آیت الله اعرافی، مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور گفت: با وضعیت شبه بحران در حوزه پرستاری مواجه هستیم، همه دستگاهها باید روی مساله معیشت کارکنان و مهاجرت حساس باشند و وظیفه سنگینی به عهده دولت و دستگاههای مسئول است.
به گزارش خبرنگار روابط عمومی سازمان نظام پرستاری، آیتالله اعرافی امروز در دیدار با رئیس کل، رئیس و جمعی از اعضای شورای عالی سازمان نظام پرستاری که در اولین روز هفته پرستار در قم صورت گرفت، اظهار کرد: من در دوران کرونا به دلیل اینکه عضو ستاد کرونا بودم شاهد مجاهدت پرستاران و پزشکان و کادر درمان بودم و تعدادی از نیروهای حوزه سلامت نیز به شهادت رسیدند. پیشقراول کادر درمان در ایام کرونا پرستاران بودند زیرا در خط مقدم مقابله با این بیماری قرار داشتند.
وی افزود: باید از سازمان نظام پرستاری و همه اعضای کادر درمان به ویژه پرستاران و به خصوص بانوان پرستار تقدیر کرد.
وی ادامه داد: حضرت زینب کبری (س) دارای فضیلتهای فراوان بودند که یکی از این فضیلتها مراقبت از بیماران واقعه کربلا بوده است. ایشان از چهرههای پرفروغ تاریخ بشر هستند و یک زن راهبر متعالی صف شکن و پیام آوری کمنظیر بودند.
مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور گفت: حضرت زینب (س) گفتمانساز و دارای مواضع حکیمانهای بودند. این شخصیت ایشان معادلات ظاهری را به هم می ریزد و این جایگاه معادلات دستگاه جبار را برهم زده و این رهبری، هدایتگری و گفتمانسازی است و هنرش تاریخسازی و تغییر معادلات است.
وی افزود: حضرت زینب (س) هم قهرمان، هم پیامآور و هم پرستار است و اما مهمتر از همه، او راهبر نظام پرستاری است که در شرایط حساس، مسائل را هدایتگری و ساماندهی میکند. زینب کبری (س) در عین حال که پرستار بوده است، نقش مهمی در هدایت کاروان و راهبری نظام پرستاری و ابلاغ پیام عاشورا دارد بنابراین انتخاب این روز برای ارج نهادن به شغل پرستاری بسیار به جاست.پرستاری در مسیر زینب کبری(س) الگویی انسانی است که در عاشورا تحقق پیدا کرده است.
آیت الله اعرافی بیان کرد: مهمترین ارزش پرستاری این است که کار پرستاری در شرایط بحرانی، ارزشهای مضاعفی دارد. این از نظر فردی است اما خدمت به دیگران، به ویژه در بحرانیترین شرایط، از نظر اجتماعی نیز پشتوانه بقای جامعه و نظم آن است.
وی تصریح کرد: کرونا علیرغم لطماتی که به ما وارد کرد درسهای بزرگی را به ما آموخت و نشان داد که پرستاران از پیشگامان این صحنهاند. به همین دلیل، باید جایگاه پرستاری را از منظرهای گوناگون بزرگ داشت. این جایگاه همچنین وظایف نظام پرستاری را سنگین میکند و رسالت بزرگی به دستگاههای مسئول میسپارد.
مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور ادامه داد: پرستاری هم دانش و علم، هم فن، هم مهارت، هم اخلاق و ادب است. شغل پرستاری نوعی سلوک اخلاقی و معنوی و دارای بازتابهای سیاسی، جامعه شناختی، روانشناختی، اخلاقی و معنوی است.
وی گفت: در زمان حاضر با شبه بحران در پرستاری مواجهیم که دستگاهها باید آن را حل کنند. نگاه ما به نظام پرستاری باید نگاه جامعی باشد. نظام پرستاری از یکسو باید مدافع پرستاری به معنای جامع باشد و از سوی دیگر باید منظومه فکری مشخصی داشته باشد. این کار نیاز به طراحیهای نوین و تحقیق و پژوهش دارد.
آیت الله اعرافی ادامه داد: نظام پرستاری جایگاه بزرگی دارد و باید جهت دهنده به دستگاههای مسئول و اهل مطالعه و تولید الگو و منطق برای جامعه پرستاری باشد.
وی افزود: سخن من این است که بخشهای مختلف باید برای رفع مشکلات معیشتی کارمندان خود تلاش کنند. اگر افراد نتوانند زندگی خود را تامین کنند، سایر انتظارات نیز برآورده نخواهد شد. سازمان نظام پرستاری باید علاوه بر پیگیری مطالبات صاحب نظر در زمینههای دانشی و فرهنگی باشد.
وی با تقدیر از تلاشها و پیگیریهای سازمان نظام پرستاری تصریح کرد:در زمان حاضر برنامه هفتم توسعه در بخش بهداشت و درمان به خوبی تدوین شده است و امیدواریم سازمان نظام پرستاری ظرفیتهای این برنامه را بشناسد و از آن برای پیگیری مطالبات پرستاران استفاده کند.
آیت الله اعرافی گفت: در خصوص ظرفیتهای موجود در بودجه نیز باید بررسیها انجام شود. به ویژه اینکه رئیس جمهور نیز درک بهتری از وضعیت نظام سلامت دارند.
وی با اشاره به مسئله مهاجرت پرستاران اضافه کرد: باید همه دستگاهها روی موضوع مهاجرت حساس باشند تا نیروهای انسانی را از دست ندهیم.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید