0

فیزیوتراپی کف لگن؛ راهی برای رهایی از مشکلات لگن

فیزیوتراپی کف لگن؛ راهی برای رهایی از مشکلات لگن
بازدید 94

فیزیوتراپی کف لگن؛ راهی برای رهایی از مشکلات لگن

مجموعه: بیماری ها و راه درمان

تقویت عضلات ضعیف لگن با فیزیوتراپی

 
فیزیوتراپی کف لگن: مزایا، تمرینات، آنچه باید انتظار داشت
در این مقاله از بیتوته به بررسی فیزیوتراپی عضلات لگن می‌پردازیم. عضلات کف لگن مجموعه‌ای از عضلات هستند که در پایین لگن قرار دارند و وظایف مهمی را بر عهده دارند. ضعف یا آسیب به این عضلات می‌تواند منجر به مشکلاتی شود. فیزیوتراپی عضلات لگن می‌تواند به تقویت و بهبود عملکرد این عضلات کمک کند.
شاید تبلیغات فیزیوتراپی کف لگن را دیده باشید و کنجکاو شده باشید که یک فیزیوتراپیست چگونه می‌تواند به سلامت لگن کمک کند. وقتی به فیزیوتراپیست فکر می‌کنیم، اغلب به درمانگرانی فکر می‌کنیم که درد و مشکلات ارتوپدی را درمان می‌کنند، اما فیزیوتراپی انواع دیگری هم دارد.
 
فیزیوتراپی کف لگن شامل تکنیک‌های فیزیکی برای تقویت و یا شل کردن عضلات کف لگن به منظور بهبود ثبات مرکزی بدن و کنترل ادرار، دفع مدفوع و عملکرد جنسی است.
تحقیقات، فیزیوتراپی کف لگن را به عنوان یک روش درمانی کم تهاجمی و خط مقدم برای درمان انواع اختلالات کف لگن، از جمله افتادگی اندام لگن، بی اختیاری ادرار یا مدفوع و درد هنگام رابطه جنسی، تایید می کند. 
 
این مقاله آنچه را که باید در طول جلسات فیزیوتراپی کف لگن انتظار داشته باشید، همراه با مزایای بالقوه آن توضیح می دهد. همچنین نحوه آماده شدن برای جلسات فیزیوتراپی کف لگن را شرح می دهد.
 

درمان بی اختیاری ادرار و مدفوع با فیزیوتراپی

 
چه زمانی به فیزیوتراپی کف لگن نیاز دارید؟
فیزیوتراپی کف لگن برای افرادی که دچار ضعف (کم تحرکی) یا سفتی (تحرک بیش از حد) عضلات کف لگن هستند و درد مرتبط با این عضلات را تجربه می کنند، مناسب است.
با این حال، درد در ناحیه لگن همیشه به اختلال عملکرد عضلات کف لگن مرتبط نیست. علائم زیر ممکن است نشانه یک بیماری جدی تر باشد:
• سوزش ادرار
• خونریزی شدید در دوران قاعدگی
• درد شدید قاعدگی
• پریودهای نامنظم
• وجود خون در ادرار یا مدفوع
• ترشحات غیرطبیعی واژن
• تب
• لرز
• حالت تهوع و استفراغ
 
اگر هر یک از این علائم را تجربه کردید، حتما با پزشک معالج یا متخصص زنان خود تماس بگیرید. ممکن است عفونت یا مشکل دیگری در اندام های گوارشی، ادراری یا تناسلی خود داشته باشید که نیاز به درمان پزشکی بیشتری دارد.
 

با انجام تمرینات ساده در منزل به بهبودی خود سرعت بخشید

 
فیزیوتراپی کف لگن: انتظار شما چیست
در روز ارزیابی فیزیوتراپی کف لگن، به یک اتاق درمان خصوصی منتقل خواهید شد. فیزیوتراپیست شما سابقه پزشکی، علائم و مشکلات شما را بررسی خواهد کرد. همچنین یک معاینه فیزیکی انجام می دهند که شامل ارزیابی خارجی و داخلی است:
• معاینه خارجی: فیزیوتراپیست شما ناحیه کمر، مفاصل ساکروایلیاک و عضلات اطراف لگن ،از جمله راست شکمی، ایلیوپسواس و پیریفورمیس ، را برای بررسی درد، سفتی یا حساسیت بررسی می کند.
 
• معاینه داخلی: در معاینه داخلی، فیزیوتراپیست شما تون، کشسانی، درد و حساسیت عضلات کف لگن شما را بررسی می کند. آنها ممکن است برای لمس عضلات کف لگن از داخل، یک یا دو انگشت دستکش شده را وارد واژن و/یا رکتوم شما کنند. برای کاهش ناراحتی اغلب از روان کننده استفاده می شود.
 
فیزیوتراپیست همچنین توانایی شما برای انقباض و استراحت ارادی عضلات کف لگن و همچنین حرکت کف لگن با الگوهای تنفسی شما را بررسی می کند.
انتظار داشته باشید که معاینه اولیه حدود یک ساعت طول بکشد. پس از اینکه فیزیوتراپیست شما معاینات را تکمیل کرد و ارزیابی بالینی در مورد علل احتمالی علائم شما انجام داد، جلسات بعدی برای شما برنامه ریزی می شود. هر جلسه در یک اتاق درمان خصوصی برگزار می شود و حدود 45 دقیقه طول می کشد.
 

فیزیوتراپی کف لگن مناسب برای زنان و مردان

 
چه کسی فیزیوتراپی کف لگن را انجام می دهد؟
فیزیوتراپیست ها به افراد مختلفی که ممکن است از کمک آنها بهره مند شوند، فیزیوتراپی کف لگن را ارائه می دهند. آنها متخصصانی هستند که دارای گواهینامه دستیابی در فیزیوتراپی کف لگن (CAPP) یا آموزش و تخصص گسترده تری به عنوان متخصص بالینی سلامت زنان (WCS) هستند.
 
تون عضلانی کف لگن می تواند به دلیل زایمان، فرآیند پیری یا استرس تغییر کند. فیزیوتراپی کف لگن می تواند به افرادی با شرایط خاص سلامتی از جمله موارد زیر کمک کند:
• مشکلات مثانه مانند تکرر ادرار یا بی اختیاری
• مشکلات روده، از جمله یبوست یا درد هنگام دفع مدفوع
• تغییرات لگن در دوران بارداری و پس از زایمان
• اختلال عملکرد جنسی در هر دو جنس (اختلال نعوظ در مردان و درد هنگام رابطه جنسی در زنان)
• سرطان های کولورکتال و سایر سرطان هایی که ممکن است نیاز به توانبخشی بعد از درمان داشته باشند.
• مولتیپل اسکلروزیس و سایر شرایط مرتبط با عصب که می تواند بر عملکرد لگن تأثیر بگذارد.
• جراحی هایی مانند هیسترکتومی که بر لگن تأثیر می گذارد.
 

ورزش هایی برای شل کردن یا انقباض عضلات کف لگن

 
تمرینات و تکنیک های درمانی فیزیوتراپی کف لگن
درمان شما ممکن است شامل موارد زیر باشد:
• ورزش هایی برای شل کردن یا انقباض عضلات کف لگن، مانند کگل
• درمان دستی، که اغلب به صورت داخلی توسط فیزیوتراپ شما انجام می شود، برای شل کردن عضلات کف لگن و تسکین نقاط ماشه ای
• سوزن خشک عملکردی، که به سوزن‌های نازکی که در نقاط ماشه وارد می‌شوند برای کاهش درد و بازیابی عملکرد متکی است.
• بیوفیدبک، با استفاده از یک کاوشگر فشار سنسور که در واژن یا راست روده شما قرار داده می شود، برای احساس قدرت انقباضات عضلات کف لگن به شما کمک می کند از زمان انقباض یا شل کردن این عضلات آگاه شوید.
• تحریک الکتریکی برای کمک به تحریک عضلات کف لگن
• دستگاه‌های درمانی کف لگن مانند گشادکننده‌های واژن، که اشیایی استوانه‌ای شکل با عرض‌های مختلف هستند که در واژن قرار می‌گیرند تا به آرامی عضلات کف لگن را کشیده و به آن‌ها اجازه استراحت با قرار دادن را بدهند.
• مخروط های وزن دار، که می توانند در واژن یا راست روده قرار داده شوند و در طول تمرینات انقباضی برای ایجاد مقاومت بیشتر استفاده شوند.
• درمان فشرده سازی آکوستیک، که از امواج صوتی برای رسیدن به عمق عضلات استفاده می کند
• لیزر درمانی برای کمک به بهبود عضلات
 
همچنین، متخصصین ممکن است آموزش هایی در مورد تغییرات سبک زندگی که می تواند به بهبود وضعیت شما کمک کند، ارائه دهند. به عنوان مثال، محدود کردن مصرف قهوه، به دلیل خاصیت ادرارآور بودن آن، می تواند به کاهش نیاز مکرر و اورژانسی به ادرار کمک کند. این روش همراه با تمرینات کف لگن، ممکن است علائم را در افراد مبتلا به مثانه بیش فعال بهبود بخشد. برخی مطالعات نشان می دهد که کافئین می تواند نشت ادرار را افزایش دهد، اما نتایج تحقیقات در این مورد متفاوت است.  
 
برخی از افراد ممکن است در طول فیزیوتراپی کف لگن دچار درد عضلانی یا ناراحتی شوند، زیرا با هر جلسه عضلات خود را تقویت می کنند، اما این درد نباید شدید باشد. اگر درد ناگهانی یا شدید را تجربه کردید، به فیزیوتراپیست خود اطلاع دهید.
 

متخصصان در فیزیوتراپی کف لگن به شما کمک می کنند

 
فیزیوتراپی کف لگن چه کاری انجام می دهد؟
فیزیوتراپی کف لگن برای درمان انواع اختلالات طبقه بندی شده به عنوان اختلال عملکرد کف لگن استفاده می شود. کاهش و افزایش تون عضلانی می تواند منجر به  اختلال عملکرد کف لگن شود. تون عضلانی به میزان تنش در حالت استراحت در عضله زمانی که منقبض نمی شود اشاره دارد.
 
اختلالات تون پایین
وقتی عضله تون پایینی دارد، عضله شل تر از حالت عادی است و انقباض فعال را دشوار می کند. هنگامی که عضلات کف لگن به دلیل تون پایین ضعیف هستند و در انقباض فعال آنها مشکل دارید، از مرکز بدن شما نمی توان به اندازه کافی حمایت کرد و ممکن است کنترل شما بر مثانه و حرکات روده تحت تاثیر قرار گیرد.
 
اختلالات لگنی با تون پایین که با فیزیوتراپی کف لگن می توان به آنها کمک کرد عبارتند از: 
• افتادگی اندام لگن : نزول غیرطبیعی اندام های لگن، از جمله رحم ، واژن، مثانه یا رکتوم از موقعیت طبیعی خود.
• بی اختیاری استرسی : نشت غیر ارادی ادرار در حین فعالیت هایی که فشار داخل شکمی را افزایش می دهد، از جمله سرفه، عطسه، خندیدن، چمباتمه زدن و بلند کردن اجسام سنگین.
• مثانه بیش فعال : وضعیتی که با اضطرار، تکرر و بی اختیاری ادرار مشخص می شود زمانی که مثانه شما به طور غیرارادی منقبض می شود.
• بی اختیاری مقعدی : نشت غیر ارادی گاز، مایع یا مدفوع از رکتوم
 
اختلالات تون بالا
وقتی عضله تون بالایی دارد، عضله سفت تر و محدودتر از حالت عادی می شود. هنگامی که می خواهید عضله را شل کنید یا کشش دهید، اغلب می تواند باعث درد شود.
هنگامی که عضلات کف لگن به دلیل تناسب زیاد بیش از حد سفت می شوند، ممکن است درد لگن، اسپاسم عضلانی و همچنین درد و مشکل در قرار دادن در هنگام مقاربت یا در طول معاینه زنان را تجربه کنید.
 
اختلالات کف لگنی که ممکن است برای آنها فیزیوتراپی کف لگن توصیه شود عبارتند از: 
• درد میوفاشیال کف لگن: درد مزمنی که ناشی از سفت شدن عضلات کف لگن است 
• واژینیسموس : اسپاسم غیر ارادی و کنترل نشده عضلات اطراف واژن که با دخول رخ می دهد. 
• دیسپارونی: درد ناشی از نفوذ واژن در حین مقاربت جنسی، دیسپارونی نامیده می شود.
• ولوودینیا : درد و ناراحتی در ناحیه فرج که اغلب به دلیل سفت شدن و ناکارآمد بودن عضلات کف لگن است.
 

فیزیوتراپی کف لگن راهی برای سلامتی و قدرت عضلات لگن

 
آمادگی برای فیزیوتراپی کف لگن
برای آماده شدن برای فیزیوتراپی کف لگن، باید با لباس های راحت که به شما امکان می دهد پاهای خود را به راحتی حرکت دهید، بدون اینکه حرکت شما را محدود کند، در محل حاضر شوید. معاینه شما شامل یک بخش داخلی است، بنابراین مطمئن شوید که ناحیه کشاله ران و تناسلی شما قبل از قرار ملاقات تمیز باشد.
 
آماده کردن لیستی از سوالات یا نگرانی هایی که می خواهید در طول معاینه و ارزیابی از فیزیوتراپیست خود بپرسید، مفید است. برای پر کردن فرم های اولیه قبل از اولین ویزیت، کمی زودتر به مرکز فیزیوتراپی مراجعه کنید.
 
موارد زیر را برای اولین قرار ملاقات خود به همراه بیاورید:
• مدرک شناسایی، مانند گواهینامه رانندگی یا پاسپورت
• کارت بیمه سلامت
• لیست تمام داروهایی که مصرف می کنید
• نسخه پزشک ارجاع دهنده، در صورت نیاز
 

درمان بی اختیاری ادرار و مدفوع با فیزیوتراپی

 
سوالات متداول درباره فیزیوتراپی کف لگن
1. چه زمانی باید فیزیوتراپی کف لگن را شروع کنم؟
فیزیوتراپی کف لگن باید به محض اینکه متوجه علائمی شدید که در عملکرد روزانه شما اختلال ایجاد می کند، مانند کنترل بر نیاز به ادرار و راحتی در هنگام رابطه جنسی، شروع شود.
 
2. مدت زمان اثرگذاری فیزیوتراپی کف لگن چقدر است؟
به طور متوسط، ممکن است بین شش تا دوازده جلسه طول بکشد تا فیزیوتراپی کف لگن موثر واقع شود. با این حال، این زمان بسته به فرد و شرایطی که تحت درمان قرار می گیرد، متفاوت است.
 
3. آیا می توانید خودتان فیزیوتراپی کف لگن را انجام دهید؟
بله. فیزیوتراپی کف لگن را می توان در خانه با حضور فیزیوتراپیست انجام داد، یا می توانید تمرینات ارائه شده توسط فیزیوتراپیست را به تنهایی انجام دهید. برای انجام برخی از حرکات ممکن است به برخی تجهیزات نیاز داشته باشید.
 
4. آیا در صورت درد شدید باید فیزیوتراپی کف لگن را انجام دهید؟
اگر درد شدیدی دارید، ممکن است فیزیوتراپی کف لگن تا زمانی که آزمایشات بیشتری برای تعیین وجود مشکل جدی تر انجام شود، مناسب نباشد.
 
خلاصه
فیزیوتراپی کف لگن یک گزینه درمانی برای اختلال عملکرد کف لگن است، چه عضلات کف لگن بیش از حد سفت یا بیش از حد ضعیف باشند. این روش درمانی می تواند به مشکلات ادرار، رابطه جنسی و موارد دیگر کمک کند. علائم اختلال عملکرد کف لگن تمایل به بدتر شدن در طول زمان دارند و می توانند تاثیر قابل توجهی بر کیفیت زندگی شما بگذارند. شروع زودهنگام فیزیوتراپی کف لگن می تواند به کاهش درد و سایر علائم برای کمک به شما در بازگشت کنترل بر زندگی تان کمک کند.
اگر بیش از سه ماه است که درد مزمن یا مشکلاتی در ادرار، دفع مدفوع یا رابطه جنسی را تجربه می کنید، با پزشک خود تماس بگیرید تا ببینید آیا برای تعیین اینکه آیا مشکل جدی تری در زیر علائم لگنی شما وجود دارد، به آزمایشات بیشتری نیاز است یا خیر.
 
گردآوری:بخش سلامت بیتوته 
 

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *