0

ایجاد ۶۷ دهیاری جدید در استان مرکزی دستور کار است

ایجاد ۶۷ دهیاری جدید در استان مرکزی دستور کار است
بازدید 12

به گزارش خبرنگار مهر، حمید پاکپور ظهر چهارشنبه در نشست هم اندیشی با دهیاران و کارکنان دهیاری‌های استان مرکزی در اراک، با تأکید بر ضرورت توسعه متوازن مناطق شهری و روستایی، اظهار کرد: توسعه روستایی نباید تنها به پروژه‌های عمرانی محدود شود، بلکه باید ابعاد فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی نیز در نظر گرفته شود تا از مهاجرت روستاییان به شهرها جلوگیری شده و زمینه اشتغال پایدار و خودکفایی روستایی فراهم شود.

وی، نقش دهیاران را در اجرای سیاست‌های کلان استانی و ملی بسیار حیاتی دانست و افزود: تعامل دهیاران با نهادهای حاکمیتی، ضامن موفقیت این برنامه‌ها خواهد بود.

پاکپور همچنین با اشاره به جمعیت استان مرکزی گفت: این استان دارای یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت است که ۳۲۳ هزار نفر (معادل ۲۳ درصد) در مناطق روستایی سکونت دارند.

وی بیان کرد: از سال گذشته تاکنون ۸۵۸ نهاد دهیاری در ۱۱۱۶ روستا تأسیس شده که توسط ۷۴۶ دهیار اداره می‌شوند و بالغ بر ۳۵۰۰ نفر عضو شورای دهیاری‌ها هستند.

مدیر کل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری مرکزی صیانت از جایگاه دهیاری‌ها، ارتقای جایگاه نهادی و منابع انسانی، نظارت بر عملکرد دهیاری‌ها و آموزش و توانمندسازی نیروی انسانی را از دغدغه‌های اصلی این اداره کل برشمرد و افزود: طی سال گذشته، ۱۴۰ کارگاه آموزشی برگزار شد که ۷ هزار نفر به‌صورت مستقیم در این دوره‌ها شرکت کردند و در مجموع ۵۲ هزار نفر ساعت آموزش دریافت کردند.

پاکپور از تأسیس ۶۷ دهیاری جدید در استان خبر داد و تصریح کرد: ۵۹۲ دهیاری با اعتباری بالغ بر ۷۰ درصد ارتقا یافته‌اند.

وی همچنین به اقدامات اداره کل در حوزه دهیاری‌ها اشاره کرد و گفت: بیمه ۱۸۰۰ دهیار و افراد تحت تکفل آنان، خرید ماشین‌آلات سنگین و نیمه‌سنگین با اعتباری بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان به‌منظور درآمدزایی دهیاری‌ها، تخصیص یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان به دهیاری‌های استان و اجرای ۱۰۳۷ پروژه عمرانی با اعتباری بالغ بر ۹۳۸ میلیارد تومان از جمله اقدامات شاخص سال گذشته بوده است.‌

طرح دغدغه‌ها و مشکلات دهیاران

در بخش دیگری از این نشست، دهیاران مشکلات و چالش‌های خود را در حوزه‌های اعتبارات، زیرساخت‌های ارتباطی، خدمات بهداشتی و تجهیز امکانات روستایی، اختصاص کاربری‌های غیرمسکونی توسط بنیاد مسکن، عدم اجرای کامل طرح هادی در روستاها، عدم وجود نرم افزار واحد در خصوص عقد قراردادها، بدهی‌های مالیاتی، مشارکت با اتحادیه استانی و استفاده از ظرفیت دهیاری‌ها جهت ایجاد درآمد پایدار، ایجاد مجموعه‌های فرهنگی در استان خراسان و مازندران مطرح کردند.

همچنین برخی دهیاران افزایش بودجه و شتاب بخشی به تخصیص اعتبارات و ارائه اختیارات بیشتر در تصمیم‌گیری‌های محلی و دسترسی بهتر به منابع مالی را خواستار شدند.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *