0

روش های خشک کردن شیرمادر

روش های خشک کردن شیرمادر
بازدید 99

روش های خشک کردن شیرمادر

مجموعه: بهداشت مادر کودک

خشک کردن شیرمادر

 
خشک کردن شیرمادر یا سرکوب شیردهی چگونه است؟
علل بسیاری هست که امکان دارد بخواهید سریع شیر ​​مادر را خشک کنید. این مراحل خشک شدن شیر مادر را سرکوب شیردهی می نامند.
برای خشک شدن شیر مادر در پایان شیردهی چه اقداماتی می توان انجام داد؟
شیردهی طبق عرضه و تقاضا تنظیم می شود. هر چقدر بیشتر به کودکتان شیر بدهید، شیر زیادتری خواهید داشت. چنانچه ناگهان شیردهی را ترک کنید، بدن شما نمی تواند با همین سرعت ترشح شیر را متوقف کند. به همین علت احتمال پیدایش ورم دردناک سینه و در موارد جدی تر، ماستیت یا عفونت پستان وجود دارد. چنانچه از شیر گرفتن بیشتر از چند هفته طول بکشد، بدن به صورت عادی متوجه خواهد شد که احتیاج به شیر مادر کمتر است و در نتیجه شیر کمتری تولید می شود.
  
خشک شدن شیر مادر با استفاده از شیوه های خانگی
لیمو
ماساژ قفسه سینه با لیموی نصف شده چند بار در روز با حرکات دایره ای یکی از شیوه های جایگزین برای خشک شدن شیر است. می توانید این شیوه را به همراه کمپرس سرد هم انجام دهید.
 

راه های خشک شدن شیر مادر در پایان شیردهی

 
مریم گلی
بررسی های انجام شده نشان می دهد که گیاه مریم گلی در خشک شدن شیر اثر خیلی زیادی دارد. برای پیشگیری از هر نوع عوارض جانبی ناشی از استفاده از مریم گلی، نخست قدری از آن را استفاده کنید و بعد اگر هیچ عارضه‌ای را به وجود نیامد، استفاده از آن را ادامه دهید. باید گفت که مصرف چای گیاهی که دارای مریم گلی باشد، برای این منظور توصیه می‌شود؛ همین طور دمنوش مریم گلی هم یکی از بهترین دمنوش‌هایی است که می‌توانید مصرف کنید.
 
کلم چینی
کلم چینی می تواند شیر سازی را متوقف کند. البته باید یک دوره آن را استفاده کنید. برای مصرف آن:
 
برگ های کلم را جدا کرده و بشویید. بعد برگ ها را داخل یک ظرف قرار دهید و در آن را محکم ببندید و داخل یخچال بگذارید تا خنک شود. یک برگ را روی هر کدام از سینه ها قرار دهید و سپس سوتین ببندید. پس از حدودا 2 ساعت؛ که حس کردید برگ ها پوسته شده اند، آن‌ ها را عوض کنید.
 

خشک کردن شیرمادر به وسیله کلم

 
خشک شدن شیر مادر با استفاده از دارو‌
قرص کابرگولین
قرص کابرگولین یکی از دارو‌هایی است که بیشتر برای خشک کردن شیر مادر استفاده می‌شود. این قرص تولید پرولاکتین را متوقف کرده و به این شکل بر کاهش و بعد قطع ترشح شیر اثر می‌گذارد. (علایم و عوارض بالا بودن پرولاکتین و درمان پرولاکتین بالا در زنان)
میزان دز لازم این قرص برای قطع کامل شیردهی سینه، بستگی به بدن شخص داشته و میان زنان مختلف متفاوت است؛ مثلا امکان دارد یک نفر تنها با مصرف یک دز به این هدف برسد و شخص دیگر احتیاج به استفاده از دز‌های بیشتر داشته باشد.
 
قرص بروموکریپتین
قرص بروموکریپتین یکی دیگر از دارو‌هایی است که به خشک کردن شیر سینه کمک می‌کند؛ ولی اغلب به دلیل عوارض جانبی که دارد، تجویز نمی‌شود. از جمله این عوارض می‌توانیم به سرگیجه، یبوست، استفراغ و گرفتگی عضلات اشاره کنیم.
 

خشک کردن شیرمادر با استفاده از دارو

 
ویتامین B
استفاده از دوز بالای ویتامین های b۱ ،b۶ و b۱۲ می‌ تواند برای خشک کردن تولید شیر مفید باشد. بررسی در سال 1970 نشان داد که این شیوه برای 96 درصد از شرکت‌کنندگان عوارض جانبی ناخوشایندی را به دنبال نداشت. اطلاعات بسیاری در مورد اثرات منفی استفاده بیش از اندازه از ویتامین B-1، B-6 و B-12 یا مدت زمان ایمن بودن مصرف دوز های بالا وجود ندارد. پیش از آغاز مصرفِ یک مکمل و ویتامین جدید، باید با پزشک خود صحبت و مشورت کنید.
 
قرص‌های پیشگیری از بارداری
قرص‌های پیشگیری از بارداری که دارای استروژن هستند، می توانند تولید شیر را کاهش دهند. البته دقت کنید که استفاده از این دارو‌ها، با خطر لخته شدن خون همراه است.
 
نکته: هیچ کدام از شیوه های خشک شدن شیر که در قسمت بالا آورده ایم را بدون مشورت با پزشک انجام ندهید؛ چون که امکان دارد عوارض جبران‌ناپذیری به دنبال داشته باشند.
 
برای خشک شدن شیر مادر این روش ها را انجام ندهید:
– از بستن سوتین های تنگ و سفت پرهیز کنید.
– سینه های خود را با آب بسیار داغ شست وشوی ندهید.
– سینه ها را زیاد تحریک نکنید.
 
از شیر گرفتن کودک چقدر طول می‌کشد؟
بهترین راه برای کاهش تولید شیر این است که به مرور تعداد دفعاتی را که به کودکتان شیر می‌دهید یا سینه‌تان را می‌دوشید کاهش دهید. اینکه از شیر گرفتن کودک چقدر طول می‌کشد به سن کودک و تعداد دفعاتی که در هر روز شیردهی می‌کردید ارتباط دارد. هر چند روز یک بار یک وعدهٔ‌ شیردهی را که کنید تا هنگامی که حس کنید سینه‌هایتان دیگر به اندازهٔ‌ همیشه پر نیست. زمانی که این حس را پیدا کردید یک وعدهٔ‌ دیگر را کم کنید و به همین ترتیب ادامه دهید.
 
هورمونی که شیر مادر را تولید می‌کند پرولاکتین نام دارد. وقتی کمتر شیردهی می‌کنید یا سینه‌هایتان را کمتر پمپ می‌کنید، بدنتان آغاز به ترشح فاکتور مهارکنندهٔ‌ پرولاکتین می‌کند. پرولاکتین به مغز پیغام می‌دهد که شیر لازم نیست و کم کم تولید شیر را قطع می‌کند و به همین ترتیب، افزایش جریان یافتن شیر به معنای افزایش تولید شیر است. پس، شما باید از هر کاری که سبب جریان یافتن شیر از سینه می‌شود مانند ایستادن زیر دوش آب گرم حمام برای مدت طولانی پرهیز کنید.
 
گردآوری: بخش کودکان بیتوته
 

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *