محمد رئیس زاده، رئیس نظام پزشکی ایران، در مصاحبه ای با خبرگزاری رکنا:
در سطح کلان خواسته جامعه پزشکان این است که شرایط از طرف دولتمردان به گونه ای تسهیل شود که پزشک بتواند با آرامش خاطر، تمام فکر و ذهن خود را معطوف به خدمات رسانی درست به مردم بکند.
زمانی که بیمار به پزشک مراجعه می کند، پزشک باید با حداکثر ظرفیت خود به تشخیص درست، انجام خدمت باکیفیت و درمان بیماری مراجع خود مشغول باشد. این یعنی شرایط باید به گونه ای باشد که پزشک دیگر دغدغه مشکلات، قوانین، تعرفه ها، هزینه ها و دسترسی به امکانات را نداشته باشد.
زمانی که دغدغه های مختلف بر سر پزشک آوار شود و منجر به عدم تمرکز او شود، باعث می شود که وظیفه ی اصلی او به حاشیه رود. البته درست است که خود پزشک هم در این خصوص مسئولیت دارد اما شرایط هم نقش بسیار مهمی را ایفا می کند. حاکمیت با سیاست گذاری های خود وظیفه دارد که این بار را از روی دوش پزشک بردارد.»
«میانگین درآمد اقشار مختلف جامعه پزشکی مثل اقشار متوسط و حتی رو به پایین جامعه است. مسئولین عمدتا پزشکان ساکن تهران یا چند درصد خاص را می بینند اما وقتی صحبت از میانگین می شود، یعنی کادر درمان در نقطه صفر مرزی با حقوق 12 میلیون دارد خدمت می کند.»
تعرفه دستوری است و با قیمت تمام شده مصوب حداقل 50 درصد تفاوت دارد. این بدان معناست که مالیات در خود این قیمت دستوری مستقر است. ما تعرفه ای را 50 درصد زیر قیمت واقعی و دستوری اعمال می کنیم و به همین تعرفه هم مالیات می بندیم. یعنی با این کار تعرفه ی دستوری را از آن چیزی که شورای عالی بیمه مصوب کرده پایین تر می آوریم.»
مشکل از قوانین نیست بلکه مشکل از عدم اجرای قوانین است. جامعه ی پزشکی چیزی بیش از عمل به اسناد بالادستی و قوانین انتظار ندارد. البته برخی از مردم پزشکان را به زیاده خواهی متهم می کنند، اما آنها تنها خواستار اجرای ابلاغیه های مصوب مجلس شورای اسلامی هستند.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید