0

اولین آمار از ثبت نام متقاضیان خرید خودروهای وارداتی/ 90 هزار نفر به صف شدند

اولین آمار از ثبت نام متقاضیان خرید خودروهای وارداتی/ 90 هزار نفر به صف شدند
بازدید 13

به گزارش اقتصادنیوز، مهدی ضیغمی پنجشنبه شب ۲۰ دی ماه در نشست خبری برخط با خبرنگاران اظهار داشت: امروز(پنجشنبه) آخرین مهلت بلوکه کردن حساب های بانکی بود. متقاضیان تا روز شنبه ۲۲ دی ماه می‌توانند برای ثبت‌نام خودروهای وارداتی اقدام کنند و سه اولویت از سبد محصولات اعلامی انتخاب کنند.

مدیر طرح واردات خودروی وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه برنامه وزارت صمت، عرضه منظم خودروهای وارداتی است گفت: با همکاری بانک مرکزی، ارز بسیار خوبی تا کنون تخصیص پیدا کرده و این روند ادامه دار است که نوید یک عرضه منظم و واردات پیوسته را خواهد داد.

به گزارش اکوایران، گمرک جمهوری اسلامی اعلام‌ کرد که از اول شهریور تا ۱۵ دی ۱۴۰۳ تعداد ۲۳ هزار و ۲۶۵ دستگاه خودرو سواری وارد کشور شد که در هم‌سنجی با پارسال ۷.۲ برابر شده است.

واردات خودرو سواری در بازه زمانی مشابه سال قبل (اول شهریور تا ۱۵ دی ۱۴۰۲) ۳۲۲۳ دستگاه خودرو به ارزش ۶۳ میلیون دلار بوده است.

واردات خودروهای خارجی از سال ۱۳۹۷ و با تشدید تحریم‌های آمریکا علیه ایران به طور کامل ممنوع شد که دلایل آن محدودکردن خروج ارز، حمایت از تولیدات داخلی و افزایش اشتغال بود.

پس از چهار سال ممنوعیت، از بهمن سال ۱۴۰۱ مورد پیگیری قرار گرفت و آیین نامه های آن به تصویب و ابلاغ رسید در نهایت منجر به وارد خودورهای خارجی به کشور شد.

شرکت‌های خودروساز با دریافت ارز اقدام به واردات خودروهای وارداتی کرده اند که بخشی از این خودروها وارد شده و بخش دیگر نیز در راه وارد شدن است.

بر اساس آمارهای گمرک، از ابتدای امسال تا پایان آذر ماه ۳۵ هزار و ۱۲۷ دستگاه خودرو سواری نو از گمرکات کشور ترخیص قطعی و وارد کشور شد.

ابلاغ آئین نامه واردات خودرو

صبح امروز علیرضا صدری خواه، مدیرکل دفتر واردات گمرک جمهوری اسلامی ایران – طی نامه‌ای از طرف نهاد ریاست جمهوری، آیین نامه اجرایی بند (ت) تبصره ۹ ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور را ابلاغ کرد.

در متن این ابلاغیه آمده است: 

«به پیوست تصویر تصویب نامه شماره ۱۳۴۱۳۱ ت ۶۲۶۸۳ هـ مورخ چهارم آذر ماه ۱۴۰۳ هیئت محترم وزیران با موضوع آیین نامه اجرایی بند (ت) تبصره (۹) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور در خصوص واردات انواع خودروهای سواری نو و کارکرده با عمر کمتر از پنج سال جهت بهره برداری و اقدام لازم ارسال می‌شود.»

آیین نامه اجرایی واردات خودرو ابلاغ شد

 

آیین نامه اجرایی واردات خودرو ابلاغ شد

 

آیین نامه اجرایی واردات خودرو ابلاغ شد

شرط مجلس برای واردات خودرو

به گزارش اکوایران، آئین نامه اجرایی واردات خودرو در حالی امروز ابلاغ شد که محسن زنگنه، نایب رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ جزئیات جدیدی را درباره واردات خودرو بیان کرد.

او در توضیح جلسه امروز (پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳) کمیسیون تلفیق برای بررسی ایرادات شورای نگهبان و مغایرت‌های هیات عالی نظارت به مصوبات مجلس در لایحه بودجه ۱۴۰۴ به ایسنا، گفت: در این جلسه عمده ایرادات مرتفع شد اما بررسی‌ها همچنان باقی مانده که گزارش نهایی آن در جلسه یکشنبه هفته آینده (۲۳ دی) در مجلس بررسی می‌شود.

وی درباره مصوبات کمیسیون تلفیق گفت: مجلس در زمان بررسی بودجه تصویب کرد که بانک مرکزی حداقل ۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون یورو برای واردات خودروی سواری نو و کارکرده (حداکثر پنج سال ساخت) اختصاص دهد که  هیات عالی نظارت به آن ایراد گرفت.

زنگنه افزود: کمیسیون تلفیق در جریان بررسی ایرادات هیات عالی نظارت بر روی رقم سه میلیارد و ۳۰۰ میلیون یورو برای واردات خودرو اصرار کرد و در عین حال اصلاحاتی در متن مصوبه داشت تا نگرانی‌های هیات عالی نظارت رفع شود.

وی اضافه کرد: مصوبه دیگر مجلس درباره واردات خودرو توسط اشخاص و ایرانیان ساکن خارج از کشور بود که هیات عالی نظارت به آن هم ایراد گرفت؛ تلفیق برای رفع این ایراد تصویب کرد که آن دسته از ایرانی‌های خارج از کشور امکان واردات خودرو دارند که دارای کارت اقامت باشند و شرط سکونت به تنهایی کفایت نمی‌کند. بانک مرکزی نیز مکلف به تشخیص منشا ارز خارجی شد.

 

 

 

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *