علی ظهوری در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به ۲۰ مهر روز بزرگداشت حافظ اظهار کرد: شعر حافظ پر از مضامین عرفانی بلند است که فهم آن پختگی خاصی را میطلبد.
مسئول بخش مشارکتها و انجمنهای کتابخانههای عمومی خراسان جنوبی و کارشناس ارشد رشته ادیان و عرفان بیان کرد: حافظ طبیب دلسوختگان و مایه فخر ادبیات فارسی است.
ذهن و زبان حافظ از نکات استاد خرمشاهی
ظهوری گفت: یکی از بهترین کتابهایی که به ما در شناخت شعر حافظ کمک میکند کتاب «ذهن و زبان حافظ» اثر پژوهشگر برجسته بهاالدین خرمشاهی است.
وی ادامه داد: در این کتاب استاد خرمشاهی که از مترجمان برجسته قرآن نیز هستند، تفکرات و اندیشههای حافظ را مورد بررسی قرار داده و نگاهی درستی از شخصیت حافظ به ما میدهد.
مسئول بخش مشارکتها و انجمنهای کتابخانههای عمومی خراسان جنوبی اظهار کرد: ایشان در این کتاب نشان میدهد که در واژههای شعر حافظ چه مفاهیم عمیق عرفانی نهفته است و نباید تنها بر مبنای ظاهر واژهها قضاوت کرد.
فعال حوزه کتاب و کتابخوانی و کارشناس بیان کرد: حافظ یک شخصیت معنوی دارد که علاوه بر حفظ قرآن، کلام وحی را در ۱۴ روایت می خوانده است.
ظهوری ادامه داد: خود حافظ در بیت شعری میگوید «صبحخیزی و سلامت طلبی چون حافظ / / هر چه کردم همه از دولتِ قرآن کردم» که نشان از تاثیرپذیری او از قرآن دارد. همچنین وقتی او در بیت شعری میگوید «نگار من که به مکتب نرفت و خط ننوشت به غمزه مسئله آموز صد مدرس شد» مقصود از نگار حضرت رسول اکرم (ص) است.
کارشناس حوزه کتاب و کتابخوانی گفت: کتاب «ذهن و زبان حافظ» بیش از سی بار تجدید چاپ شده است که نشان از استقبال مردم دارد.
ظهوری افزود: کتاب دیگری که در شناخت شعر حافظ به ما کمک میکند، کتاب «شرح غزلیات حافظ» شیرازی اثر استاد فقید دانشگاه تهران بهروز ثروتیان است.
وی گفت: این کتاب در واقع یک تفسیر و شرح ادبی به ما ارائه میدهد و البته مفصل تر از کتاب «ذهن و زبان حافظ» است.
کارشناس ارشد ادیان و عرفان یادآور شد: مهرماه در واقع مهر ادبیات فارسی چرا که در آن هم بزرگداشت شمس و مولانا و هم بزرگداشت حافظ را داریم.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید