0

۳۴۰ قلم دارو کم داریم/دولت ورود نکند، با مشکلات جدی روبرو می‌شویم

۳۴۰ قلم دارو کم داریم/دولت ورود نکند، با مشکلات جدی روبرو می‌شویم
بازدید 50

سلمان اسحاقی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، درباره بحران دارو در کشور، گفت: متأسفانه اولویت ندادن به دارو در کشور، ما را با بحران جبران ناپذیری در این حوزه مواجه خواهد کرد.

وی اظهار کرد: آماری که ما به صورت متقن در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی دریافت کردیم، حاکی از این است که ما با کمبود ۳۴۰ قلم دارو در کشور مواجه هستیم.

۳۴۰ قلم کمبود دارو داریم

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی توضیح داد: از این ۳۴۰ قلم دارو، ۱۳۰ قلم دارو به صورت حیاتی است و در صورتی که به آن بی‌توجهی شود، در ۳ ماه آینده با بحران جبران ناپذیری مواجه خواهیم شد و حتی شاید با یکسری مرگ و میرها هم مواجه شویم.

نماینده مردم قائنات در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: برخی از مقامات دولتی می‌گویند که ما با کمبود ۸۵ قلم دارو در کل کشور مواجه هستیم که اینگونه نیست؛ ما فقط در تهران با کمبود ۸۵ قلم دارو مواجه هستیم و کمبود ۸۵ قلم دارو در کل کشور آمار درستی نیست.

وی بیان کرد: ما ۳۴۰ قلم کمبود دارو داریم و از سوی دیگر، مردم از تمام کشور باید برای تهیه بخش قابل توجهی از این ۳۴۰ قلم دارو به «یک داروخانه در تهران» مراجعه کنند که این یک ظلم مضاعف است. برای مثال، داروی «وارفارین» که برای بیماران قلب یک داروی حیاتی است، در بازار پیدا نمی‌شود.

بی‌انگیزگی در واردات و تولید دارو

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: کاهش نقدینگی تولیدکنندگان و واردکنندگان دارو و مواد اولیه دارویی باعث شده است که با این بحران مواجه شویم. طبق آماری که داریم، سرجمع بدهی دانشگاه‌های پزشکی کشور به شرکت‌های پخش دارویی رقمی قریب به ۱۸۵ هزار میلیارد ریال است که این حجم از بدهی مانع بزرگی برای اداره امور شرکت‌های دارویی ایجاد کرده و ما بعضاً شاهد بی‌انگیزگی در خصوص واردات دارو، مواد اولیه و تولید دارو هستیم.

وی گفت: همچنین مطالبات بخش غیرخصوصی از بیمه‌ها مانند بیمه تأمین اجتماعی، نیروهای مسلح و هلال احمر نزدیک به ۲۹۱ هزار میلیارد ریال و مطالبات بخش خصوصی رقمی بالغ بر ۵۴۰ هزار میلیارد ریال است.

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: با وجود این، شرکت‌های پخش در این شرایط سخت دارویی حداکثر تلاش خود را می‌کنند که این فشار بیشتر از این شامل حال مردم نشود و علی رغم اینکه مطالبات یک و نیم هزار میلیارد ریال نسبت به ماه‌های گذشته افزایش داشته است، اما نگذاشتند که نظام دارویی بیشتر از این با چالش روبرو شود.

اسحاقی تاکید کرد: به هر صورت، اگر دولت ورود جدی به موضوع کمبود دارو نداشته باشد، در سه ماه آینده در کشور شاهد اتفاقات بسیار تأسف باری در حوزه سلامت بیماران خواهیم بود.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *