0

الگوی حکمرانی اقتصادی باید تغییر پیدا کند

الگوی حکمرانی اقتصادی باید تغییر پیدا کند
بازدید 97

به گزارش خبرنگار مهر، سید حامد عاملی شامگاه شنبه در مراسم تجلیل از فعالان حوزه صنعت و معدن در اردبیل، اظهار کرد: در حال حاضر دخل و خرج دولت هیچ همخوانی با هم ندارد و با توجه به اینکه منابع درآمدی دولت نفت، مالیات و فروش اموال است، ما با یک شرایط ناتراز در افزایش هزینه‌ها و کاهش منابع درآمدی روبه‌رو هستیم.
وی تصریح کرد: در حال حاضر ۳.۵ میلیون بشکه نفت روزانه استحصال می‌شود که تنها یک میلیون بشکه آن به فروش می‌رسد که با توجه به شرایط تحریم قیمت آن نیز در نوسان است.
استاندار اردبیل به منابع درآمدی مالیاتی اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه در سال‌های گذشته وضعیت رشد اقتصادی کشور پایین بوده، ما منبع درآمدی مالیاتی خوبی نداشتیم ولی در دولت سیزدهم با افزایش کسب و کارها و رونق اقتصادی وضعیت مالیاتی رو به رشد است.
عاملی به افزایش سرسام‌آور هزینه‌ها و در نقطه مقابل کاهش منابع درآمدی اشاره کرد و افزود: صندوق‌های بازنشستگی به شرایطی رسیده‌اند که حتی قادر نیستند یک ماه حقوق بازنشستگان را پرداخت کنند و ۱۱ ماه سال را دولت به آنها منابع تزریق می‌کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: با این شرایط نمی‌توان حقوق پرسنل، یارانه‌های ماهانه و دیگر هزینه‌ها را پرداخت کرد که در چنین شرایطی دولت‌ها به استقراض و چاپ اسکناس روی می‌آورند تا خلق نقدینگی کنند که این خود عامل تورم است.
عاملی نارضایتی مردم را ناشی از معیوب بودن نظام درآمد هزینه‌ها بیان کرد و ادامه داد: اگر کنترل تورم هدف‌گذاری شود، باید از تزریق نقدینگی جلوگیری شده و هزینه‌ها نیز کاهش پیدا کند.
وی اضافه کرد: هیچ مشکلی در منابع کشور وجود ندارد چرا که ما منابع مشترک نفت و گاز بسیار زیادی را داریم و به راحتی می‌توانیم از این منبع استفاده کنیم.
عاملی ضرورت تغییر الگوی حکمرانی را یادآور شد و بیان کرد: ۸۷ درصد اقتصاد کشور دست دولت است و باید این رقم به کمتر از ۲۰ درصد برسد تا فساد، رانت و سایر مسائل حاشیه‌ای را کمتر شاهد باشیم.
وی مدیریت صحیح منابع، کوچک‌سازی دولت، افزایش منابع درآمدی و تقویت نظام تولید کالا و خدمات را یادآور شد و ادامه داد: با کاهش بروکراسی اداری سرعت تصمیم‌گیری‌ها و افزایش رقابت‌های اقتصادی فراهم آمده و ما به راحتی می‌توانیم امنیت روانی مردم را نیز با بهبود معیشت آنها تأمین کنیم.
عاملی در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: در این شرایط سخت اقتصادی ضرورت دارد تا سیاست‌های حمایتی و توسعه‌ای مورد توجه قرار گیرد که در این باب در استان اردبیل در سال‌های اخیر اقدامات خوبی آغاز شده است.
وی تصریح کرد: پیش از دولت سیزدهم ۱۸۵ کیلومتر بزرگراه در این استان افتتاح شده بود که در دولت سیزدهم تلاش می‌کنیم به همان میزان بزرگراه را احداث و راه‌اندازی کنیم.
عاملی احداث ۱۰ پست تأمین برق، افزایش ظرفیت انتقال گاز تا ۱۴ میلیون متر مکعب، راه‌اندازی سدها و شبکه‌های آبیاری و تکمیل پایاب سد خداآفرین را با تزریق ۶ هزار میلیارد تومان یادآور شد و گفت: این پروژه عظیم تا آخر شهریورماه به بهره‌برداری خواهد رسید.
وی به کشت محصولات گلخانه‌ای تا ۱۵۰ هکتار و توسعه ۴۰۰ هکتار باغ مدرن در استان اشاره کرد و افزود: در بخش صنعت مشکل تأمین نقدینگی و تکمیل زنجیره تولید جز ضرورت‌ها است و ما امیدواریم با برنامه‌ریزی‌های انجام شده به هدف‌گذاری‌های مطلوب دست پیدا کنیم.
استاندار اردبیل به ظرفیت گردشگری استان به ویژه گردشگری سلامت اشاره کرد و ادامه داد: با توجه به معرفی توانمندی‌های استان در عرصه بین‌المللی، تلاش ما بر این است تا در سال آینده نیز با جذب گردشگران و سرمایه‌گذاران خارجی در این بخش بتوانیم به تولید ثروت در استان کمک کنیم.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *