به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، یکی از بهترین و مناسبترین روشها برای جایگزین کردن دندانهای از دست رفته، ایمپلنت دندان است که در حال حاضر، توجه بسیاری از بیماران را به خود جلب کرده است. این ایمپلنتهای دندانی، دارای پایههای کوچکی هستند که به استخوان فک داخل ریشه دندان، متصل میشوند و همچون دندانهای طبیعی در دهان شما عمل خواهند کرد؛ اما روشهای انجام ایمپلنت چیست؟ چگونه انجام میگیرد؟ با کلینیک دندانپزشکی مبین همراه باشید تا درباره ایمپلنت و روشهای انجام آن توضیح دهیم.
ایمپلنت دندان چیست؟
از جمله خدمات کلینیک دندانپزشکی مبین در کنار لمینت دندان و کامپوزیت دندان، کاشت ایمپلنت است که با بهترین روشها و جدیدترین تکنیکها انجام میگیرد. ایمپلنتهای دندانی نوعی پروتز کاشتنی هستند که به راحتی جایگزین دندانهای از دست رفته بر اثر عوامل مختلفی همچون آسیبدیدگی، پوسیدگی یا بیماریهای لثهای میشوند. ازآنجاکه کاشت دندانهای مصنوعی، مشکلات خاص خود را دارد، در حال حاضر، ایمپلنت دندان را بهعنوان مناسبترین روش جایگزینی دندانهای از دست رفته میدانیم.
ایمپلنتها در بافت لثه و زیر استخوان فک همانند ریشه دندان طبیعی قرار میگیرند. در حقیقت، ایمپلنت دندان، پیچ فلزی است که درون استخوان فک بیمار قرار خواهد گرفت و به مرور زمان با بافت آن، پیوند میخورد. طراحی این پیچ به گونهای است که بهعنوان جسم خارجی در بدن شناخته نشود و متناسب با فک و دهان شما باشد.
انواع روش انجام ایمپلنت دندان
ایمپلنت همانند لمینت دندان یا حتی کامپوزیت دندان، به روشهای مختلفی میتواند انجام بگیرد. ازآنجاکه این کار متناسب با ساختار فک و دهان شما طراحی و کاشته خواهد شد، باید بتوانیم بهترین روش را برای انجام آن انتخاب کنیم. انواع روشهای کاشت ایمپلنت به صورت زیر است:
ایمپلنت بهصورت پانچ
در این روش، ابتدا یک سوراخ در استخوان فک ایجاد میشود و سپس ایمپلنت دندان درون این سوراخ قرار میگیرد. این سوراخ با استفاده از یک ابزار ویژه به نام پانچ (یک مته مخصوص) ساخته میشود. بهعلاوه، ابعاد و عمق این سوراخ به طول و قطر ایمپلنت وابسته است.
ایمپلنت با استفاده از چسب
در این روش، روکش با استفاده از چسب به ایمپلنت متصل میشود. برخی افراد اعتقاد دارند که این روش، به دلیل عدم وجود حفره دسترسی به پیچ، ظاهر زیباتری دارد. همچنین، نصب روکش به ایمپلنت با استفاده از چسب، ممکن است مقاومت بیشتری در مقابل شکستگی داشته باشد. با این حال، حتماً باید مواظب بود که استفاده از چسب اضافی در پشت روکش، منجر به آسیب به بافت نرم، تخریب استخوان و ایجاد التهاب نشود.
ایمپلنت با پودر استخوان
بعضی افراد به تراکم استخوان پایین فک دچار هستند که بهطور تخصصی به آن تراکم استخوان پایین فک گفته میشود. در چنین شرایطی، افراد کاندید ایمپلنت دندان ممکن است از استحکام کافی استخوان فک برخوردار نباشند. در این شرایط، دندانپزشک از فناوری پیوند استخوان استفاده میکند که شامل استفاده از پودر استخوان برای تحریک رشد سلولهای بنیادی میشود. این روش به دنبال پر کردن فضای اطراف ایمپلنت در استخوان است؛ به این ترتیب که از پودر استخوان بهجای پیچهای خاص یا سایر روشهای ادغام استخوانی استفاده میشود.
ایمپلنت با استفاده از لیزر
استفاده از لیزر برای نصب ایمپلنتهای دندانی، یکی از جدیدترین و پیشرفتهترین روشهای جراحی ایمپلنت است. این فرآیند با استفاده از اشعه لیزر با طول موج خاص انجام میشود و به وسیله آن سوراخهای مورد نیاز را در استخوان فک ایجاد میکند. این روش با دقت بسیار بالا و کنترل دقیق بر بافت انجام میشود، همچنین با ایجاد حرارت کنترل شده، به برش بافت و تسریع فرآیند بهبودی بیمار کمک میکند. در مرحله آخر، ایمپلنت دندان به دقت درون سوراخ ایجاد شده با لیزر قرار میگیرد.
مزایای ایمپلنت دندانی با کلینیک دندانپزشکی مبین
ایمپلنت دندان به دلیل مزایای قابلتوجهی که نسبت به سایر روشها دارد، بیشتر از همیشه مورد توجه قرار گرفته است. از جمله مزایای کاشت ایمپلنت:
هماهنگی ایمپلنت با دندانهای طبیعی اطراف آن
زیبایی بخشیدن به ظاهر دهان و دندانها
ثبات بسیار بالا و استحکام مناسب
کمک به حفظ سلامت دهان و دندانهای طبیعی
حفظ استخوان فک و جلوگیری از تحلیل آن
قرارگیری دائمی در فک، بدون نیاز به خروج
کلینیک دندانپزشکی مبین با ارائه توصیههای لازم دررابطهبا کاشت ایمپلنت و حتی لمینت دندان یا کامپوزیت دندان، به بیمارانی که متقاضی ایمپلنت دندان هستند، کمک خواهد کرد تا بهترین شیوه درمانی را برای جایگزین کردن دندانهای از دست رفته خود انتخاب کنند.
اول ایمپلنت بکاریم یا ارتودنسی کنیم؟
اگر شرایط شما به گونهای است که باید هم ارتودنسی دندان انجام دهید و هم کاشت دندان داشته باشید، پیشنهاد میشود ابتدا درمان ارتودنسی دندان را انجام دهید. یعنی اول به یک متخصص ارتودنسی نمائید سپس و پس از چند ماه از صاف شدن دندانها، جهت ایمپلنت دندان خود اقدام کنید. علت اینکه پیشنهاد میشود اول اتودنسی کنید آن است که در اغلب اوقات زمانی که دندان یا دندانهایی از دست میرود، دندانهای مجاور به مرور زمان بر اثر جویدن حرکت میکند و به سمت جای خالی دندانهای غایب می آیند. در نتیجه فضای کافی برای کاشت ایمپلنت به روش اصولی کم خواهد شد. در چنین شرایطی ابتدا باید دندانها کاملاً مرتب شوند سپس ایمپلنت کاشته شود.
از آنجاکه هزینههای درمانی و دندانپزشکی بالاست، مهم است که خدمات دندانپزشکی مورد نیاز و البته حساس خود را به متخصصانی بسپارید که با ارائه قیمت مناسب، بهترین مواد و تکنیک را با تخصص و دانش بالای خود در انجام ایمپلنتهای دندانی، در اختیار شما قرار میدهند. اگر به دنبال بهترین متخصص ایمپلنت در تهران میگردید، کلینیک دندانپزشکی مبین با ارائه خدمات حرفهای و مناسبترین قیمتها در کنار شماست تا تجربهای راحت و بدون دردسر از کاشت دندان را تجربه کنید.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید