علی اسدی یادگار در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: پس از پایان فصل برداشت کشتهای پاییزه، برخی کشاورزان بنا بر عادتی قدیمی بقایای گیاهان، کاه و کلش مزارع کشاورزی را آتش میزنند.
وی افزود: آتشسوزی مزارع در سالهای اخیر موجب آلودگی شدید هوا در شهرهای مختلف استان کرمانشاه بهویژه کنگاور شده است.
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان کنگاور تصریح کرد: کشاورزان و باغداران هر سال پس از پایان فصل برداشت کشتهای پاییزه، گاهی با هدف سرعت عمل در عملیات تهیه زمین و صرفهجویی در هزینهها، اقدام به سوزاندن بقایای گیاهی، کاه و کلش مزارع میکنند، در حالی که این کار علاوه بر ایجاد آلودگیهای شدید محیط زیستی و بیماریهای تنفسی موجب اتلاف سرمایههای بخش کشاورزی میشود.
اسدی یادگار ادامه داد: از طرفی سوزاندن بقایا و ضایعات محصولات کشاورزی موجب از بین رفتن مواد ارزشمند خاک، افزایش شوری خاک زراعی و آلودگی آب، هوا و محیط زیست میشود و تهدید سلامت ساکنان مناطق همجوار اراضی کشاورزی را در پی دارد.
وی گفت: بهرهگیری از مواد تجزیهکننده، دستگاههای خردکننده ضایعات و بقایای گیاهی و همچنین جمعآوری و استفاده از بقایای گیاهی بهعنوان بستر تهیه کمپوست و نیز تولید کودهای آلی مناسبترین روش حذف باقیمانده محصولات کشاورزی از جمله کلش از زمینهای زراعی است.
اسدی یادگار افزود: بر اساس ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی و ماده ۴۵ قانون حفاظت از جنگلها و مراتع آتش زدن بقایای گیاهی تهدید علیه بهداشت عمومی و جرم محسوب میشود.
به گفته وی، به استناد مواد ۱۹، ۱۸، ۱۶، ۱۵، ۱۱، ۹، ۶، ۴، ۱ و ۲۱ قانون مدیریت پسماند، مادههای ۹، ۱۱ و ۱۲ قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست و ماده ۲۰ قانون هوای پاک، سوزاندن بقایای گیاهی زمینهای زراعی پس از برداشت محصول ممنوع است.
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان کنگاور تاکید کرد: ضروری است همه کشاورزان و باغداران در اجرای قانون و جلوگیری از سوزاندن بقایای گیاهان اقدامات و همکاریهای لازم را داشته باشند چرا که در غیر این صورت مالک زمین مسئول و پاسخگوی اقدام صورت گرفته در محل خواهد بود که به انحای مختلف شناسایی و وفق مقررات قانونی با وی برخورد خواهد شد.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید