به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هلث دی نیوز، احتمال بیاثر بودن یک تزریق سرخک در نوزادان سزارین تا ۲.۶ برابر بیشتر از نوزادانی است که از طریق طبیعی متولد میشوند. سیستم ایمنی آنها قادر به تولید آنتی بادی برای مبارزه با عفونت سرخک نیست.
محققان گزارش دادند که با این حال، تزریق دوم باعث ایجاد ایمنی قوی در برابر سرخک میشود.
«هنریک سالجه»، نویسنده ارشد این مطالعه از دانشگاه کمبریج بریتانیا، گفت: «ما کشف کردهایم که روش زایمان- چه از طریق سزارین یا طبیعی- عواقب طولانیمدتی بر ایمنی ما در برابر بیماریها در زمان رشد دارد.»
محققان گفتند سرخک بسیار عفونی است و حتی میزان پایین شکست واکسن میتواند به طور قابل توجهی خطر شیوع را افزایش دهد.
به گفته محققان، قبل از معرفی واکسن سرخک در سال ۱۹۶۳، سرخک هر سال باعث مرگ ۲.۶ میلیون نفر میشد. این بیماری مانند سرماخوردگی است که همراه با خارشی مشخص شروع میشود و میتواند منجر به عوارض جدی مانند نابینایی، تشنج و مرگ شود.
سالجه گفت: «نوزادانی که با سزارین متولد میشوند، کسانی هستند که ما واقعاً میخواهیم آنها را پیگیری کنیم تا مطمئن شویم که دومین تزریق سرخک خود را دریافت میکنند، زیرا احتمال شکست اولین تزریق آنها بسیار بیشتر است.»
محققان احتمال میدهند که میزان شکست در نوزادان سزارینی به دلیل تفاوت در میکروبهای روده آنها باشد. در زایمان واژینال، انتقال انواع بیشتری از میکروبها از مادر به نوزاد اتفاق میافتد که میتواند از سیستم ایمنی محافظت کند.
سالجه گفت: «با زایمان سزارین، کودکان مانند زایمان طبیعی در معرض میکروبیوم مادر قرار نمیگیرند. ما فکر میکنیم که این بدان معناست که آنها برای توسعه میکروبیوم روده خود و همراه با آن، توانایی سیستم ایمنی برای ایجاد واکسن در برابر بیماریها از جمله سرخک به زمان بیشتری نیاز دارند.»
برای این مطالعه، محققان از دادههای مطالعه بیش از ۱۵۰۰ کودک در هونان چین استفاده کردند که هر چند هفته یک بار از تولد تا ۱۲ سالگی از آنها نمونه خون گرفتند.
نتایج نشان داد که حدود ۱۲ درصد از کودکانی که از طریق سزارین به دنیا میآیند، هیچ پاسخ ایمنی به اولین تزریق سرخک خود نداشتند، در مقایسه با ۵ درصد کودکانی که از طریق واژینال متولد شدند.
در نتیجه، بسیاری از بچههای سزارین شده پس از اولین واکسیناسیون، هیچ محافظتی در برابر سرخک نداشتند.
به گفته محققان، دو دوز تزریق سرخک برای بدن برای ایجاد یک پاسخ ایمنی طولانیمدت مورد نیاز است، اما تنها ۸۳ درصد از کودکان در سراسر جهان تا اولین سالگرد تولدشان در سال ۲۰۲۲ یک دوز دریافت کردند که پایینترین میزان از سال ۲۰۰۸ است.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید