معاون توسعه و مدیریت منابع انسانی سازمان نظام پرستاری کشور گفت: طرح تعرفه ترجیحی مناطق محروم یک طرح خوب و روبه جلو است و همچنین یکی از دلایل کمبود پرستار همین موضوع اسکان است، زیرا تامین مسکن در شهرهای بزرگ بسیار سخت است.
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پرستاری؛ یوسف رحیمی معاون توسعه و مدیریت منابع انسانی سازمان نظام پرستاری کشور در گفت وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، در رابطه با تعرفه ترجیحی پرستاران در مناطق محروم اظهار کرد: تعرفه ترجیحی با هدف نگه داشت پرستار در مناطق محروم ایجاد شده است. در این طرح تعرفه پرستاران با توجه به میزان محرومیت منطقهای که در آن حضور دارند افزایش مییابد.
وی ادامه داد: مناطق محروم تعرفه خاص خودشان را دارند و همه به یک شکل نیستند. تعرفههای پزشکی براساس محرومیت شهرها و میزان برخورداری آن ها با یک دیگر متفاوت است.
معاون توسعه و مدیریت منابع انسانی سازمان نظام پرستاری کشور افزود: بخشی از نیروهای مناطق محروم را نیروهای بومی تشکیل میدهند، اما قالب ارائه دهندگان خدمت سلامت در این مناطق بومی نبوده و به صورت اجباری، برای گذراندن طرح یا به صورت اختیاری در آن مناطق حضور دارند. بنابراین وزارت بهداشت برای نگه داشت پرستاران درمناطق محروم باید جذابیتهای لازم را ایجاد کند که طرح تعرفه ترجیحی مناطق محروم، یکی از همین جذابیتها است.
رحیمی با بیان اینکه بیمارستانهای مناطق محروم ضریب اشغال کمی دارند افزود: منظور از ضریب اشغال تعداد بیمارانی است که در یک ماه بستری میشوند؛ باتوجه به این موضوع اگر به پرستاران این مناطق تعرفه ترجحی هم اضافه شود باز هم نمیتواند پاسخگوی نیاز آنها باشد.
وی تصریح کرد: در مناطق کمبرخوردار تجهیزات پزشکی به اندازه لازم وجود ندارد بنابراین مردم به شهرهای بزرگتر رفته تا خدمات درمانی دریافت میکنند در نتیجه تعداد بیماران بیمارستانهای مناطق محروم کم و سپس تعرفه نیز کاهش مییابد اکنون اگر تصور کنیم که تعرفههای ترجیحی در همه جا ۱۰۰ درصد افزایش داشته باشد بازهم پاسخگوی هزینهزندگی پرستاران نیست. ضریب اشغال در بیمارستانهای تهران بیشتر از ۷۰ یا ۸۰ درصد است درحالی که همین آمار در مناطق محروم به ۳۰ یا ۴۰ درصد میرسد.
رحیمی با اشاره به اسکان پرستاران در مناطق محروم یادآور شد: طبق قانون باید اسکان نیروی طرحی با محل کار باشد؛ اما قالباً این قانون اجرا نشده و پرستار مجبور است خانهای اجاره کرده و هزینه اسکان را پرداخت کند. یکی از اقداماتی که میتواند ماندگاری پرستار را در مناطق محروم بیشتر کند اسکان است.
وی در پایان به معضل اسکان در شهر تهران اشاره کرد و گفت: حتی در مناطق برخوردار مانند تهران، معضل اسکان وجود دارد. اکنون تعداد پرستاران تهران هم پاسخگوی نیاز این کلانشهر نیست. اگر بخواهیم از شهرهای دیگر پرستار جذب کنیم، حتما باید به فکر اسکان آنها باشیم. یکی از دلایل کمبود پرستار همین موضوع اسکان است، زیرا تامین مسکن در شهرهای بزرگ بسیار سخت است، زیرا نسبت به شهرهای کوچکتر اجاره خانه بیشتری را باید پرداخت کنند.
ino.ir/1/1628/2181
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید