0

انتخاب اصلح مورد توجه آحاد جامعه باشد

انتخاب اصلح مورد توجه آحاد جامعه باشد
بازدید 86

تقی سالک در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با تاکید بر لزوم رعایت اخلاق انتخاباتی و پرهیز از تبلیغات خارج از عرف گفت: نامزدهای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی باید اخلاق انتخاباتی خود را در سیره امام خمینی (ره) جست‌وجو کرده و به آن تاسی کنند.
وی با یادآوری اینکه سه بُعد اخلاق، احکام و عقاید نشانه دین‌داری است، افزود: در این میان آنچه بنیان و ریشه دین به حساب می‌آید عقاید بوده و قبول احکام و اخلاق محصول باور به همین اعتقادات است، بنابراین کسی که دین‌دار و مقید به عقیده خود است، قطعاً اخلاق منبعث از دین را در حوزه عمل به اجرا می‌گذارد.
این فعال سیاسی با اشاره به اینکه انتخابات یکی از همین حوزه‌های عمل است که باید اخلاق مجریان، ناظران و نامزدها را در این حوزه رصد کرد، اظهار کرد: بنیان‌گذار کبیر انقلاب اسلامی در بیانات و نوشته‌های‌شان چند اصل را بسیار مهم می‌دانستند که مشارکت عمومی و بی‌تفاوت نبودن اصل اول به شمار می‌رود.
سالک با بیان اینکه تحقق مشارکت عمومی مولفه‌هایی دارد که مجریان و ناظران انتخابات باید به این مولفه‌ها احترام بگذارند، ادامه داد: احترام به این مولفه‌ها باعث خواهد شد تا مشارکت عمومی که به معنای فعالیت مسوولانه و انتخاب‌گرانه شهروندان در تصمیم‌گیری‌ها محسوب می‌شود، شکل بگیرد و این خود از انحصاری شدن روند تصمیم‌سازی و سلطه گروه و فکر خاص جلوگیری خواهد کرد.
وی وظیفه بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات را دومین اصل از مؤلفه‌های اخلاق انتخاباتی در اندیشه امام راحل عنوان کرد و یادآور شد: به استناد اصل ۹۹ قانون اساسی وظیفه خطیر نظارت بر انتخابات و بررسی صلاحیت نامزدها بر عهده شورای نگهبان قرار گرفته و این امر از آن جهت دارای وجهه اخلاقی است که فارغ از انواع تفاسیر درباره اطلاعی بودن یا استصوابی بودن نظارت، امری به حساب می‌آید که باید از اعمال هرگونه سلیقه شخصی در این رابطه پرهیز شود.
این فعال سیاسی با اشاره به اینکه امام راحل هر دو مسئله صحت انتخابات و تأیید صلاحیت را فقط در چارچوب قانون صحیح دانسته و موارد خارج شده از این محدوده را دارای قبح می‌دانند، خاطرنشان کرد: متأسفانه آنچه که امروز از برآیند افکار عمومی به خصوص در حوزه تأیید صلاحیت‌ها استنباط می‌شود، آن است که سلیقه‌ها بر این امر حاکم شده و قانون به فراموشی سپرده شده است که این امر قطعاً در اصل اول و مشارکت عامه مردم تأثیر به سزایی خواهد داشت.
وی تصریح کرد: این در حالی است که اصول مهم دیگری مانند تخریب نکردن دیگران، القا نکردن ناامیدی، رعایت شئونات اسلامی و پرهیز از اختلاف‌افکنی نیز وجود دارد که باید همه به آن پایبند باشیم.
این فعال سیاسی در ادامه با اشاره به نقش احزاب در توسعه مشارکت و انتخاب اصلح اضافه کرد: بی‌تردید انتخابات ابزار دموکراسی در کشورهای توسعه یافته محسوب می‌شود و توسعه سیاسی را به دنبال دارد، از این رو برای اینکه این توسعه به درستی تحقق پیدا کند، وجود احزاب یک ضرورت است.
سالک با یادآوری اینکه احزاب می‌توانند نقش بسیار مهمی در انتخابات بازی کنند، عنوان کرد: این اتفاق مثبت می‌تواند با مطالبه‌گری، ارائه برنامه برای آینده، احصای مشکلات مردم و نیز افزایش شور سیاسی در جامعه رقم خورده و مردم هم می‌توانند رأی خود را با توجه به نکات ذکر شده به کاندیداهای حزبی اختصاص دهند.
وی با ابراز تأسف از اینکه احزاب سیاسی در کشور آن‌قدر بی‌رمق هستند که متأسفانه کارکرد لازم را ندارند، گفت: احزاب حلقه وصل دولت و مردم بوده و قادرند مطالبه‌گری زیادی انجام داده و مشارکت را بالا ببرند، به شرطی که اهمیت لازم به احزاب داده شود اما متأسفانه در ایران نقش احزاب فراموش شده است ولی خانه احزاب می‌تواند با فعالیت خود احزاب را دوباره به صحنه بیاورد، هر چند الزامات فعالیت حزبی باید به رسمیت شناخته شود.
سالک در ادامه گریزی به کثرت کاندیداها در انتخابات اخیر زد و با بیان اینکه بیش از ۲۶۰ نفر برای انتخاب ۵ کرسی مجلس در استان زنجان نامزد شده‌اند، افزود: این موضوع انتخاب اصلح را با توجه به حضور نیافتن نامزدها با گرایش‌های متنوع، سخت کرده است، با این حال باز هم باید تلاش شود تا از بین همین افراد حاضر، فردی را که به نظرات ما نزدیکتر است، انتخاب کنیم.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *