0

خزعلی: خانواده‌محوری جزو چهار رکن سیاست‌های دولت سیزدهم بود

خزعلی: خانواده‌محوری جزو چهار رکن سیاست‌های دولت سیزدهم بود
بازدید 61

به گزارش خبرنگار مهر، آئین تکریم و معارفه معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با حضور انسیه خزعلی معاون رئیس جمهور در دولت سیزدهم و محمدرضا عارف معاون اول دولت چهاردهم برگزار شد.
انسیه خزعلی با اشاره به خدمات دولت سیزدهم در حوزه زنان و خانواده اظهار کرد: از همه کسانی که برای تکریم زن و خانواده در اینجا جمع شده‌اند تشکر می‌کنم، امیدوارم بتوانیم این حرکت را که رو به جلو است و مانند دوی امدادی با هر تغییر در دولت‌ها که در حال وقوع است به دولت بعدی تحویل دهیم. آنها هم مواردی را در جهت ارتقا انجام دهند و به دولت بعد از خود تحویل دهند.
وی همچنین در رابطه با خدمات عمومی که دولت نسبت به زن و خانواده داشته است، بیان کرد: خانواده محوری یکی از چهار رکنی بود که جزو سیاست‌های دولت قرار گرفته بود و بر آن استوار بود، بیمه درمان ناباروری از جمله مواردی بود که برای اولین بار در دولت سیزدهم اتفاق افتاد به صورت ۱۰۰ درصدی بیمه اجتماعی زنان روستایی دارای سه فرزند همچنین بیمه بارداری تا پایان شیردهی و بیمه سلامت کودکان را محقق کردیم.
جایگاه زنان در دولت سیزدهم ارتقا یافت
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور شهید اضافه کرد: انتصاب زنان متخصص در شوراهای عالی به دستور شخص رئیس جمهور اتفاق افتاد و اختصاص یک درصد تکلیفی بودجه دستگاه‌ها و همینطور در سال دوم بودجه شرکت‌های زیر مجموعه آنها، اختصاص پست همتراز معاون وزیر و مدیر کل به مشاورین حوزه زنان دستگاه‌ها که پیش از این پست را نداشتند در دولت سیزدهم اتفاق افتاد.
خزعلی در ادامه به جایگاه زنان در دستگاه‌های اجرایی پرداخت و گفت: الزام مشارکت معاونین زنان در دستگاه‌های اجرایی به مشارکت در شوراهای اصلی تصمیم گیری، همینطور شوراهایی که در استانداری‌ها تشکیل می‌شود که در این دولت دفتر زنان وزارت کشور به مرکز امور بانوان ارتقا یافت.
وی خاطرنشان کرد: در دولت سیزدهم بسیاری از طرح‌ها و برنامه‌ها به صورت ویژه برای زنان اجرا شد و برای زنان سرپرست خانوار بسته‌های حمایتی پیش‌بینی شد، صندوق ضمانت برای زنان سرپرست خانوار فعال شد و برنامه‌هایی برای تحکیم خانواده مانند طرح نو همسران تصویب شد و آئین نامه آن ابلاغ شد و هم اکنون در دو استان در حال پیاده شدن است.
معاون امور زنان و خانواده دولت سیزدهم همچنین به طرح مسکن برای خانواده‌های صاحب فرزندان چهارقلو، اشاره کرد و افزود: زمین و مسکن برای خانواده‌های پرجمعیت اختصاص پیدا کرد. همینطور تسهیلات ویژه فرزندآوری و برنامه‌هایی که در ارتباط با جنبش تعهد به خانواده و رویداد ملی خانواده به صورت حمایتی از زوجین در دولت سیزدهم اجرا شد.
شدت نزول در جمعیت مقداری کاهش پیدا کرده است
خزعلی به شاخص‌های پیشرفت در حوزه زنان و خانواده در دولت سیزدهم پرداخت و ادامه داد: موضوع جمعیت یکی از شاخص‌های پیشرفت است؛ هرچند که این شاخص وضعیت نزولی به خود گرفته بود، شدت نزول در جمعیت مقداری کاهش پیدا کرده است.
وی به رشد چشمگیر زنان در دولت سیزدهم اشاره کرد و ادامه داد: پذیرفته شدگان ارشد و دکترا از گروه زنان داوطلب رشد چشمگیر داشتند و ۳۲۴ هزار به ۳۵۸ هزار پذیرفته شده رسیده است، پذیرفته شدگان مرد از ۲۶۷ هزار به ۲۶۲ هزار پذیرفته شده رسیده و روند کاهشی داشته پزشکان زن نیز از ۶۳ هزار به ۸۰ هزار پذیرفته شده افزایش یافتند گروه مردان این مسئله کند بوده است.
معاون امور زنان و خانواده دولت سیزدهم همچنین در رابطه با اعضای هیئت علمی و نسبت زنان و مرد در دولت سیزدهم اعلام کرد: اعضای هیئت علمی زن در کشور حدود ۸۰۰۰ نفر بودند که در دولت سیزدهم به ۱۰۵۰۰ نفر ارتقا یافتند در حالی که در گروه مردان این رقم از ۱۱۰۰۰ به ۱۱۸۰۰ نفر رسیده است. این‌ها را می‌گویم برای اینکه اتهاماتی که به دولت زده می‌شد، در عمل این‌طور نبوده است.
خزعلی به شرایط خوبی که برای سلامت زنان در دولت سیزدهم فراهم شده است اشاره کرد و افزود: سلامت زنان در دوره پیش از بارداری، بارداری و بعد از بارداری مورد توجه دولت بود که میزان ۳۸ درصدی سلامت را به ۵۰ درصد ارتقا دادیم و میزان مراقبت پس از بارداری از شاخص ۵۷ درصدی به ۶۷ ارتقا یافت.
معاون امور زنان و خانواده دولت سیزدهم زنان را پیشتاز معرفی کرد و گفت: شاخص‌های بسیاری در حوزه زنان وجود دارد. من از ذکر تک تک آنها پرهیز می‌کنم و می‌توان گفت که زنان نسبت به مردان پیشتاز بودند.
سال گذشته پدیده طلاق ۲/۷ درصد کاهش یافت
خزعلی همچنین در رابطه با آسیب‌های حوزه زنان و خانواده به موضوع طلاق اشاره کرد و گفت: به شدت طلاق در جامعه رو به افزایش بود و با سیاست‌هایی که گرفته شده است، شاهد این بودیم که در سال گذشته پدیده طلاق ۲/۷ درصد کاهش پیدا کرد و کودک همسری و ازدواج زود هنگام برای دختران ۱۵ سال ۳۳ درصد کاهش پیدا کرد و ازدواج دختران کمتر از ۱۸ سال ۲۵ درصد کاهش داشت.
وی به نرخ مشارکت زنان در فضای کسب و کار نیز پرداخت و ادامه داد: نرخ بیکاری کاهش پیدا کرده و نرخ کسب و کار زنان افزایش یافت. بیکاری در تحصیلکردگان زن ۲ درصد کاهش پیدا کرد و در زنان تحصیل نکرده، بیش از یک درصد کاهش یافت و کاهش نرخ بیکاری در زنان بیش از آقایان بود. در حوزه مشاغل خانگی شاهد هستید که مجوزها به سرعت صادر شد و ۸۰ درصد مشاغل خانگی به زنان اختصاص یافته است.
معاون امور زنان در خانواده دولت سیزدهم به جذب بودجه‌های استانی نیز پرداخت و گفت: اولین بار در سفرهای استانی برای حوزه زنان و خانواده بودجه تصویب شد، و با دستگاه‌های مختلف تفاهمنامه امضا کردیم و از آنها برای زنان و خانواده بودجه دریافت کردیم. ستاد ملی زن و خانواده در دولت سیزدهم بسیار فعال شد. شش مصوبه داشت و چهار مصوبه دیگر را از آقای عارف می‌خواهم که در جلسه فوری به سرانجام برسانند.
خزعلی از یک امضای طلایی که توسط شهید رئیسی پیش از شهادتش اتفاق افتاده بود خبر داد و گفت: آئین نامه ستاد ملی زنان اصلاح شد. این‌طور پیش بینی شده بود که در ذیل ماده ۱۳۸ و در کمیسیون‌ها قرار بگیرد که این‌طور برخی از مصوبات ما یک سال و نیم به طول می‌انجامید و شهید رئیسی امضا کرد که همه مصوبات بلافاصله پس از تصویب ابلاغ شود و این راه را برای ما بسیار هموار کرد.
وی به ۳۰ لایحه حقوقی در حوزه معاونت زنان و خانواده نیز اشاره کرد و ادامه داد: برای تدوین برخی از مسائل که با خلأ مواجه بود و همینطور برای تکمیل و رفع نقص برخی از قوانین مانند مسائل عسر و حرج و اجرت المثل همینطور گستره اختیارات حاضن و بسیاری از مسائلی که خانم‌ها با آنها درگیر هستند در این ۳۰ لایحه دیده شده که مراحل تصویب خود را طی می‌کند.
معاون امور زنان و خانواده دولت سیزدهم در رابطه با مسئله اطلس زنان و جمع آوری آمار این حوزه اظهار کرد: مصوبه شورای عالی آمار در این رابطه وجود داشت و برای ۲ سال حوزه زنان و خانواده به معاونت سپرده شد که تا آذرماه به اتمام می‌رسد و این برش را از آذر ماه به بعد می‌توانید تمدید کنید. در همین رابطه اطلس‌های متعدد آماری را ایجاد کردیم.
خزعلی افزود: چند روز قبل با حضور خانم پزشکیان مرکز رصد را افتتاح کردیم. این مرکز می‌تواند مرجعی برای مراجعه پژوهشگران باشد که هم در سطح بین المللی و داخلی م رجعی باشیم و مسائل زنان را پوشش دهیم و برای آنها برنامه‌ریزی مناسب داشته باشیم و همچنین از بسیاری از شبهات و مسائلی که مطرح می‌شود رفع شبهه کنیم و باید آمار دقیق را به جهان ارائه دهیم و لازمه آن این است که مرکز متقنی داشته باشیم.
وی از تصویب اسناد مورد نیاز معاونت زنان در دولت سیزدهم خبر داد و گفت: سند ملی مشاوره و مهندسی فرهنگی که جز وظایف ما بود، همچنین اسناد راهبردی معاونت را آماده کردیم. هماهنگی با دستگاه‌های اجرایی از دیگر دستاوردهای معاونت زنان بود و آنها به میدان آمدند و دیگر معاونت مساله تشریفاتی ندارد.
خزعلی از پنج تسهیلات در حوزه زنان یاد کرد و گفت: برای زنان در وزارت کار تشکیل شد و مهاجرت زنان به روستاها را شاهد بودیم، فروش مجازی و بازارچه‌های زنان را در سفرهای استانی مصوب کردیم. همینطور آسیب‌های مختلف بانوان از جمله خودکشی را شناسایی کردیم و با گروه‌های مردم نهاد هماهنگی‌هایی انجام دادیم. طرح محل یار را در ۱۷ استان اجرا کردیم که پیامدهای خوبی را از آن شاهد بودیم. همینطور طرح را برای زنان حاشیه شهرها و زنان زندانی و خانواده‌های زندانیان اجرا کردیم.
وی موضوع حمایت از همسران را اقدام‌های معاونت زنان برشمرد و گفت: امیدوارم که این طرح با همه دستگاه‌هایی که به نوعی با مشاوره سر و کار دارند توسعه پیدا کند. در بخش‌های دیگر همینطور ۷۰ هزار زمین به صاحبان چهار فرزند اعطا شد. چهار پشتیبانی را برای ازدواج متولدین دهه ۶۰ انجام دادیم.
معاون امور زنان در خانواده دولت سیزدهم به جذب بودجه‌های استانی نیز پرداخت و گفت: اولین بار در سفرهای استانی برای حوزه زنان و خانواده بودجه تصویب شد، و با دستگاه‌های مختلف تفاهمنامه امضا کردیم و از آنها برای زنان و خانواده بودجه دریافت کردیم. ستاد ملی زن و خانواده در دولت سیزدهم بسیار فعال شد. شش مصوبه داشت و چهار مصوبه دیگر را از آقای عارف می‌خواهم که در جلسه فوری به سرانجام برساند.
خزعلی از یک امضای طلایی که توسط شهید رئیسی پیش از شهادتش اتفاق افتاده بود خبر داد و گفت: آئین نامه ستاد ملی زنان اصلاح شد اینطور پیش بینی شده بود که در ذیل ماده ۱۳۸ و در کمیسیون‌ها قرار بگیرد. اینطور برخی از مصوبات ما یک سال و نیم به طول می‌انجامید و شهید رئیسی امضا کرد که همه مصوبات بلافاصله پس از تصویب ابلاغ شود و این راه را برای ما بسیار هموار کرد.
وی به ۳۰ لایحه حقوقی در حوزه معاونت زنان و خانواده نیز اشاره کرد و ادامه داد: برای تدوین برخی از مسائل که با خلأ مواجه بود و همینطور برای تکمیل و رفع نقص برخی از قوانین مانند مسائل عسر و حرج و اجرت المثل همینطور گستره اختیارات حاضن و بسیاری از مسائلی که خانم‌ها با آنها درگیر هستند در این ۳۰ لایحه دیده شده که مراحل تصویب خود را طی می‌کند.
معاون امور زنان و خانواده دولت سیزدهم در رابطه با مسئله اطلس زنان و جمع آوری آمار این حوزه اظهار کرد: مصوبه شورای عالی آمار در این رابطه وجود داشت و برای ۲ سال حوزه زنان و خانواده به معاونت سپرده شد که تا آذر ماه به اتمام می‌رسد و این برش را از آذر ماه به بعد می‌توانید تمدید کنید. در همین رابطه اطلس‌های متعدد آماری را ایجاد کردیم.
خزعلی چند روز قبل با حضور خانم پزشکیان مرکز رصد را افتتاح کردیم. این مرکز می‌تواند مرجعی برای مراجعه پژوهشگران باشد. که هم در سطح بین الملل و داخلی رجعی باشیم و مسائل زنان را پوشش دهیم و برای آنها برنامه‌ریزی مناسب داشته باشیم از بسیاری از شبهات و مسائلی که مطرح می‌شود رفع شبهه کنیم و باید آمار دقیق را به جهان ارائه دهیم و لازمه آن این است که مرکز متقنی داشته باشیم.
وی از تصویب اسناد مورد نیاز معاونت زنان در دولت سیزدهم، خبر داد و گفت: سند ملی مشاوره و مهندسی فرهنگی که جز وظایف ما بود همچنین اسناد راهبردی معاونت را آماده کردیم. هماهنگی با دستگاه‌های اجرایی از دیگر دستاوردهای معاونت زنان بود و آنها به میدان آمدند و دیگر معاونت مساله تشریفاتی ندارند.
خزعلی از پنج تسهیلات در حوزه زنان یاد کرد و گفت: برای زنان در وزارت کار تشکیل شد و مهاجرت زنان به روستاها را شاهد بودیم، فروش مجازی و بازارچه‌های زنان را در سفرهای استانی مصوب کردیم. همینطور آسیب‌های مختلف بانوان از جمله خودکشی را شناسایی کردیم و با گروه‌های مردم نهاد هماهنگی‌هایی انجام دادیم. طرح محل یار را در ۱۷ استان اجرا کردیم که پیامدهای خوبی را از آن شاهد بودیم. همینطور طرح را برای زنان حاشیه شهرها و زنان زندانی و خانواده‌های زندانیان اجرا کردیم.
وی موضوع حمایت از همسران را اقدام‌های معاونت زنان برشمرد و گفت: امیدوارم که این طرح با همه دستگاه‌هایی که به نوعی با مشاوره سر و کار دارند توسعه پیدا کند. در بخش‌های دیگر همینطور ۷۰ هزار زمین به صاحبان چهار فرزند اعطا شد. چهار پشتیبانی را برای ازدواج متولدین دهه ۶۰ انجام دادیم.
معاون امور خانواده و زنان دولت سیزدهم همچنین از برگزاری کنگره زنان تأثیرگذار سخن گفت و ادامه داد: توانستیم در ۸ شیت ۳۷ هزار بانوی تأثیرگذار را شناسایی کنیم. در هر سه نشست کمیسیون مقام زن در سازمان ملل حضور داشتیم، ۲۲۲ ملاقات دوجانبه در این رابطه با زنان مسئول در کشورهای دیگر داشتیم و در این رابطه تفاهم‌نامه‌هایی در رابطه با فساد و حقوق زنان حقوق بشر آماده کردیم. ریاست آیورا را به عهده داشتیم و داریم.
خزعلی افزود: تمام تدریس‌های حوزه اقیانوس هند توسط زنان توانمند ما در حوزه اقتصادی انجام شد. سایت ۶ زبانه داشتیم تا بتوانیم مطالبمان را به دنیا برسانیم. در حوزه پیگیری هم رتبه اول را در دولت به دست آوردیم. در کنار عدالت جنسیتی شش طرح ملی داریم. اینجا لازم است بگویم که چقدر زود دیر می‌شود و همکاران من نهایت استفاده را از این زمان داشتند و من نمی‌توانم بگویم چه کاری بود که می‌توانستیم انجام دهیم و اقدامی برای انجام نداده باشیم. اگر کاستی بوده عذرخواهم و برای کارهای انجام شده خداوند را شکرگزارم.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *