به گزارش خبرگزاری مهر، گروه استان ها: هیأت لبیک با همکاری مشترک جوانان دغدغهمند مشهدی و حسینیه هنر تأسیس شده و تلاش دارد تا در جهت پیشبرد اهداف انقلاب و اسلام گامی استوار بردارد.
هیأتهای مذهبی بدون هیچ تردیدی، یکی از اصلیترین پایه گذاران حرکتهای اجتماعی مهم در تاریخ انقلاب اسلامی بودند. شکلگیری هستههای اولیه انقلاب اسلامی را باید در بستر هیأتهای مذهبی جستجو کرد، با شکلگیری انقلاب اسلامی، هیأتها روز به روز به اهمیت و جایگاه خود در بین مردم پی برده و توانستهاند نقشی کلیدی در معادلات اجتماعی ایفا کنند.
امروز تنها هیاتهایی توانایی ایفای نقش جدی در میان مردم را خواهند داشت که بتوانند در تراز انقلاب اسلامی حرکت کرده و رابطه خود با انقلاب را تعریف کنند.
هیأت لبیک که با همکاری مشترک جوانان دغدغهمند مشهدی و حسینیه هنر تأسیس شده، از جمله این هیئات است که تلاش دارد تا در جهت پیشبرد اهداف انقلاب و اسلام گامی استوار بردارد.
در ادامه حجت الاسلام محمد مالدار در خصوص شکل گیری و فعالیتهای هیأت لبیک در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: هیأت لبیک در سال ۱۳۹۴، بر اساس دغدغه برخی از جوانان انقلابی مشهد مقدس با این هدف شکل گرفت تا بتواند گفتمان انقلاب اسلامی و مکتب امام خمینی (ره) را به یک گفتمان عمومی در سطح شهر مشهد و کشور تبدیل کند و از یک گفتمان صرفاً نخبگانی خارج کند.
وی گفت: ما احساس میکردیم که بسیاری از برنامههایی که توسط تشکلهای انقلابی اجرا میشوند این قابلیت را ندارد که همه مردم را درگیر کند و تنها اقلیتی از قشر حزباللهی به این برنامهها تمایل و در آنها مشارکت میکند. بنابراین به این نتیجه رسیدیم که هیأت تنها قالبی است که میتواند همه مردم را به خود جذب کند.
مالدار گفت: این تصمیم نیز برگرفته از سیره حضرت امام (ره) بود. ایشان زمانی که میخواستند گفتمان عمومی بر علیه حکومت پهلوی در سطح کشور ایجاد کنند، از ظرفیت فوق العاده محبت مردم به اهل بیت (ع) استفاده کردند و اعتماد به نفس عمومی و روحیه جهاد، مقاومت و شهادتطلبی را از این طریق در مردم ایران دمیدند؛ زیرا در طی سالهای متمادی و در پی حوادث مختلف، علاقه به اهل بیت (ع) در قلب مردم ایران ریشه دوانده است و این یک ظرفیت فوق العاده است و امام بزرگوار این حقیقت فرهنگی را به خوبی میشناختند. بر اساس این درس مهم از سیره امام خمینی (ره)، تأسیس هیأت بهترین راه برای تبدیل گفتمان انقلاب اسلامی به گفتمان عمومی در کشور است.
وی درباره نحوه تأسیس هیئت بیان میدهد: بچههای تشکل فتیه این دغدغه را داشتند و از طریق ارتباطی که با حسینه هنر مشهد واقع در بلوار مدرس، برقرار کردند، تصمیم گرفتند تا هیئت لبیک را تأسیس کنند. هدف ما در هیئت لبیک این بود که برداشتی صحیح و انقلابی از زندگی اهل بیت (ع) را به مردم نشان دهیم؛ چرا که مفهوم هیأت انقلابی این است؛ به عبارت دیگر ما میخواستیم همان برداشتی را که متفکرین انقلاب اسلامی از زندگی اهل بیت (ع) داشتهاند به مردم معرفی کنیم. یک نمونه این برداشت صحیح، آن چیزی است که مقام معظم رهبری در کتاب «انسان ۲۵۰ ساله» از اهل بیت (ع) معرفی میکنند. هیأت لبیک هدفمند و با دغدغه تشکیل شده است و باتوجه به این دغدغهها، مخاطبان هدف نیز دستهبندی شدهاند.
گفتمان انقلاب اسلامی؛ محور فعالیتهای هیأت لبیک
حجتالاسلام مالدار در این باره بیان میکند: بر اساس این هدف نه فقط نخبگان انقلابی شهر مشهد بلکه عموم مردم مخاطبان هیأت ما بودند. ما قصد داشتیم محتوایی تولید کنیم که به گوش عموم مردم برسد و معتقد بودیم که گفتمان انقلاب اسلامی این ظرفیت را دارد که برای همه مردم، جذاب و دارای کشش باشد. این امر سختتر از آنچه که تصور میکردیم، بود. شاید این سختی بهدلیل ادبیات نخبگانی بود که سالها به آن خو کرده بودیم. به همین دلیل در سالهای اولیه بیشتر مخاطبان هیأت لبیک، نخبگان شهر بودند.
وی بیان کرد: اما اکنون که حدود ۱۰ سال از تأسیس هیأت میگذرد تعداد مخاطبان عمومی افزایش یافته است و با قوّت گرفتن بخش خواهران و مهدکودک و سایر برنامهها، هیئت شکل عمومیتری به خود گرفته است و توانسته است که جز هیأتهای خوب مشهد باشد.
ماهیت هیأت زنده کردن گفتمان انقلاب اسلامی است
وی با اشاره به اینکه ماهیت این هیأت، زنده کردن گفتمان انقلاب اسلامی است، درباره فعالیتهای اجتماعی هیأت میگوید: با توجه به هدف و ماهیتی که هیئت لبیک دارد، نمیتواند نسبت به هیچیک از مسائل مهم جامعه و امت اسلامی بیتفاوت باشد.
مالدار گفت: به همین خاطر از همان سال ابتدایی تأسیس هیأت، برخی از مراسمها که به طور معمول در سایر هیئات برگزار نمیشود در هیأت لبیک اجرا میشد. مانند سالگرد ارتحال امام و مراسمهای این چنینی در هیأت لبیک برگزار شد و اخیراً نیز به مناسبت شهادت شهید رئیسی، شهید سید حسن نصرالله و… نیز مراسمهایی برگزار شد. همچنین برخی از فعالیتهای سیاسی و اجتماعی از طریق هیأت لبیک صورت گرفت و به فراخور دغدغه اعضای هیأت، برخی فعالیتها انجام شده است.
وی افزود: بهعنوان مثال در زلزلهها و سیلها و ایام کرونا و مشکلات دیگری که برای مردم پیش میآمد، هزینه مالی جمعآوری میشد.
عضو هیأت امنای لبیک افزود: همچنین در هیأت لبیک سعی میشود که با توجه به اتفاقات مهمی که در کشور به وجود میآید، محتوا و محصولات لازم توسط هیئت تولید و منتشر شود و فضاسازی، نشریه و یا سایر بخشها، متناسب با موضوع ایجاد شود.
تولید محتوای هیئت لبیک در راستای اتفاقات مهم جهان اسلام
وی ابراز میکند: در هر مناسبت تیم محتوایی هیأت با توجه به فرمایشات امام خمینی (ره)، مقام معظم رهبری و شهید مطهری و مانند آنها و با در نظر گرفتن اتفاقات مهم در کشور و جهان اسلام ایده پردازی میکند و برای قسمتهای مختلف هیئت برنامه ریزی میکند.
فعالیت سیاسی و اجتماعی در راستای آگاه سازی جامعه
حجتالاسلام مالدار، در ادامه میگوید: به فراخور گفتمانی که برای مخاطب ارائه کردهایم، فعالیتهای سیاسی و اجتماعی نیز انجام میدهیم.
راه اندازی بازارچه مقاومت در راستای کمک به لبنان و غزه
در مساله کنونی که جبهه مقاومت با آن درگیر است، متناسب با تعریفی که از ولایت به معنای پشتیبانی مؤمنین از یکدیگر، به مخاطب منتقل کردهایم، صندوقی قرار گرفت تا مردم برای کمک به مظلومان فلسطین و لبنان گامی بردارند و یا هیئت به کمک مجموعههای دیگر، بازارچه مقاومت را برپا کردند و سود حاصل از فروش محصولات بازارچه، برای کمک به محور مقاومت تخصیص داده شده است.
هیئت انقلابی باید به جبهه تبدیل شود
مالدار بیان کرد: همچنین یکی از اعتقادات ما آن است که باید هیئتهای انقلابی به یک جبهه تبدیل شوند و به همین دلیل برخی از مناسبتها به صورت مشترک و با همکاری هیئات دیگر برپا شده است و یا جلساتی برقرار شده تا در بحث شعر، مضمون و فضاسازی با سایر هیئات همافزایی داشته باشیم و سایر هیئتهای انقلابی را به مخاطبمان معرفی کنیم.
وی در شرح چشم انداز هیأت لبیک میگوید: در ماجرای زن زندگی آزادی، یکی از اساتید خارج حوزه علمیه خراسان را که دغدغههای سیاسی اجتماعی داشت، به همراه برخی از تشکلهای انقلابی دعوت کردیم و منبر هیأت به صورت ایدهپردازی برای حل مسئله زن زندگی آزادی در مشهد برپا شد.
وی میافزاید: همچنین در مناسبتهایی مثل ایام محرم و صفر و فاطمیه، جلسات پیش منبر داشتهایم و درباره موضوعات گوناگونی که در جامعه در حال رخ دادن است صحبت و تلاش میشود تا بخشی از غدغههای اجتماعی و سیاسی مخاطبان را از طریق برپایی این پیش منبرها برطرف کنیم و بخش دیگری از این دغدغهها بهواسطه محتواهایی که در نشریه هیأت منتشر میشود، حل میشود.
فعالیت در جهت گسترش تفکر انقلابی
عضو هیأت امنای لبیک افزود: برنامه هیأت لبیک آن است که با استفاده از سخنرانان و مداحان و هنرمندان انقلابی شهر، به گسترش تفکر انقلابی کمک کند.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید