی کلانترزاده از مجریان مطرح استان قم، پشت میکروفن آمد و برنامه‌های مختلفی که قرار بود تا قبل از حضور حضرت آقا اجرا شود را اعلام کرد.

حاشیه نگاری مهر از دیدار قمی ها با رهبر انقلاب در سالروز قیام تاریخ ساز ۱۹ دی

نخستین برنامه، اجرای گروه بین المللی تواشیح معراج قم بود و این گروه ۷ نفره که در سال‌های اخیر رتبه‌های برتری در مسابقات ملی قرآن کریم کسب کرده بودند، سوره‌ای از قرآن کریم را همخوانی و بعد از آن نیز فرازهایی از زیارت نامه حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها را جمع خوانی کردند.

برخی از حاضرین سربندهای لبیک یا خامنه ای و لبیک یا حسین علیه السلام بر پیشانی بسته بودند و عده‌ای از بانوان و آقایان نیز چفیه‌های سیاه و سفید بر دوش انداخته بودند و شماری از جوان‌تر ها هم بر کف دستشان شعارهایی در ابراز ارادت به رهبر انقلاب نوشته بودند.

برخی افراد فرزندان شیرخوار و خردسال خود را هم به همراه خود به حسینیه امام خمینی (ره) آورده بودند که سوژه‌های خوبی برای عکاسان بود.

از شخصیت‌های حوزوی آیت الله اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه، آیت الله حسینی بوشهری رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، آیت الله خاتمی عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری، آیت الله اراکی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، آیت الله شب زنده دار عضو فقهای شورای نگهبان، آیت الله سعیدی تولیت حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها، آیت الله عباس کعبی عضو مجلس خبرگان رهبری، آیت الله رجبی رئیس مؤسسه علمی پژوهشی امام خمینی (ع)، آیت الله مدرسی یزدی عضو فقهای شورای نگهبان در بین جمعیت جلوی جایگاه دیده می‌شدند.

از مسئولان استانی هم اکبر بهنام جو استاندار، حجت الاسلام والمسلمین موسوی رئیس کل دادگستری قم، سقاییان نژاد شهردار قم، معاونان استاندار قم، ذاکریان فرماندار قم، سردار محمدرضا میرحیدری فرمانده فراجای قم، سردار محمدرضا موحد فرمانده سپاه قم، حجت الاسلام اجاق نژاد تولید مسجد مقدس جمکران، حجت الاسلام ذوالنوری، روانبخش و منان رئیسی نمایندگان قم در خانه ملت، امین مقومی سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور و جمعی دیگر از مسئولان دستگاه‌های اجرایی و مدیران استانی نیز در این دیدار حضور داشتند.

حاشیه نگاری مهر از دیدار قمی ها با رهبر انقلاب در سالروز قیام تاریخ ساز ۱۹ دی

در ادامه مجری از حجت الاسلام والمسلمین ضیایی از اساتید حوزه علمیه قم دعوت کرد تا به مناسبت ایام ماه رجب، دقایقی را به مناجات خوانی بپرداخت.

تعدادی از لبنانی‌هایی که در جنگ اخیر به ایران و شهر قم مهاجرت کرده بودند نیز در این دیدار حضور داشتند و تصاویر شهدای حزب الله را در دست گرفته بودند.

در ادامه برنامه‌ها، گروه سرود هتنا قم که شامل حدود ۳۰ نفر از نوجوانان و جوانان بودند در حالی که پیراهن‌های سفید یکدست بر تن داشتند به اجرای برنامه پرداختند که پس از سرودخوانی، حاضرین آنان را تشویق کردند.

در ادامه نیز گروه سرود دیگری که قرار بود در محضر رهبر معظم انقلاب اجرا داشته باشند یک نوبت تمرین کردند و پس از آن شعار «ای پسر فاطمه (س) منتظر تو هستیم» که نشانده آن بود که دیگر جمعیت صبرشان برای دیدن مقتدایشان لبریز شده بود در فضای حسینیه طنین انداز شد.

در همین لحظات، رفت و آمدهای محافظان و مسئولان در جلوی جایگاه بیشتر شده بود و این نشان از آن داشت که دیگر موعد دیدار فرا رسیده است.

حاشیه نگاری مهر از دیدار قمی ها با رهبر انقلاب در سالروز قیام تاریخ ساز ۱۹ دی

ساعت بزرگ حسینیه حوالی ۱۰ صبح را نشان می‌داد که پرده سورمه ای رنگ پشت جایگاه کنار زده شد و چشم مردمان انقلابی قم بار دیگر به دیدن سیمای نورانی ولی امر مسلمین روشن شد.

با ورود حضرت آقا شعارهای «هیهات منه الذله»، «نه سازش نه تسلیم نبرد با آمریکا»، «صل علی محمد (ص) نائب مهدی (عج) آمد» «ابوالفضل (ع) علمدار خامنه ای نگهدار»، «این همه لشکر آمده به عشق رهبر آمده»، «ما همه سرباز توایم خامنه ای، گوش به فرمان توایم خامنه ای»، «ما اهل کوفه نیستم علی تنها بماند» از زبان مردمان شهر کریمه اهل بیت علیهم السلام در نخستین دقایق دیدار با رهبر فرزانه شأن نمی‌افتاد.

سر دادن شعارها از سوی جمعیت حاضر، چند دقیقه‌ای به صورت ممتد ادامه داشت و وقتی مردم این شعار «حسین حسین شعار ماست، شهادت افتخار ما است» را سر دادند و با آن سینه می‌زدند، رهبر انقلاب هم زیر لب آن را زمزمه می‌کرد و آرام به سینه زدند.

اندکی که شور و هیجان حاضرین فروکش کرد و آنان جایی برای نشستن برای خود دست و پا کردند، آن زمان بود که مراسم با تلاوتی از آیات سوره فتح توسط آقای سجاد پروینی نژاد از قاریان مطرح استان قم آغاز شد و حضرت آقا نیز در پایان تلاوت، این قاری ممتاز کشوری را مورد تفقد قرار دادند.

حاشیه نگاری مهر از دیدار قمی ها با رهبر انقلاب در سالروز قیام تاریخ ساز ۱۹ دی

گروه سرود در جایگاه حاضر شدند تا سرودی که قمی‌ها به رسم هر ساله در ابتدای برنامه زمزمه می‌کردند را جمع خوانی کنند.

تبسم حضرت آقا به این نوجوانان آنان را شعف زده کرده بود و بچه‌ها نیز به رهبرشان ابراز احساسات می‌کردند.

سید مصطفی میرداماد از مداحان جوان و خوش صدای اهل بیت علیهم السلام با شال سبز خوش رنگش در کنار گروه سرود ایستاده بود و او با این شعر برنامه خود را آغاز کرد که

«شهر قم شهر قیام است و اقامه آری…

این چنین است که شد شهره به میدان داری»

در ادامه نوجوانی در حالی که چند قدم از دیگران جلوتر آمده بود، روایتی از شهادت حیدر رضایی نوجوان ۱۳ ساله قمی در هیاهوی قیام خونین ۱۹ دی قم بدست رژیم طاغوت را برای جمعیت بازگو کرد و گروه سرود پس از آن ۴ بند از سرود آماده شده برای این دیدار را با هم خواندند و جمعیت نیز با آنان همراهی کردند.

پس از اجرای سرود ویژه دیدار با رهبر معظم انقلاب، حاج مهدی سلحشور از مداحان اهل بیت عصمت و طهارت به محل جایگاه آمد و دقایقی مداحی کرد.

سلحشور در ابتدای مداحی اش با یک دوبیتی، در پیش بودن سالروز میلاد با سعادت حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام و روز پدر را خطاب به رهبر معظم انقلاب تبریک گفت که با تشویق جانانه جمعیت مواجه شد.

حاج مهدی این دوبیتی را خواند؛

«بشکفت گل سحر مبارک به شما

این صبح پر از ظفر مبارک به شما

در هفتم این ماه رجب پیشاپیش

روز پدر ای پدر مبارک به شما»

حاشیه نگاری مهر از دیدار قمی ها با رهبر انقلاب در سالروز قیام تاریخ ساز ۱۹ دی

ساعت دقیق ۱۱ و ۲۵ دقیقه صبح بود که حضرت آقا، بیانات خود را در جمع مردم خاستگاه انقلاب آغاز کردند و فرمودند، «خوشامد عرض می‌کنم به همه‌ی برادران و خواهران عزیزی که از قم تشریف آورده‌اید و این فضای حسینیّه‌ی ما را با نفَس گرم خودتان، با دل نورانی خودتان، با یاد شهیدان عزیز خودتان، منوّر و معطّر کرده‌اید. علاوه‌ی بر مناسبت نوزدهم دی که مناسبت مهمّی است و درباره‌اش عرض خواهم کرد نفْس دیدار با مردم مؤمن، شجاع، فعّال قم برای ما ارزشمند است. از خدای متعال می‌خواهیم که این مردم عزیز را همیشه در سایه‌ی تفضّلات خود و الطاف خود محفوظ و موفّق بدارد.»

مقام معظم رهبری بیانات خود را در دو بخش شامل اهمیت قیام ۱۹ دی مردم قم در سال ۵۶ و همچنین درس‌های این قیام تاریخی ایراد کردند.

حضرت آقا در ادامه شرایط اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و علمی کشور ایران در دوران طاغوت را تبیین و وضعیتی که رژیم آمریکا و استکبار جهانی برای ایران می‌پسندیدند را ترسیم کرد و از توطئه‌ها و نقشه‌های آنان برای ایران امروز نیز گفت و در ادامه بر عدم اعتماد به آمریکا، امیدوارم بودن در تمامی زمینه‌ها و عمل به ملزومات پیشرفت تاکید کرد.

حاشیه نگاری مهر از دیدار قمی ها با رهبر انقلاب در سالروز قیام تاریخ ساز ۱۹ دی

آیت‌الله خامنه‌ای با تأکید بر اینکه حوادث منطقه از جمله سوریه نباید موجب کمرنگ شدن مسئله فلسطین شود، گفتند: مایه اصلی مقاومت، ایستادگی در مقابل حرکت خباثت‌آلود رژیم صهیونی است.

رهبر معظم انقلاب با تأکید بر «زنده ماندن و روز به روز قوی‌تر شدن مقاومت»، گفت: ما از مقاومت در غزه، کرانه باختری، لبنان، یمن و در هر نقطه‌ای که مقابل رژیم صهیونیستی ایستادگی و مقاومت کند، حمایت می‌کنیم.

پس از پایان سخنرانی، حضرت آقا برای دقایقی بار دیگر به ابراز احساسات اهالی خاستگاه انقلاب اسلامی پاسخ دادند و از شخصیت‌های حوزوی و حاضرین خداحافظی کردند.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *