0

رئیس سازمان نظام پرستاری: افزایش تعرفه خدمات پرستاران باید واقعی باشد

تصویر پیدا نشد !
بازدید 22

رئیس سازمان نظام پرستاری: افزایش تعرفه خدمات پرستاران باید واقعی باشد

پرستار،اخبار پزشکی،خبرهای پزشکی
رئیس‌کل سازمان نظام‌ پرستاری با بیان اینکه افزایش ضریب ریالی تعرفه پرستاری می‌بایست به صورت واقعی باشد، گفت: مطالبی درباره کلیات تعرفه‌های پرستاری سال آینده مبنی بر افزایش تعرفه‌های پرستاری برمبنای نرخ  تورم در برخی رسانه‌ها منتشر شده، در حالی که سازمان نظام پرستاری معتقد است ارزش ریالی خدمات پرستاری می‌بایست به صورت واقعی افزایش یابد.  

احمد نجاتیان در گفت‌وگو با ایسنا، درباره بررسی وضعیت تعرفه‌های پرستاری سال آینده گفت: جلسه شورای عالی بیمه در هفته گذشته برگزار شده، این در حالی است که تعرفه‌های پرستاری مورد بررسی قرار نگرفته است. براساس قانون، تمام مصوبات حوزه پرستاری می‌بایست با پیشنهاد وزارت بهداشت و سازمان نظام پرستاری کشور انجام شود.

 

او با بیان اینکه درخواست‌های سازمان نظام پرستاری را در نامه‌ای خطاب به وزیر بهداشت اعلام کرده‌ایم، افزود: «افزایش تعداد بسته‌های خدمات پرستاری»، «افزایش ارزش نسبی خدمات برخی بخش‌ها» و «افزایش ضریب ریالی تعرفه پرستاری به صورت واقعی» جزو خواسته‌های سازمان نظام پرستاری است. مطالبی درباره کلیات تعرفه‌های پرستاری سال آینده مبنی بر افزایش تعرفه‌های پرستاری برمبنای نرخ  تورم در برخی رسانه‌ها منتشر شده، در حالی که سازمان نظام پرستاری معتقد است ارزش ریالی خدمات پرستاری می‌بایست به صورت واقعی افزایش یابد.

 

رئیس‌کل سازمان نظام‌ پرستاری ادامه داد: اینطور مطرح شده که تعرفه‌های پرستاری سال آینده براساس نرخ تورم محاسبه شود، این در حالی است که متر و معیار محاسبه نرخ تورم مشخص نیست. همچنین به دلیل اینکه پایه پرداختی‌ها در پرستاری بسیار پایین است، مبلغ بیشتری برای افزایش ضریب ریالی تعرفه‌های پرستاری درنظر گرفته شود.

 

نجاتیان با بیان اینکه در این زمینه، تنها برای شرکت در یک جلسه کارشناسی دعوت‌ شده‌ایم، افزود: اگر مصوبه شورای عالی بیمه بدون نظر سازمان نظام پرستاری به دولت و سازمان برنامه و بودجه ارسال شود، مورد قبول سازمان نظام پرستاری قرار نمی‌گیرد. سازمان نظام پرستاری، عضو شورای عالی بیمه نیست اما طبق قانون می‌بایست در جلسه تعیین تکلیف تعرفه‌های پرستاری حضور داشته باشد تا از  حقوق پرستاران دفاع کنیم. در انتظار دعوت شورای عالی بیمه برای حضور در جلسات هستیم  اما تا به این لحظه چنین اتفاقی صورت نگرفته است.

 

وی با اشاره به بسته پیشنهادی سازمان نظام پرستاری درباره تعرفه‌های پرستاری تصریح کرد: کلیات بسته پیشنهادی تعرفه‌های پرستاری سازمان نظام پرستاری را در نامه‌ای به وزارت بهداشت اعلام کرده‌ایم. همچنین جزییات بسته پیشنهادی را در جلسات کارشناسی که داشته‌ایم طرح کرده‌ایم، اما به نظر می‌رسد که جزییات بسته پیشنهادی سازمان نظام پرستاری در شورای عالی بیمه مطرح نشده است.

 

رئیس‌کل سازمان نظام پرستاری در پاسخ به پرسشی درباره جزییات بسته پیشنهادی این سازمان، گفت: این بسته به صورت جامع تنظیم شده، یک کد ویژه برای پرستاران شاغل در ICU در نظر گرفته‌ایم. ICU، یک بخش تخصصی است و پرستاران خدمات تخصصی ارائه می‌دهند. به طور مثال، ICU بخش «جراحی قلب باز» به این نحو است که ۲ پرستار می‌بایست به ازای هر بیمار در ۲۴ ساعت نخست پس از جراحی حضور داشته باشند و نسبت به ICU بخش جراحی متفاوت است.

 

او بیان کرد: با توجه به تخصص پرستاران در نظر داریم که آنها را به دسته‌های مختلف تقسیم‌بندی کنیم. خواهان گسترش گروه‌ها نیستیم اما در مسیر تخصصی‌تر کردن این گروه شغلی گام برمی‌داریم. به طور مثال، یک کد ویژه بخش داخلی تعریف کرده‌ایم؛ مثلا به دلیل تفاوت بخش داخلی کودکان با سایر بخش‌ها، می‌بایست ضریب تعدیلی برای آن در نظر گرفت که تناسب میان بخش‌های مختلف حفظ شود.

 

مقام وزارت بهداشت: حقوق پرستاران متناسب با سختی‌کار آنان نیست

مدیرکل توانمندسازی و بهبود سرمایه‌های انسانی وزارت بهداشت با بیان اینکه حقوق پرستاران متناسب با سختی‌کار آنان نیست و باید فرمول اضافه‌کارِ پرستاران و دیگر قوانین مرتبط با حقوق‌شان بازنگری شود، گفت: این مساله باعث شده با مهاجرات پرستاران و کمبود نیروی پرستاری در کشور مواجه شویم که کاهش کیفیت بخش درمان را در پی دارد.

 

عباس‌ عباس‌زاده در حاشیه سومین کنگره جراحان عروق که روزهای ۹ و ۱۰ آبان در سینما آمفی‌تئاتر هتل پارسیان رامسر برگزار شد پیرامون چالش‌های بخش درمان و نقش پرستاران در کیفیت خدمات سلامت اظهار کرد: حقوق پرستاران در حالی تابع مقررات اداره استخدامی پرداخت می‌شود که این میزان دریافتی متناسب با سختی کار آنان تعریف نشده است.

 

وی در تشریح بیشتر مشکلات پرستاران یادآور شد: سال‌ها است که بازنگری فرمول اضافه‌ کارِ پرستاران انجام نشده و متوسط اضافه‌کار آنان کمتر از ۳۰ هزار تومان برای هر ساعت است که این میزان جوابگوی کارِ سختِ آنان نیست.

 

او بخش دیگر دریافتی پرستاران را مربوط به کارانه دانست و یادآور شد: کارانه در راستای تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری است و پرداختی‌ها در این قسمت بیشتر از آن‌که مربوط به مبلغ باشد، ناشی از معوقات است. به این معنی که بسیاری از معوقات سال ۱۴۰۲ پرستاران هنوز تصویه نشده که به کمبود منابع شرکت‌های بیمه‌گر بازمی‌گردد. البته محاسبه کارانه هم نواقصی دارد.

 

او اعمالِ فوق‌العاده خاص در حقوق پرستاران با همکاری سازمان استخدامی و سازمان برنامه‌بودجه، منطقی شدن فرمون اضافه‌کار، بازنگری آیین‌نامه تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری مربوط به وزرات بهداشت و تصویب آن از سوی هیات وزیران را و معوقات را از راهکارهای رفعِ چالش‌های پرستاران و به دنبال آن افزایش کیفیت خدمات سلامت برشمرد

 

کمبود پرستار عارضه بخش درمان کشور

این عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی گفت: باوجود تمامی پیشرفت‌هایی که در زمینه آموزش پرستاری داریم، در خدمات بالینی با چالش‌های بسیاری مواجه هستیم که به مردم آسیب وارد می‌کند.

 

به گفته او ما به نسبت افزایش تخت و افزایش خدمات سلامت ما نتوانستیم نیروهای متناسب به این بخش را جذب کنیم. چراکه بسیاری از کشورهای دنیا به پرستار نیاز دارند و شرایط مالی مناسبی را برای حضور پرستاران فراهم می‌کنند، به همین دلیل با مهاجرت گسترده نیروی پرستار مواجه هستیم.

 

او با بیان اینکه نیاز است اقداماتی در جهت جذب و ماندگاری پرستاران در کشور انجام دهیم، تصریح کرد: البته برنامه‌هایی در دست اقدام است، اما چون زمان‌بر شده قدری موجب نگرانی جامعه پرستاری شده که امید می‌رود با اجرای قانون تعرفه‌ گذاری خدمات پرستاری به صورت کامل و اصلاح پرداخت نظام پرستاری همچنین افراش نرخ اضافه‌کار که گفته می‌شود به زودی عملیاتی می‌شود، این چالش ها برطرف شود.

 

وی این اقدامات را موثر در جذب پرستار و انگیزه بخشی به آنان توصیف کرد و ادامه داد:شرایط مالی مناسب بر کیفیت فعالیت پرستاران تاثیر گذار است.

 

بخش پرستاری نقش موثری در نتیجه‌بخش بودن جراحی‌ها دارد

عباس‌زاده نقش بخش پرستاری را مکمل بخش درمان به ویژه نتیجه‌بخش‌ بودن جراحی توصیف و یادآور شد: همین مساله باعث شد که کنگره سالیانه جراحی عروق و خدمات پرستاری به صورت توأمان انجام برگزار شود.

 

او وضعیت پرستاری در کشور را در سطح بالایی توصیف کرد و ادامه داد: بالغ بر ۲۰۰ مرکز آموزش پرستاری در کشور در حال فعالیت است و حدود دوهزار عضو هیأت علمی آموزش پرستاران را بر عهده دارند.

 

عباس‌زاده میزان پذیرش سالانه بخش پرستاری را ۱۰ هزار نفر اعلام و اظهار کرد: در مجموع ۵۰ هزار دانشجوی پرستاری در ۲۱۲ مرکز آموزشی در حال تحصیل هستند.

 

او پژوهش‌ها در زمینه تحصیلات تکمیلی را در سطح بالایی دانست و یادآور شد: همین موضوع باعث شده که رتبه شایسته‌ای در این زمینه میان کشورهای منطقه کسب کنیم.

 

وی برگزاری کنگره‌هایی در این سطح را برای هدایت کاربردی شدن پژوهش‌ها به نفعِ مردم بسیار با اهمیت برشمرد و تصریح کرد: از سوی دیگر یک موضوعی که در هر دو بخش پرستاری و جراحی در تمامی کنگره‌ها باید مورد توجه قرار گیرد بحث اخلاق است. در این کنگره هم به موضوع اخلاق توجه و ‌پنل مشخصی برای آن در نظر گرفته شد.

 

به گفته او پیام کنگره باید به گونه‌ای باشد که خدمات سلامت فرایندی تیمی محسوب می‌شود و هیچگاه یک جراح به تنهایی نمی‌تواند کاری را به سرانجام برساند، بنابراین همراهی همه تیمِ سلامت بر نتیجه نهایی تاثیرگذار است.

 

سومین کنگره سالیانه جراحان قلب و عروق و درمان‌های «اندوواسکولار ایران» ۹ و ۱۰ آبان با هدف بررسی آخرین روش‌های درمانی، تبادل اطلاعات و ارتقای علمی پیرامون این رشته پزشکی در رامسر برگزار شد.

 


💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *