0

همه چیز درباره انواع آزمایشات تست اعتیاد

همه چیز درباره انواع آزمایشات تست اعتیاد
بازدید 90

همه چیز درباره انواع آزمایشات تست اعتیاد

مجموعه: ایدز و انواع اعتیاد

آزمایش ادرار یکی از رایج ترین و متداول ترین راه ها برای تشخیص اعتیاد است

 
آشنایی با انواع آزمایشات و کیت های تست اعتیاد

تقریباً همه افراد در طول زندگی خود با آزمایش تست اعتیاد مواجه می شوند و برای اهداف مختلفی مانند ازدواج استخدام بیمه و… این آزمایش مهم را انجام می دهند.

دلیل اهمیت تست اعتیاد
از آنجایی که سن اعتیاد در کشور بسیار پایین آمده است و همچنین افراد معتاد، اعتیاد خود و مصرف مواد مخدر را انکار می کنند شناخت روشهای تست اعتیاد می‌تواند به اطرافیان و خانواده شان کمک کند تا بتوانند اطلاعات بیشتری را در مورد اعتیاد و وضعیت های آن به دست آورند.
 
در ادامه ما شما را با انواع مختلف تست اعتیاد آشنا می کنیم و وضعیت اعتبار آن ها را نیز با یکدیگر مقایسه می‌کنیم تا اگر زمانی سلامتی یکی از افراد خانواده یا اطرافیانتان دچار مشکل شد از آن کمک بگیرید.
 
انواع مختلف تست اعتیاد
اینکه از چه روشی برای تست اعتیاد استفاده شود کاملاً بستگی به نوع ماده مخدر دارد و هر تست شیوه و روش مشخص و خاصی برای تشخیص مواد مخدر دارد.
مهمترین روش هایی که برای تست اعتیاد از آن ها استفاده می شود عبارت است از : ادرار ، عرق ، بزاق و پلاسمای خون که در ادامه به صورت کلی و جداگانه به آن ها اشاره می شود.
 

کیت تست ادرار یکی از انواع آزمایش اعتیاد است

 
آزمایش ادرار برای تست اعتیاد
آزمایش ادرار یکی از رایج ترین و متداول ترین راه ها برای تشخیص اعتیاد است که می‌توان از آن برای تشخیص انواع مختلفی از مواد مخدر استفاده شده توسط فرد، استفاده کرد.
از معایب آزمایش ادرار می توان به دقت نسبتاً پایین آن اشاره کرد به همین دلیل است که فرد معتاد می تواند با استفاده از داروها و برخی مواد، نتیجه آزمایش را تغییر دهد. 
 
از مزایای آزمایش خون می توان به سرعت پاسخگویی و مقرون به صرفه بودن آن اشاره کرد که همین مزایا باعث شده است تا آزمایش ادرار برای تشخیص اعتیاد بیشترین کاربرد را برای محیط های کاری و قانونی داشته باشد.
 
روند کار آزمایش ادرار به این صورت است که فرد پس از استفاده از مواد مخدر و بعد از بالا رفتن سوخت و ساز و متابولیسم بدن اثرات موجود از مواد مخدر را با ادرار تخلیه می کند. در آزمایش ادرار با استفاده از غربالگری مواد مخدر و متابولیک های آن، ادرار را تجزیه و تحلیل می کنند. به همین دلیل است که با استفاده از این آزمایش به راحتی می توان اثرات و بقایای باقی مانده از مواد مخدر مصرف شده را در ادرار تشخیص داد و آن را پیگیری و بررسی کرد.
 
همانطور که گفته شد بعضی از افراد قبل از انجام آزمایش ادرار با استفاده از برخی داروها و یا مواد نتیجه آزمایش را به هم می زند مثلاً این افراد می توانند با استفاده از موادی مانند جوهر لیمو ، اسید سیتریک و یا پروژسترون و غیره که باعث به هم خوردن ph ادرار می شود نتیجه آزمایش اعتیاد خود را به راحتی تغییر دهند.
 
کیت تست ادرار
برای استفاده از این کیت باید قطره ای از ادرار فرد را روی نواری که در کیت مشخص شده است قرار داد تا کیت بتواند وجود ماده مخدر در بدن فرد را تشخیص دهد. استفاده از این کیت برای تشخیص هر ماده مخدر استفاده شده متفاوت است به این صورت که اگر مواد مخدر مصرف شده هروئین ، کراک ، مورفین و یا تریاک باشد تا ۷۲ ساعت پس از استفاده آن وجود مورفین در بدن فرد معتاد قابل تشخیص است.
 
برای استفاده از این کیت شما احتیاج به ساعات مشخص در شبانه روز ندارید و شما در هر ساعت که دلتان بخواهد می توانید از آن استفاده کنید. نکته قابل توجه راجب به دمای نمونه ی گرفته شده است که بهتر است در دمای ۲ تا ۸ درجه سانتیگراد نگهداری شده باشد و شما می توانید از این نمونه تا ۴۸ ساعت استفاده کنید و تست را انجام دهید.
 
کیت سه کاره
این کیت نیز مانند کیت ادرار عمل می کند اما مزایا و تفاوت های بیشتری دارد به این صورت که می‌تواند به طور همزمان وجود سه ماده مخدر را در بدن فرد مصرف کننده تشخیص دهد و همچنین درصد تقلب را به حداقل برساند استفاده از این کیت بسیار مقرون به صرفه و عاقلانه است زیرا مانند دیگر آزمایشات خطاهای زیادی ندارد.
 

انجام تست اعتیاد با استفاده از بزاق

 
آزمایش موی سر و بزاق برای تست اعتیاد
تست اعتیاد به وسیله موی سر و بزاق یکی از جدید ترین روش های تشخیص مصرف مواد مخدر است که در سالیان اخیر مورد استقبال زیادی قرار گرفته است و از آن استفاده زیادی می شود. زمانی که فرد از مواد مخدر استفاده می کند با توجه به اینکه این ماده اثر متابولیک خود را در موهای فرد مصرف کننده باقی می گذارد با استفاده از این نوع آزمایش می توان با دقت بیشتری تست اعتیاد فرد را سنجید و از خطا کردن در نتیجه تست اعتیاد در امان ماند.
 
یکی از دلایل محبوبیت آزمایش موی سر همین دقت بالای آن در نتیجه تست اعتیاد است.
آزمایش مو در شرایط و موقعیت های حساس مورد استفاده قرار می گیرد و به دلیل قرار گیری اثرات مواد مخدر در فولیکول مو تشخیص وجود آن از ۳۰ تا ۹۰ روز قابل شناسایی است.
 
برای انجام تست اعتیاد با استفاده از آزمایش مو، ۸۰ تا ۱۲۰ عدد رشته مو نیاز است که این نمونه ها نزدیک به پوست سر بریده می شوند. در صورتی که فرد موی سر نداشته باشد یا کچل باشد میتوان از موهای بدن او به عنوان جایگزین استفاده کرد. موهای بدن شامل موهای صورت ، بازوها ، پاها ، زیر بغل و یا حتی مو های موجود در ناحیه تناسلی است.
 
از آنجایی که سرعت رشد موهای بدن نسبت به سرعت رشد موهای سر متفاوت است، به دلیل تغییر این بازه زمانی تخمین زده می شود که با استفاده از موهای بدن می‌توان مصرف مخدر را تا ۱۲ ماه بعد شناسایی کرد.
در آزمایش بزاق نیز شما نتیجه و عملکردی کاملاً مشابه با آزمایش ادرار را مشاهده خواهید کرد.
 
کیت بزاقی
این کیت نیز مانند کیت ادرار ، عمل می کند با این تفاوت که با قرار دادن این کیت در دهان فرد و انجام واکنش هایی که با بزاق وی انجام می دهد به اعتیاد وی، پی می برد. این کیت می‌تواند مصرف مواد مخدر فرد را برای چند روز گذشته را به راحتی شناسایی کند و برای افرادی که اخیراً مصرف مواد مخدر داشته اند گزینه خوبی به حساب می آید.
 
موادی مانند الکل از ۶ تا ۱۲ ساعت بعد از مصرف آن، با استفاده از این کیت قابل شناسایی است و ماری جوانا پس از ۱ تا ۲۴ ساعت پس از مصرف به راحتی تشخیص داده می شود این اتفاق به دلیل ماندگاری این مواد در بزاق فرد مصرف کننده است.
 

قبل از انجام آزمایش اعتیاد از مصرف داروهای ضدافسردگی پرهیز کنید

 
آزمایش خون یا پلاسمای خون برای تست اعتیاد
آزمایش پلاسمای خون نیز یکی از آزمایش های قابل اعتماد و دقیق برای تست اعتیاد شناخته می شود اما از معایب آن می توان به هزینه بر بودن این آزمایش اشاره کرد که نسبت به دیگر تست ها و روش ها گران تر است. 
 
از مزایای آن می توان به تشخیص چند جانبه آن برای انواع مواد مخدر متنوع ، مانند شیشه ، الکل ، چرا و کوکائین اشاره کرد.
همان طور که گفته شد آزمایش خون یکی از دقیق ترین و معتبرترین آزمایشاتی است که با استفاده از آن می‌توان به اعتیاد فرد مصرف کننده پی برد اما به دلیل تجزیه و تحلیل خون در این آزمایش، نسبت به آزمایش ادرار سخت‌ تر است و به همین دلیل زمان بیشتری را می طلبد.
 
در این آزمایش با توجه به متابولیک بدن فرد، وجود یا عدم وجود مواد مخدر تشخیص داده می شود. برای تشخیص اعتیاد با این روش باید در بازه زمانی خاصی آزمایش داده شود به این خاطر که مثلاً پس از استفاده از ماری جوانا و متناسب با میزان مصرفی آن به طور کلی بعد از ۶ ساعت میتوان وجود این ماده مخدر را در خون تشخیص داد که البته بعد از گذشت ساعات معین ، غلظت ماده ماری جوانا در خون کاهش می یابد و اغلب پس از طی شدن ۳۰ روز به طور کامل از بین می‌رود و در بدن ناپدید می شود.
 
داروهایی که نباید قبل از تست اعتیاد مصرف کرد
ممکن است است فرد آزمایش دهنده اعتیاد نداشته باشد اما با مصرف برخی از داروها جواب آزمایش او مثبت اعلام شود. استفاده از داروهایی مانند کدئین با دوز مصرفی بالا ، متادون و آمفتامین ها می تواند جواب آزمایش شما را مثبت نشان دهد همچنین در ادامه به تعدادی از داروها اشاره می‌شود که استفاده از آن ها احتمال مثبت شدن آزمایش شما را افزایش می دهد.
– دیکلوفناک
– متادون
– آمفتامین
– آنتی هیستامین ها
– داروهای ضد افسردگی
– انواع مختلف داروهای آنتی بیوتیک
– کدئین و …
 
پس باید به خاطر داشته باشید که قبل از انجام تست اعتیاد از این داروها استفاده نکنید و اگر در چنین حالتی تست اعتیاد شما مثبت شد دوباره آن تست را انجام دهید و اگر شما از داروهای نام برده شده استفاده می کنید بهتر است از یک روانشناس برای مشاوره انجام تست اعتیاد و بهترین راه حل برای درست شدن جواب آزمایش کمک بگیرید.
 
گردآوری:بخش سلامت بیتوته 
 

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *