0

شهید طوسی؛ قهرمان و نابغه فاو

شهید طوسی؛ قهرمان و نابغه فاو
بازدید 49

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها – هادی ابراهیمی کیایی*: سردار سرلشکر شهید طوسی، پهلوانی از نسل پهلوانان پیشین مازندران است که با پیش زمینه‌های تربیت خانوادگی و قله‌های اندیشه دینی و استعانت الهی، تبدیل به پهلوانی در تراز ملی و قابلیت جاودانگی و ماندگاری می‌شود، قهرمانی که با سلسله خلاقیت‌هایش، نابغه فاو لقب می‌گیرد و بخش عمده‌ای از پیروزی در عملیات غرورآفرین والفجر هشت بنام ایشان سند زده می‌شود.
طوسی، فرمانده رئوفی است که هم نفس رزمندگان تحت فرمانش، در خط مقدم جبهه‌ها و در خاکریزهای شب‌های حمله و حتی فراتر از آن در گشت‌های شناسایی قبل از عملیات، با استقبال از خطرها، خاطرات به یاد ماندنی و تأثیرگذاری را رقم زده و جاودانگی اش را ضمانت می‌کند.
مظلومیت و مهجوریت سرداران بنام مازندران و سایر استان‌های شمالی، نه تنها طوسی بزرگ را در کنج غربت قرار داده است، بلکه قاطبه حماسه آفرینان شجاع شمالی را در عزلت نگه داشته و تلاش برای پرده برداری و رونمایی از این پیشکسوتان ایثار و شهادت، رسالت قابل ستایش همه ذی نفوذان و دست اندرکاران شمالی است که می‌توانند زمینه ساز و یا اداره کننده چنین اجلاسیه های ملی باشند.
مختصات سردار شهید محمدحسن طوسی، ملی، فراملی و حتی قابل ثبت در تاریخ کشور ما است و غفلت از چنین اسطوره‌ها و الگوهایی به نوعی تضییع سرمایه‌های ملی و اندوخته‌های انسانی ایران اسلامی است که شاید در نسل‌های بعدی، کمیاب باشد.
اندیشه‌های جهادی شهید طوسی
طوسی، با اندیشه‌های دینی، ستبرترین سد دفاع از خاک وطن و حیثیت ملی است که توأمان، مدافع وطن و نظام جمهوری اسلامی بود و شهادت طلبی این فرمانده، مولد اندیشه‌های جهادی و دفاعی و موجب تکثیر حلقه‌های بهم پیوسته رزمندگانی است که جان بر کف به میدان آمده و در لبیک گویی به ندای هل من ناصر ینصرنی حسین زمان، از همدیگر پیشی گرفته و رخصت میدان می‌گیرند.
تکریم طوسی، محدود به تجلیل از یک فرد و حتی یک فرمانده نیست، بلکه ترویج و تبلیغ و تثبیت فرهنگی است که ریشه در نهضت عاشورا دارد و ما را به سرچشمه‌های اندیشه‌های ناب حسینی و زینبی متصل می‌سازد.
طوسی، نماد شجاعت و از خودگذشتگی در روزهای سخت مباداست که باید از شیرین‌ترین سرمایه خویش یعنی از جان مایه گذاشت و فقط به تکلیف عمل کرد.
طوسی، تجلی بارز مردان بی ادعایی است که بیش و پیش از حرف زدن، عمل کرده و عقب نشینی در این فرهنگ وجود ندارد و به تعبیر امام راحل، مکتبی که شهادت دارد، بن بست ندارد، یعنی در انسدادهای دنیایی، راه شهادت باز است و مجاهدان حقیقی، پرواز و عروج آسمانی را بر سازش و تسلیم شدن و یا فرار ترجیح می‌دهند و به امام حسین (ع) تأسی می‌جویند.
طوسی، نماینده نسلی است که فراتر از اجبارهای متداول در اکثر جوامع، به رسالت جهادی اش عشق می ورزید و مشتاق حضور و نقش آفرینی در جبهه‌های منتسب به آن بود و در فرازهای سخت این راه، سختی پذیر و عافیت گریز است.
تقدیر از طوسی، مجاهدت الگوسازی است برای نسل‌های نو بوده تا گمان نکنند اسطوره‌ها تاریخی هستند و اسطوره شدن در عصر و زمانه حاضر ناممکن است.
اجلاسیه ملی، جاری کردن پرونده‌های راکد اسطوره‌هایی مانند سردار طوسی است که در آرشیوها خاک گرفته و غبارناک هستند.
این اجلاسیه، مولد کردن سرمایه‌ها و نقدینگی‌های غیرمولد است و باید با ریسک بالا، زندگینامه‌ها، وصیت نامه‌ها، نامه‌ها، دل نوشته‌ها، سخنرانی‌ها، سخنان، سیره‌ها، تأکیدها، ردها و تاییدها و همه آثار منتسب به این اسطوره‌ها را وارد چالش‌های روز اعم از فضای مجازی و واقعی جامعه در سطوح نسل‌ها و اقشار متنوع نمود و به مدیریت چالش‌ها و هدایت نسل‌ها مبادرت ورزید.
اجلاسیه ملی، یک برنامه رفع تکلیفی نیست، بلکه رسالت اجتماعی و فرهنگی است که طی آن مسئولیت پذیری مخاطبان را ارتقا بخشیده و جبهه متنوعی در راستای جهاد تبیین گشوده و استحکام مواضع محقق می‌شود.
طوسی شناسی، رسالت مقطعی و طوسی سازی رسالت پایان ناپذیر اجلاسیه ملی سردار شهید طوسی نابغه فاو است که با پایان یافتن زمان کوتاه اجلاسیه، رسالت اصلی آغاز شده و نیازمند قرارگاهی دائمی در مرکز حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس کشور و در سطح نمایندگی‌های استانی است و علاوه بر آن این اجلاسیه باید برون دادهایی مثل کتاب، موزه، نمایشگاه، سریال، فیلم سینمایی و شب شعر و غیره داشته باشد تا به جای تصور نقطه‌ای، مقطعی و موسمی، شاهد نهضتی ماندگار باشیم.
*مدیرکل صداوسیمای مازندران

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *