محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پیش از ظهر پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ در آیین سالگرد درگذشت آیت الله هاشمی رفسنجانی و مراسم افتتاحیه بیمارستان آیت الله هاشمی رفسنجانی (مرکز جامع سرطان) که با حضور رئیس جمهوری و جمعی از شخصیتهای سیاسی و همچنین خانواده آیت الله هاشمی رفسنجانی برگزار شد، با بیان اینکه «آیت الله هاشمی رفسنجانی همواره به عهد خود وفا کرد»، تاکید کرد: یادگارهای ماندگار مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی در ابعاد سیاسی سازندگی و همچنین ابعاد فکری و آزادیهای مردمی همواره ماندگار خواهد ماند. واقعیت این است مرحوم هاشمی رفتند ولی هستند و هر آنچه از او به باقی ماند مصداق «شجره طیبه» است.
وی با تاکید بر اینکه «بیمارستان چیز کوچکی از یادگارهای آیت الله هاشمی رفسنجانی است» افزود: یقیناً آنها که تلاش کردند او را کنار بگذارند موفق نشدند و این شجره طیبه همچنان میوه خواهد داد. آنچه باعث ماندگاری آیتالله هاشمی رفسنجانی شد، عمل ایشان به عهدشان است.
وزیر بهداشت گفت: به عنوان مسئول بخش سلامت کشور وظیفه خود میدانم در مورد این بیمارستان از خانواده آیت الله هاشمی به ویژه فاطمه هاشمی تشکر کنم.
ظفرقندی در بخش دیگری از صحبتهای خود در مراسم افتتاح مرکز جامع سرطان آیت الله هاشمی رفسنجانی، با بیان اینکه «حدوداً سالانه ۲۰۰ هزار ورد جدید ابتلا به سرطان در کشور شناسایی میشود»، عنوان کرد: : شیب ابتلا به سرطان در کشور شیب بالایی است و یکی از علل افزایش آن در حقیقت افزایش امید به زندگی و طول عمر مردم ایران است؛ در سالهای گذشته میزان امید به زندگی ۵۰ سال بود و سرطان نیز کمتر بود اما امروز طول عمر مورد انتظار در آقایان میانگین ۷۵ و در خانمها ۷۸ سال است؛ بنابراین بروز سرطان نیز افزایش یافته و اگر با همین شیب جلو برویم در آینده بروز سرطان دو برابر خواهد شد.
وی با تاکید بر لزوم خاذ تدابیر و پیشبینیهای لازم در خصوص وضعیت ابتلا به سرطان در آینده، گفت: درباره سرطان باید به سه نکته توجه ویژهای داشته باشیم؛ اولین موضوع آموزش است و باید سواد عمومی در این زمینه را افزایش دهیم. نکته دوم پیشگیری است و ما باید در این خصوص تلاش کنیم تا عوامل محیطی موثر در سرطان را شناسایی و حذف کنیم. سومین نکته نیز برنامهریزی جامع برای مدیریت درمان سرطان است؛ چراکه درمان سرطان امری چند وجهی است و باید طی یک کار گروهی توسط پزشکان انجام شود.
وزیر بهداشت با اشاره به استقرار یک گروه علمی و دانشگاهی در بیمارستان هاشمی رفسنجانی، افزود: این مرکز بسیار مجهز است و در ابعاد مختلف در بالاترین سطح قرار دارد. همچنین باید درباره ساز و کار مدیریتی آن طی یک برنامه دوبعدی علمی- درمانی و هزینهای پیش برویم.
ظفرقندی با تاکید بر اینکه «هزینههای درمان سرطان یکی از دغدغههای مهم رئیس جمهوری و همچنین مجلس است»، گفت: دغدغه همه این است که نباید هزینه درمان سرطان، کمرشکن باشد و باید در این خصوص مدیریت انجام شود. امیدواریم مجموعه بیمارستان آیت الله هاشمی رفسنجانی در آینده بتواند به یکی از بزرگترین مراکز درمان سرطان در منطقه تبدیل شود.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید