0

دوئل اولیا و موسسان مدارس غیرانتفاعی بر سر فوق برنامه

دوئل اولیا و موسسان مدارس غیرانتفاعی بر سر فوق برنامه
بازدید 15

خبرگزاری مهر_ گروه شهرستان‌ها_ محدثه جوان دلویی؛ مساله فوق برنامه و شهریه آن، این روزها به یکی از چالشی‌ترین موضوعات مدارس غیرانتفاعی خراسان شمالی تبدیل شده است. چالشی چند سویه که از یک سو اولیا و دانش آموزان و کادر آموزشی و از سویی دیگر مؤسسان و ذی‌نفعان را درگیر کرده است.

حدود ۵۰ روز از سال تحصیلی می‌گذرد و دغدغه هر روز اولیای مدارس غیرانتفاعی خراسان شمالی بخصوص بجنورد، موضوع فوق برنامه و افزایش ساعت‌های حضور دانش آموزان در مدرسه به بهانه فوق برنامه و اعلام مبالغ مختلف و گاهاً تعجب‌آور از سوی مؤسسان مدارس غیرانتفاعی برای ساعت‌های فوق برنامه هست.

طبق اعلام وزارت آموزش و پرورش فوق برنامه موضوعی اختیاری است و باید همسو و در راستای مفاد درسی دانش آموزان و خارج از ساعت‌های آموزشی طراحی شود. اما در عمل آنچه از شواهد امر بر می‌آید مواردی جز فوق برنامه مدارس غیر دولتی گنجانده شده که سنخیتی با دروس آموزشی ندارد که بماند، برخی از موارد غیر منطقی هم به نظر می‌رسد.

در حین تهیه این گزارش مواردهای فراوان بسیاری از تخلفات مدارس غیرانتفاعی به ویژه مدارس مقطع ابتدایی پسرانه مشاهده شد که ترجیحاً برخی از آن‌ها به همراه نام مدارس فقط به اطلاع مسئولان مربوطه رسید.

دوئل اولیا و موسسان مدارس غیرانتفاعی بر سر فوق برنامه

برای سرویس سالن ورزشی هر هفته هزینه می‌پردازیم

مادر شروین که فرزندش در یکی از مدارس غیرانتفاعی شیروان تحصیل می‌کند، می‌گوید: اینجا مدارس سطح بندی دارند، درجه یک درجه دو شدند.

وی اضافه می‌کند: شهریه مدرسه پسرم ۱۱ میلیون تومان اعلام شد و روزهای چهارشنبه دیرتر از ساعت معمول تعطیل می‌شوند و به اسم فوق برنامه دانش آموزان را در مدرسه نگه می‌دارند اما برنامه آموزنده‌ی هم تدارک ندیدند.

وی ادامه می‌دهد: فضای مدرسه کوچک و در مکان استیجاری است و هر هفته مبلغ ۱۵ هزار تومان بابت رفت و برگشت به سالن ورزشی هم از ما دریافت می‌کنند.

پدر آریا که فرزندش در یکی از مدارس خاص غیرانتفاعی شیروان تحصیل می‌کند، می‌گوید: شهریه مدرسه پسرم ۱۵ میلیون تومان به اولیا اعلام شد و مدرسه پنج شنبه‌ها هم برای دانش آموزان به اسم فوق برنامه، کلاس آموزشی برگزار می‌کند.

وی با بیان اینکه شهریه برخی مدارس شهریه ۱۷ میلیون تومان هست، تصریح می‌کند: شنیده‌ام در برخی مدارس شهرهای دیگر نرخ شهریه مصوب را در مدرسه نصب کردند اما ما شاهد چنین موضوعی نیستیم و گویا اداره‌ی آموزش و پرورش هم مساله مدارس غیرانتفاعی را به فراموشی سپردند.

می‌گویند فوق برنامه به نفع فرزندتان است!

مادر آرین که فرزندش در پایه چهارم یکی از مدارس قدیمی غیردولتی بجنورد تحصیل می‌کند از افزایش شهریه به بهانه فوق برنامه گلایه دارد و عنوان می‌کند: زمانی که برای ثبت نام پایه بالاتر مراجعه کردم فرم مبلغ ۱۳ میلیون تومان را امضا کردم که موقع انتخابات انجمن اولیا فرمی را به ما دادند، به عنوان شهریه فوق برنامه که مبلغ ۴ میلیون تومان دیگر هم باید پرداخت کنیم.

وی می‌گوید: به این موضوع اعتراض کردم و کادر مدرسه عنوان کردند فقط شما معترض هستید این برنامه‌ها به نفع فرزند شماست! در حالی که اکنون فرزندم ۴۵ دقیقه بیشتر از ساعت آموزشی در مدرسه می‌ماند و در این مدت فقط در حیاط مدرسه بازی می‌کنند و در نهایت کادر مدرسه لطف می‌کنند و برایشان فیلم و کارتون می‌گذارند.

یکی دیگر از اولیای این مدرسه هم تاکید می‌کند: اولیای کلاس پسرم به مدیر و مؤسس درخواست دادند تا ساعت فوق برنامه به آموزش ریاضی بگذرد و برخی از اولیا هم به فوق برنامه اعتراض کردند و درخواست دادند پس از پایان ساعت آموزشی فرزندانشان در مدرسه نماند.

مادر ساسان می‌گوید: در ساعت فوق برنامه کلاس سفالگری و مهارت‌های دست ورزی هم برگزار می‌شود اما واقعیت این است که ما اولیا اصلاً اطلاعی درباره مقررات آموزشی فوق برنامه نداریم.

دوئل اولیا و موسسان مدارس غیرانتفاعی بر سر فوق برنامه

بیا بچه‌ات رو بردار و ببر!

یکی از مدارس غیرانتفاعی پسرانه بجنورد هم چندی قبل بدون اطلاع به اولیا، دانش آموزان را تا یک‌ساعت بعد از پایان ساعت آموزشی در مدرسه نگه می‌دارند که این موضوع باعث اعتراض اولیا می‌شود و مؤسس مدرسه در برخورد با اعتراض یکی از اولیا نسبت به شهریه فوق برنامه فرم ثبت نام دانش‌آموز را پاره و به اولیا هتاکی می‌کند.

یکی از اولیای این مدرسه عنوان می‌کند: با توجه به نرخ اعلام شده از سوی اداره کل آموزش و پرورش استان امسال شهریه مدارس غیردولتی ۴۰ درصد افزایش یافته اما مؤسس مدرسه در زمان ثبت نام مدام اعلام می‌کرد که شهریه مدرسه ۱۹ میلیون تومان است. اوایل مهرماه به اداره آموزش و پرورش بجنورد مراجعه کردیم که کارشناس مدارس غیر دولتی شهریه این مدرسه را در حدود ۱۴ میلیون تومان اعلام کرد.

وی ادامه می‌دهد: حتی به ما اعلام شد که فوق برنامه اجباری نیست اختیاری هست و شهریه آن حدود ۵ میلیون تومان است و مدرسه حق گرفتن مبلغ اضافه ندارد برای فوق برنامه باید فرمی به اولیا برای هزینه‌ها و ریز برنامه داده شود.

وی می‌گوید: در حالی که اصلاً این گونه نبود و ما از ابتدای مهرماه با مؤسس مدرسه مدام درگیر بودیم و فرزندان ما را به بهانه کلاس زبان انگلیسی یا بازهای مهارتی بعد از پایان ساعت آموزشی نگه می‌دارند.

یکی دیگر از اولیای این مدرسه اظهار می‌کند: موضوع جالب‌تر اینجاست که طلبکارانه با اولیا برخورد می‌کنند که اگر شهریه فوق برنامه پرداخت نکنید همین امروز فرزندتان را از این مدرسه ببرید، دو ماه از سال تحصیلی گذشته مگر می‌توان به راحتی دانش آموزان را جابجا کرد. هرچند که متوجه شدیم اوایل آبان ماه یکی از اولیا به همین دلیل فرزندش را از این مدرسه برد.

مؤسس مدرسه می‌گوید: من تعیین کننده اجباری بودن فوق برنامه‌ام!

یکی دیگر از اولیای این مدرسه می‌گوید: با کارشناس و بازرس اداره کل آموزش و پرورش بخاطر رفتار مؤسس مدرسه صحبت کردیم که فقط پاسخ دادند پرداخت شهریه فوق برنامه اجباری نیست اما وقتی این موارد را با مؤسس در میان گذاشتیم به ما پاسخ داد اجباری و اختیاری بودن فوق برنامه‌ها دست مؤسس مدرسه هست که می‌تواند فوق برنامه بگذارد یا نگذارد!

وی می‌افزاید: مشکل اصلی ما بی اطلاعی برخی از اولیا از مقررات آموزشی است و هم چنین برای برخی والدین اصلاً مهم نیست به چه علت فرزندشان ۲ ساعت بیشتر در مدرسه بماند و کادر مدرسه به ما اعلام می‌کند برخی اولیا حتی هزینه جشن‌ها و مراسم‌ها را پرداخت می‌کنند شما چه کاری برای مدرسه انجام می‌دهید؟

یکی دیگر از والدین دانش آموزان این مدرسه غیرانتفاعی می‌گوید :۶ سال رئیس انجمن اولیای مدرسه فرزند اولم بودم که مؤسس و مدیر مدرسه تمام هزینه‌ها و درآمدها به اطلاع انجمن اولیا می‌رساند و طبق ضوابط و مقررات آموزشی فعالیت می‌کرد اما امسال در این مدرسه برای فرزند دومم خیلی دچار کشمکش شدیم و شاهد برخوردهای توهین‌آمیز مؤسس مدرسه هستیم.

وی اضافه می‌کند: شنیده‌ایم وضعیت اغلب مدارس غیرانتفاعی پسرانه بجنورد به دلیل همین شهریه فوق برنامه این گونه شده فقط یک مدرسه بنر مصوبه شهریه آموزشی و شهریه فوق برنامه را در مدرسه نصب کرده و به اطلاع اولیا رسانده است.

ما از مقررات آموزشی مدارس غیرانتفاعی اطلاعی نداریم!

اولیای مدرسه غیرانتفاعی پسرانه دیگری هم دغدغه‌هایی از این جنس دارند.

مادر یکی از دانش آموزان می‌گوید: بخاطر رفتار مؤسس و مدیر یک مدرسه پرونده پسرم را گرفتم و با کلی درخواست و سفارش آشنایان برای امسال در این مدرسه ثبت نام کردم اما از به ما در زمان ثبت نام گفتند مبلغ شهریه ۱۸ میلیون تومان است.

وی اضافه می‌کند: وقتی اعلام کردیم چرا این مبلغ افزایش دارد، مدیر مدرسه پاسخ داد شهریه طبق افزایش نرخ تورم تعیین شده است و واقعاً اطلاع دقیقی از میزان شهریه مصوبه مدرسه نداریم و بنر و تابلوی نرخ شهریه در مدرسه نصب نشده است.

یکی دیگر از اولیای این مدرسه پسرانه هم عنوان می‌کند: در هفته‌های اول مهرماه پیامکی از سوی مدیر به اولیا ارسال شد که رضایت دارید فرزندتان در هفته یک روز تا ساعت ۲ بعدازظهر در مدرسه بماند که اغلب اولیا موافقت کردند و به مدرسه مراجعه کردم و علت این نگه داشتن دانش آموزان را جویا شدم که پاسخ دادند کلاس فوق برنامه داریم اگر رضایت دارید که دانش آموزان در مدرسه بعد ساعت آموزشی بماند و هیچ توضیح دیگری بابت این موضوع ندادند.

وی ادامه می‌دهد: فقط در این یک‌ساعت و ربع اضافه که دانش آموزان در مدرسه می‌مانند کلاس اوریگامی برایشان برگزار می‌کنند که برای بعضی از دانش آموزان بخصوص در پایه‌های اول و دوم خسته کننده هست، ضمن اینکه عنوان شده مبلغ ۴ میلیون تومان از آن ۱۸ میلیون تومان شهریه بابت همین کلاس اوریگامی است که اکنون به نظر اولیا واقعاً هزینه زیادی را دریافت می‌کنند.

دوئل اولیا و موسسان مدارس غیرانتفاعی بر سر فوق برنامه

وعده چاشت به نام فوق برنامه

یکی از مدارس قدیمی و البته معروف و پرجمعیت پسرانه غیرانتفاعی شهر مقصد بعدی ماست. اینجا هم بی برنامگی فوق برنامه اولیا و دانش آموزان و البته معلمان را دچار چالش کرده است.

اوایل مهرماه که هر روز به بهانه‌ای حدود یک ربع تا نیم ساعت دانش آموزان را دیر تعطیل می‌کردند.خبری از نصب بنر شهریه مصوبه آموزش و پرورش در این مدرسه نیست.

یکی از اولیا با ناراحتی اظهار می‌کند: چرا اداره کل آموزش و پرورش خراسان شمالی نظارتی بر مدارس غیردولتی ندارد به هر بهانه‌ای اعلام می‌کنند فلان قدر هزینه پرداخت کنید اصلاً نرخ درستی را از اول مهر اعلام نکردند. به بهانه دادن چاشت صبحگاهی آن هم یک هفته در روز و کلاس مهارت‌های زندگی نرخ شهریه را ۱۹ میلیون تومان اعلام کردند.

یکی از معلمان این مدرسه هم به خبرنگار مهر می‌گوید: حتی برای کادر آموزشی مدرسه هم جای سوال است که فوق برنامه اجباری است یا اختیاری؟! و اصلاً هزینه‌ای بابت فوق برنامه به حساب معلمان واریز می‌شود یا نه و دغدغه ما هم این است که برایمان صرف ندارد بخواهیم بیشتر از ساعت آموزشی در مدرسه بمانیم.

پدر دانش‌آموز دیگری بیان می‌کند: در یکی از مدارس بجنورد شنیده‌ایم فقط بنر شهریه نصب شده است از مدیر مدرسه پسرم خواستم این بنر را برای ما هم نصب کند اعلام کرد نصب بنر فقط (برای مدارسی است که روزهای پنج شنبه فوق برنامه دارند که از این صحبت قانع نشدیم.

وی می‌افزاید: فوق برنامه اختیاری است و باید مصوبه انجمن اولیا باشد که متأسفانه در انتخابات انجمن اولیا به دلیل مشارکت کم اولیا بدرستی برگزار نمی‌شود و افراد همسو با مؤسس رأی می‌آورند که از خواسته بحق اولیا دفاع نمی‌کنند.

کلاس رقص و زبان انگلیسی فوق برنامه یک مدرسه

پیامکی برایم می‌آید مبنی بر اینکه مؤسس یک مدرسه غیردولتی دانش آموزان مقطع ابتدایی را مجبور به گذراندن دوره‌های زبان انگلیسی کرده است.

سراغ اولیای این مدرسه ابتدایی پسرانه می‌روم که گویا مواردی به دور از نگاه مسئولان اداره کل آموزش و پرورش در آن رخ می‌دهد.

والدین دانش آموزان از شهریه ۱۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی مدرسه می‌گویند.

یکی از اولیا می‌گوید: اگر به هر مسأله‌ای اعتراض کنیم مؤسس و مدیر بسیار ناراحت می‌شوند و در مقابل اولیا گارد می‌گیرند که بروید، ببینید مدارس دیگر چه نرخ‌هایی را اعلام می‌کنند. برای مبلغ شهریه اعتراض کردیم گفتند نرخ تورم رشد داشته و از سویی دیگر کلاس زبان انگلیسی برای دانش آموزان گذاشتند که شرکت در آنها اجباری است.

وی اضافه می‌کند: فضای مدرسه استیجاری و قدیمی کلاس‌ها کوچک است با اعتراض فراوان اولیا ظرفیت کلاس‌ها ۱۵ نفره شده است و روزهای پنج شنبه کلاس‌های رقص محلی و زبان انگلیسی برای دانش آموزان برگزار می‌شود.

اداره کل آموزش و پرورش اولیا را باید توجیه کند

یکی دیگر از اولیا با بیان اینکه فرزندم را به دوره‌های زبان انگلیسی مدرسه نمی‌فرستم اما مدام برایم پیامک می‌آید که باید در کلاس حضور یابد، می‌گوید: چرا مسئولان اداره کل آموزش و پرورش استان به طور جدی برای آگاه سازی اولیا کاری نمی‌کنند حداقل جلسه‌ای برگزار کنند و رویکردهای مدارس غیرانتفاعی را برایمان شرح دهند نه اینکه اکنون مؤسس هر مدرسه غیر انتفاعی ساز خودش را می‌زند.

وی تاکید می‌کند: فرزندم دو سال در این مدرسه تحصیل می‌کند اما نه سال قبل و نه امسال ندیدیم که نرخ اصلی شهریه را در مدرسه نصب کنند و بسیاری از اولیا از مقررات آموزشی مدارس غیر دولتی اطلاعی ندارند.

دوئل اولیا و موسسان مدارس غیرانتفاعی بر سر فوق برنامه

شهر ۲۵ میلیون تومانی مقاطع متوسطه

مدارس غیرانتفاعی مقطع متوسطه اول و دوم هم از دوئل فوق برنامه دور نیستند.شهریه‌های ۲۰ تا ۲۵ میلیون تومانی اعلام شده از سوی مؤسسان و مدیران باعث اعتراض اولیا شده است.

یکی از اولیای پایه دهم یکی از مدارس غیرانتفاعی بجنورد هم می‌گوید: سال گذشته نرخ شهریه با کلاس‌های فوق‌العاده ریاضی و فیزیک مبلغ ۱۳ میلیون تومان بود اما مهرماه امسال یک نرخ اعلام کردند و هفته قبل نرخ شهریه را ۲۵ میلیون تومان اعلام کردند.

وی تاکید می‌کند: کلاس‌ها ۲۵ نفر و فضای کلاس‌ها و ساختمان مدرسه فرسوده و استیجاری است به این وضعیت اعتراض کردیم، مدیر مدرسه پاسخ داد برای سال بعد حتماً مکان بهتری را فراهم می‌کنیم.

یکی دیگر از اولیا هم به عدم نظارت اداره کل آموزش و پرورش بر مدارس غیر دولتی اشاره و تاکید می‌کند: تا اولیا به سراغ کارشناسان اداره نروند آن‌ها از پشت میزشان تکان نمی‌خورند و به سراغ مدارس نمی‌آیند. در این دو ماه اخیر مسائل گوناگونی از مدارس غیردولتی بابت فوق برنامه شنیده‌ایم و از سویی دیگر برخی مؤسسان و مدیران مدارس غیر انتفاعی اعلام می‌کنند هزینه‌هایمان بسیار سرسام‌آور است و باید اولیا در پرداخت آن‌ها حتی به مدارس کمک مالی کنند!

اولیا اجاره بهای سالن ورزشی را بپردازند

یکی از مدارس غیرانتفاعی پسرانه هم که تابستان مجوز فعالیت گرفته به گفته اولیا در ابتدای سال تحصیلی شهریه ۱۰ میلیون تومان اعلام کرده و اما آبان ماه مؤسس مدرسه اعلام می‌کند به دلیل افزایش اجاره بهای سالن ورزشی مدرسه باید اولیا ۱۵ میلیون تومان شهریه بپردازند.

نرخ شهریه تابع هزینه‌های مدارس غیردولتی است

به سراغ مدیر مدارس غیر دولتی اداره کل آموزش و پرورش خراسان شمالی می‌رویم و درباره موضوع چالش برانگیز فوق برنامه و شهریه آن با هم گفت و گو می‌کنیم.

حسین قنبری در تشریح رویکرد مدارس غیر دولتی عنوان می‌کند: مدارس غیر دولتی با نگاه به اسناد فرادستی آموزشی مجوز می‌گیرند و فرصت‌های بیشتری نسبت به مدارس دولتی دارند و در قانون پیش بینی یک شیفت آموزشی شده است تا در شیفت عصر کلاس فوق برنامه و کمک درسی داشته باشند.

وی درباره نرخ شهریه مدارس غیردولتی می‌گوید: حداقل میزان شهریه مدارس غیر دولتی استان ۱۰ میلیون تومان اعلام شد و مبلغ شهریه مصوب تابع برخی قوانین مانند اجاره بهای مکان و حقوق کارکنان و هزینه‌های جاری هست که نرخ شهریه مدارس در سامانه mosharekatha.ir قابل مشاهده هست.

مدیر مدارس غیر دولتی اداره کل آموزش و پرورش استان درباره مقررات آموزشی فوق برنامه در مدارس غیر دولتی می‌گوید: به دلیل اینکه شاید شهریه ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار تومانی کفاف هزینه‌های جاری، حقوق معلمان و کارکنان مدرسه و هزینه‌های جانبی را ندهد، طبق مقررات برای حمایت از مؤسسان مدارس غیر دولتی موضوع فوق برنامه برای این مدارس طراحی و شده است که تعریف مشخصی دارد.

قنبری تصریح می‌کند: نرخ شهریه فوق برنامه ۴۰ درصد شهریه مصوب مدرسه است. که مؤسس میزان ساعات فوق برنامه پیشنهادی خودش را در سامانه تعیین شهریه ثبت نماید مثلاً اگر مؤسس تمام ساعت مقطع خودش را در سامانه ثبت کرده باشد شهریه مدرسه‌اش ۱۳ میلیون باشد، ۴۰ درصد آن بعنوان شهریه فوق برنامه تعیین می‌شود بنابراین ۴۰ درصد شهریه فوق، مبلغ ۵میلیون و ۲۰۰ هزار تومان می‌شود که این مبلغ نباید فقط برای یک ساعت از اولیا دریافت شود.

وی ادامه می‌دهد: فوق برنامه باید در عنوان‌های مختلف و بعد از پایان ساعت آموزشی مصوبه اداره کل آموزش و پرورش و طبق پیشنهاد مدیر مدرسه و مکمل دروس دانش آموزان و دوره‌های مهارتی برگزار شود.

وی بیان می‌کند: عناوین فوق برنامه باید به تصویب انجمن اولیای مدارس غیر دولتی برسد که لازم است مجدد یادآوری کنم فوق برنامه اختیاری است و نباید اولیا را در تنگنا برای حضور فرزندشان در فوق برنامه‌ها قرار بدهند.

دوئل اولیا و موسسان مدارس غیرانتفاعی بر سر فوق برنامه

دریافت هزینه سالن در ساعت درسی خلاف قانون است

قنبری در پاسخ به این سوال که آیا مؤسسان برای اجاره بهای سالن ورزشی می‌توانند هزینه بیشتری به عنوان فوق برنامه دریافت کنند، می‌گوید: خیر نباید از این بابت پول اضافه از اولیا دریافت شود البته اگر مؤسس مدرسه جدای از ساعت ورزشی مصوب درسی، برنامه ورزشی دیگری در قالب فوق برنامه طراحی کند باید متناسب با شهریه فوق برنامه میزان هزینه آن را مشخص کند. بنابراین دریافت هزینه برای سالن ورزش صرفاً برای برنامه درسی خلاف قانون است.

این نکته را در این خصوص اضافه کنم که مؤسسان برابر آخرین دستورالعمل استقرار مدارس باید مدارس خود را در طی ۵ سال به استانداردهای لازم برسانند که در آئین نامه فضاهای آموزشی و پرورشی استانداردهای لازم به ازای هر دانش‌آموز، سرانه و فضای آموزشی و فضای باز تعریف شده است.

وی ادامه می‌دهد: بر اساس الگوی تعیین شهریه که در آن عواملی از قبیل میزان اجاره بهای مکان مدرسه و فضای ورزشی هم دیده شده است و اگر از اولیا هزینه جدا، بابت سالن ورزشی و رفت و آمد به سالن دریافت شود مرتکب تخلف شده است.

تشریح فوق برنامه

وی با اشاره به اینکه متأسفانه مؤسسان مدارس غیر دولتی عددی را به عنوان شهریه اعلام می‌کنند و اولیا هم ناآگاه هستند، تاکید می‌کند: مؤسسان مدارس غیر دولتی راه‌های مختلفی برای درآمدزایی در پیش می‌گیرند

رئیس اداره مدارس غیردولتی استان خاطر نشان می‌کند: تعداد هفته‌های آموزشی ۳۲ هفته است و قانون پیش بینی کرده مؤسس می‌تواند در ۱۶ یا ۲۰ هفته فوق برنامه در چند عنوان برگزار کند. هم چنین باید هزینه پرداختی به مربی هم به اطلاع اولیا برسد.

وی می‌گوید: دریافت شهریه فوق برنامه بدون تأیید و امضای اولیا در مدارس غیردولتی خراسان شمالی غیرقانونی است.

قنبری تصریح می‌کند: هر مدرسه غیر دولتی خراسان شمالی که بدون تأیید و امضای کتبی اولیا شهریه فوق برنامه اخذ کند کار غیرقانونی انجام داده و این مورد قابل پیگیری است.

وی با بیان اینکه فوق برنامه در مدارس غیردولتی اختیاری است و نباید مؤسسان و مدیران مدارس خانواده‌ها به پرداخت شهریه فوق برنامه مجبور کنند، وی افزاید: متأسفانه برخی از مؤسسان مدارس غیردولتی خراسان شمالی از عدم اطلاع اولیا سوءاستفاده کردند و نباید به بهانه فوق برنامه در قالب رنگ آمیزی مدرسه، احداث نماز خانه و آزمایشگاه و استفاده از سالن ورزشی و موارد دیگر شهریه‌ای اخذ کنند.

وی تاکید کرد: فوق برنامه تعریف خاصی دارد و خارج از ساعت آموزشی مطابق با مقتضیات پایه درسی دانش آموزان و با تأیید انجمن اولیا و امضای والدین باید انجام شود.

رئیس اداره مدارس غیردولتی خراسان شمالی ادامه می‌دهد: وزارت آموزش و پرورش در حال بررسی و تصویب عناوین فوق برنامه برای مدارس غیر دولتی است و اکنون به مدارس غیر دولتی استان اعلام کردیم طبق نیاز و مکمل‌های درسی و مهارتی دانش آموزان باید در چند عنوان فوق برنامه‌ها به اطلاع اولیا برسد.

باید اولیا در جریان هزینه کرد شهریه قرار بگیرند

قنبری تاکید می‌کند: مؤسسان و مدیران مدارس غیردولتی باید ریز هزینه‌های اصلی و جانبی فوق برنامه مانند هزینه مربی و…. را به اطلاع و امضای اولیا برسانند.

وی اظهار می‌کند: برخی مدارس غیر دولتی اعلام می‌کنند که وعده صبحانه و ناهار هم در مدرسه دارند این موارد شامل شهریه‌های آموزشی و فوق برنامه نیست و باید از سامانه اداره کل صنعت، معدن و تجارت نرخ مصوب تهیه کنند و قرار داد آن را هم به امضای اولیا برسانند.

وی در پاسخ به سوالات اولیای مدارس غیر دولتی مبنی بر قانونی بودن فوق برنامه تاکید می‌کند: ایجاد فوق برنامه در مدارس غیر دولتی جایگاه قانونی دارد و مؤسس می‌تواند، پس از مصوبه انجمن اولیا برای دانش آموزان بر نامه ریزی کند و اجباری در این زمینه نیست. وقتی اولیا فرزندشان را در فوق برنامه شرکت ندهند بنا بر این خود به خود اجرای فوق برنامه تحقق پیدا نمی‌کند.

دوئل اولیا و موسسان مدارس غیرانتفاعی بر سر فوق برنامه

رسیدگی سختگیرانه به تخلفات مؤسسان مدارس غیردولتی

قنبری تاکید می‌کند: اما اگر مؤسس به اجبار از اولیا از این بابت وجهی اخذ کرده باشد در واحد کارشناسی مدارس غیر دولتی شهرستان طرح شکایت نمایند به تخلف مؤسس رسیدگی و وجوه دریافت شده را به اولیا باید مسترد کند. از این بابت تخلف مطابق با ماده ۳۵ قانون تأسیس مدارس و مراکز غیر دولتی رسیدگی می‌شود و به تناسب تخلف صورت گرفته در شورای نظارت رأی صادر می‌شود.

وی تصریح می‌کند: ضمناً پلمب مدرسه شرایط خاصی دارد که به شدت و نوع تخلف بستگی دارد. اولیا و شهروندان در صورت مشاهده هرگونه تخلف می‌توانند شکایات خود را با مراجعه به آدرس http://mosharekatha.ir و در قسمت شکایات، شکایت خود را ثبت کنند. که در این سامانه ابتدا باید خود مؤسس به شکایت وارده رسیدگی کند و اگر از این مرحله بگذرد و رسیدگی نکند به مرحله کارشناس شهرستان ارجاع می‌شود و به همین صورت به مرحله استان و در صورتی هم که در استان رسیدگی نکنند از سوی نهادهای نظارتی موارد بررسی و متخلفین را به تناسب از مؤسس یا مدیر یا کارشناسان شهرستان و استان پیگیری سختگیرانه می‌شود.

از وزارتخانه پیگیری می‌کنم

محمد مهدی شهریاری نماینده مردم ۵ شهرستان خراسان شمالی در مجلس شورای اسلامی هم با اشاره به اینکه دریافت مبلغ بیشتر از شهریه مصوب تخلف است عنوان می‌کند: اولیای معترض به این موضوع می‌توانند موارد را به صورت کتبی به دفترم اعلام کنند تا از طریق وزارتخانه پیگیری کنم.

اولیای مدارس غیر دولتی استان خواستار نظارت جدی و مصرانه مسئولان اداره کل آموزش و پرورش بر وضعیت دریافت شهریه آموزشی و فوق برنامه وو برخورد با موسسانی که به دنبال دور زدن مقررات آموزشی هستند.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *