0

حمایت نمایندگان مجلس از مطالبات پرستاران در بیست و سومین سالگرد نظام پرستاری

حمایت نمایندگان مجلس از مطالبات پرستاران در بیست و سومین سالگرد نظام پرستاری
بازدید 8

مراسم بیست و سومین سالگرد تأسیس سازمان نظام پرستاری با حضور بی سابقه نمایندگان مجلس برگزار شد. در این مراسم نمایندگان جامعه پرستاری به بیان مطالبات بر زمین مانده این گروه زحمتکش و پر شمار نظام سلامت پرداختند و نمایندگان مجلس قول دادند که از حقوق آنان در مجلس دفاع کنند.

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پرستاری، مراسم باشکوه بیست و سومین سالگرد تأسیس سازمان نظام پرستاری که با حضور بی سابقه 55 تن از نمایندگان مجلس در مرکز همایشVIP  دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، در این مراسم تعدادی از پرستاران از شورای عالی و هیئت مدیره های نظام پرستاری به نمایندگی از جامعه پرستاری به بیان مطالبات پرستاران پرداختند و نمایندگان مجلس نیز قول دادند که در کنار پرستاران و مدافع حقوق آنان باشند.

پروین کاظمی، رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری شوشتر و عضو شورای عالی نظام پرستاری در این مراسم گفت: درخواست ما از مجلس این است که نسبت به اجرای لایحه حقوق مادی و معنوی توجه کرده و کاهش مالیات در مناطق محروم و تخفیف ویژه را برای گروه پرستاری در نظر بگیرند و فوق العاده خاص با ضریب منطقی متناسب با سختی کار پرستاری و لحاظ این ضریب در احکام کارگزینی انجام شود.

وی افزود: ما نیاز به حمایت مجلس داریم و امیدواریم مجلس به  پرستاران توجه ویژه داشته باشد.کمبود پرستار یک واقعیت نگران  کننده است و تامین تعداد کافی پرستار یک نیاز واقعی برای جامعه است که باید هر چه سریعتر به آن رسیدگی شود.

به گزارش خبرنگار سازمان نظام پرستاری، روح الله علی آبادی عصر امروز در بیست و سومین سالگرد تصویب قانون سازمان نظام پرستاری اظهار کرد: یکی از درخواست‌های پرستاران لحاظ فوق العاده خاص در فیش حقوقی آنهاست. وعده‌ای که وزیر برای جذب پرستاران دادند باید سریع انجام شود.

مهدی ظلی، رئیس نظام پرستاری تبریز نیز در این مراسم گفت: ۲۳سال از فعالیت و تشکیل سازمان نظام پرستاری گدشته است. سعی ما در ابن سالها این بوده که صدای همکاران پرستار باشیم. مطالبات بارها گفته شده است‌. در بسیاری از موارد خلاءقانونی نداریم و مشکل در اجرای قوانین است‌.

مجلس کمیته پیگیری اجرای قوانین تشکیل دهد

وی خطاب به نمایندگان مجلس حاضر در مراسم گفت: سوال من از نمایندگان این است که آیا مجلس فقط وظیفه تصویب قوانین را دارد؟ چطور می‌شود قانونی که سال ۶۷درباره مشاغل سخت و زیان آور تصویب شده، برای پرستاری این قانون اجرا نمی‌شود؟ همچنین قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری ۱۵سال معلق ماند و اکنون که اجرا شده نیز با مشکلاتی در اجرا مواجه است.

ظلی تصریح کرد: از نمایندگان خواهش داریم در کنار تصویب قوانین، کمیته‌هایی برای پیگیری اجرای این قوانین مصوب مجلس نیز در نظر بگیرند.

وی افزود: یکی دیگر از مطالبات افزایش مبالغ اضافه کاری پرستاران بوده است، در حال حاضر مبلغ اضافه کاری از ۲۰هزار تومان افزایش پیدا کرده اما هنوز در برخی استانها پرداخت نشده است.نکته دیگر اینکه امیدواریم برای افزایش بودجه های پرستاری در مجلس در صحن علنی مجلس مخالفتی صورت نگیرد.

مطالبات پرستاران باید به صورت لایحه از طرف دولت به مجلس بیاید

حسن نتاج صلحدار، عضو کمیسیون بهداشت مجلس در این مراسم گفت: ما باید از دکتر پزشکیان مطالبه‌گری کنیم و بخواهیم که مشکلات پرستاری و پزشکی حل شوند. باید مطالبات پرستاران در پیشنهاد لایحه بودجه که از سوی دولت انجام می‌شود دیده شود.

وی افزود: وقتی مسائلی مانند فوق العاده خاص مطرح می‌شود باید ردیف بودجه برای آن دیده شود، افزایش اضافه کار پرستاران برای آن‌ها تعریف شد و به جای ۸۰هزار تومان این افزایش به ۵۰هزار تومان رسید اما باید تکلیف بودجه افزایش آن مشخص شود.

نتاج صلحدار ادامه داد: چندگانگی در روابط استخدامی پرستاران از جمله دیگر مشکلاتی است که جامعه پرستاری با آن مواجه است، تصریح کرد: یکی از خواسته‌های همکاران پرستار این است که با گذشت بالغ بر ۲۳سال از شکل گیری سازمان نظام پرستاری، از نظام پرستاری برای بررسی مشکلات پرستاران، نظرخواهی شود.

افزایش پایه حقوقی پرستاران را در این دوره مجلس پیگیری می کنیم

محمدتقی نقدعلی عضو  کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس نیز اظهار کرد: سیستم مدیریتی در عرصه بهداشتی و درمان دچار چالش‌های جدی است. مهمترین دردی که جامعه از آن گلایه دارد بحث تبعیض است که نه فقط در کادر بهداشت و درمان بلکه در سایر گروه‌ها دیده می‌شود.

وی توجه به مبحث استخدام پرستاران را ضروری دانست و گفت: بکارگیری نیروهای شرکتی نوعی استثمار مدرن است و اگر مشکلاتی که در سازمان امور استخدامی وجود دارد برطرف شود مشکلات پرستاران شرکتی حل می‌شود و رابطه استخدامی مستقیم برقرار خواهد شد.

نقدعلی گفت: برقراری فوق العاده خاص نیز به شکل مناسب یکی از خواسته های مهم پرستاران است که مورد مطالبه جدی آنان است و باید به شکل عادلانه در کشور انجام شود.

وی بیان کرد: مباحث پرداختی و معیشتی پرستاران از جمله افزایش پایه حقوقی پرستاران و استخدام آن‌ها جزو اولویت‌های مجلس است و این کار را در این دوره ارتقا خواهیم داد تا رضایتمندی کادر پرستاری در نظام سلامت حاصل شود.

کمبود پرستار به حق سلامت مردم آسیب می زند

محمد بهرامی، عضو کمیسیون انرژی مجلس نیز گفت: تامین سلامتی جامعه جزو حقوق اساسی همه مردم است و زمانی که با کمبود پرستار برای تامین سلامت مردم مواجه شویم دچار مشکلاتی خواهیم شد.

وی ادامه داد: بررسی‌هایی که داشتیم نشان داد مباحث و قوانینی در مجلس مصوب شده اما این قوانین به طور صحیح اجرا نمی‌شود. یکی قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری است که آنچه پیش‌بینی شده اعمال نمی‌شود. قانون ارتقای بهره‌وری و مشاغل سخت و زیان‌آور نیز اجرا نمی‌شود در حالی که کار پرستاران سخت است و شرایط مناسبی برای آن‌ها وجود ندارد.

اخراج، اضافه کاری اجباری پرستاران، قانون گریزی است

بهرامی گفت: اکنون شاهد قانون گریزی در حوزه سلامت هستیم. نمونه‌ای از این قانون گریزی تحمیل اضافه‌کاری‌های اجباری به نیروهای پرستاری است.

وی افزود: تبدیل وضعیت پرسنل قراردادی به رسمی از دیگر مطالبات پرستاران است. در زمان کرونا بسیاری از ما مردم از عزیزان خود دوری می‌جستیم اما پرستاران در خط مقدم در کنار بیماران کرونایی حضور داشتند و یاریگر هموطنان خود بودند اما اکنون به آن‌ها توجه نمی‌شود و حتی شاهدیم که برخی از نیروهای فعال در عرصه کرونا را اخراج کرده‌اند.

وی با اشاره به کمبود کادر پرستاری در کشور گفت: در حال حاضر نسبت پرستار به بیمار و تخت بیمارستانی پایین است و باید تدابیری برای رفع این مشکل در نظر گرفته شود.

عضو کمیسیو انرژی مجلس پایه حقوق گروه پرستاری را نامتناسب با خدمات ارائه شده عنوان و تصریح کرد: ما در کنار پرستاران هستیم و در هر کجا که نیاز باشد پیگیر مسائل هستیم و وظیفه خود می‌دانیم که از حقوق پرستاران دفاع کنیم.

مالیات گاهی حقوق پرستاران را نصف می کند

علی کرد، نماینده خاش و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس نیز گفت: پرستاران به صورت شبانه روزی با کمترین امکانات و رفاهیات به مردم خدمت می‌کنند.

وی افزود: کمیسیون اجتماعی مجلس حامی افزایش حقوق و دستمزد و حمایت از پرستاران است حامی این قشر زحمتکش خواهد بود.نکاتی در خصوص حقوق و مزایای پرستاران وجود دارد که باید مدنظر دولت و مجلس باشد و مجلس در جایی که حقوق این افراد ضایع می‌شود نظارت می‌کند.

وی با اشاره به سختی کار شغل مقدس پرستاری عنوان کرد: در بسیاری از استان‌ها پزستاران امکان استفاده از این حقوق و مزایای سختی کار را ندارند. قطعا وزارت بهداشت باید این موضوع را پیگیری کند تا حقوق به حق قشر پرستاران پرداخت شود.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: اضافه کار، کارانه و فوق العاده خاص پرستاران در برخی استانها به ویژه استان‌های محروم و کمتر توسعه یافته آنچنان که باید، پرداخت نمی‌شود و اضافه کاری که به پرستاران می‌دهند ساعتی ۲۵هزار تومان است در حالی که در برخی دیگر از دستگاه‌ها ۱۰۰هزار تومان است. قطعا مجلس در این قسمت ورود پیدا خواهد کرد تا حق این قشر بزرگ محقق شود.

وی بر لزوم کاهش مالیات پرستاران تاکید و تصریح کرد: گاهی انقدر از حقوق پرستاران کاسته می‌شود که میزان حقوق به نصف می‌رسد‌.

شورای شهر آماده انجام وظیفه برای پرستاران است

سوده نجفی پرستار، عضو شورای شهر تهران نیز در این مراسم گفت: یکی از چالش‌های جامعه پرستاری مهاجرت آن‌هاست. اکنون در کشورهای حاشیه خلیج فارس همکاران ما به راحتی جذب می‌شوند و این وظیفه دولتمردان را برای رسیدگی به امور پرستاری پررنگ تر می‌سازد.

وی افزود: ما به عنوان عضو شورای شهر تهران این آمادگی را داریم که پرستاران هر مشکلی در حوزه وظایف ما در شورای شهر دارند آن را حل کنیم.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *