0

ارتباط آپنه خواب و خطر زوال عقل

ارتباط آپنه خواب و خطر زوال عقل
بازدید 20

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه میشیگان خاطرنشان کرد که این تأثیر در بین زنان در مقایسه با مردان قوی‌تر به نظر می‌رسد.

دکتر «تیفانی برالی»، نویسنده ارشد این مطالعه اذعان داشت: «خوشبختانه، درمان‌هایی برای کمک به کاهش آپنه خواب وجود دارد.»

برالی گفت: «آسیب‌های احتمالی ناشی از آپنه خواب، که بسیاری از آنها عملکرد شناختی و زوال را تهدید می‌کنند، اهمیت تشخیص و درمان زودهنگام را برجسته می‌کنند.»

این مطالعه نتایج را برای ۱۸۵۰۰ بزرگسال ۵۰ ساله یا بالاتر که به پرسشنامه‌های مفصلی در مورد موضوعاتی از جمله کیفیت خواب پاسخ دادند و همچنین برای ارزیابی سلامت مغز خود تحت غربالگری شناختی بودند، بررسی کرد.

تیم تحقیق دریافتند که داشتن سابقه آپنه خواب تا ۵ درصد بیشتر با احتمال ابتلاء به زوال عقل مرتبط است.

این مطالعه نشان داد که در کل، سابقه آپنه خواب خطر زوال عقل را برای زنان بیشتر از مردان افزایش می‌دهد. هنوز مشخص نیست که چرا این شکاف جنسیتی وجود دارد.

به گفته محققان، آپنه خواب در زنان باعث افزایش نرخ بیماری قلبی یا بی خوابی می‌شود که هر دو می‌توانند به عملکرد مغز آسیب برسانند.

«گالیت لوی دونیتز»، یکی از نویسندگان این مطالعه، گفت: «ممکن است تغییرات هورمونی نیز در این زمینه دخیل باشند.»

وی گفت: «هنگام گذار زنان به یائسگی، استروژن شروع به کاهش می‌کند که می‌تواند بر مغز آنها تأثیر بگذارد. در طول این مدت، آنها بیشتر مستعد تغییرات حافظه، خواب و خلق و خو هستند که ممکن است منجر به زوال شناختی شود.»

دونیتز معتقد است که «ما برای درک بهتر اینکه چگونه اختلالات خواب در زنان بر سلامت شناختی آنها تأثیر می‌گذارد، به مطالعات اپیدمیولوژیک بیشتری نیاز داریم.»

آپنه خواب نوعی اختلال خواب است که در زمان خواب، تنفس فرد برای لحظه‌ای قطع می‌شود و با وقفه‌های تنفسی مکرر همراه است.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *