بهداشت محیط زیست
بهداشت محیط زیست (Environmental Health) برای زندگی انسانها اهمیت فراوانی دارد. نابود شدن محیط زیست عواقب و پیامدهای فراوانی را برای انسان خواهد داشت. حوزهی بهداشت محیط زیست اقداماتی را در برمیگیرد که برای حفظ و بهبود کیفیت محیط زیست لازم میباشد و از بروز مشکلات بهداشتی ناشی از عوامل محیطی جلوگیری میکند. این حوزه به عوامل مختلفی از جمله آب، هوا، خاک، مواد شیمیایی، میکروبها، حیوانات، و تأثیرات فناوریها روی محیط زیست میپردازد.
بهداشت محیط زیست چیست؟
بهداشت محیط زیست به جنبههای سلامت انسان (شامل کیفیت زندگی) که توسط عوامل فیزیکی، شیمیایی، زیستی، اجتماعی و روانشناختی در محیط تعیین میشوند، اشاره دارد. مفهوم محیط زیست به طور گسترده همه چیز خارج از خودمان، از جمله محیطهای فیزیکی، طبیعی، اجتماعی و رفتاری را شامل میشود. سلامت یک وضعیت کامل از لحاظ فیزیکی، ذهنی و اجتماعی میباشد و فقط به معنای عدم بروز بیماری یا مریضی نمیباشد.
اهمیت بهداشت محیط زیست
بهداشت محیط زیست توجه ویژهای به سلامت انسان دارد. ما انسانها برای سلامتی خود، به یک محیط امن و سالم نیازمندیم. محیطی که در آن زندگی میکنیم، تعیین کننده اصلی سلامت و رفاه ما میباشد. یک انسان برای زندگی کردن و انجام همهی فعالیتهای خود به محیط زیست وابسته میباشد. این محیط زیست است که به ما هوای پاک، آب آشامیدنی، غذای سالم و مکانی امن میدهد. بنابراین، ما از بسیاری از جهات به محیط زیست وابسته میباشیم. پس لازم است که برای تمیز نگه داشتن آن اقدامات مناسبی را انجام دهیم و مسائل بهداشتی را رعایت نماییم. بهداشت محیط زیست از این جهت میتواند اهمیت فراوانی داشته باشد. در ادامه برخی از اهمیتهای این حوزه را بیان میکنیم.
-
کاهش آلودگی
اقدامات و راهکارهای بهداشت محیط زیست میتواند منجر به کاهش آلودگیها شود. آلودگی آب، خاک و هوا هر کدام به نحوی اثرات زیان باری را بر روی انسانها میگذارند. میتوانند باعث ایجاد بیماری و پیامدهای بدی شوند. لذا، با افزایش آلودگی زندگی انسانها نیز به مخاطره میافتد. با کاهش آلودگیها میتوان بسیاری از مشکلات را حل کرد. به همین، اقدامات بهداشت محیط میتواند بسیار موثر باشد.
-
پیشگیری از بیماریهای مشترک
این حوزه میتواند با اقدامات مناسب از انتشار و شیوع بیماریهای مشترک جلوگیری نماید. بیماریها میتوانند به راحتی باعث مرگومیر انسانها و حیوانات شوند. به همین دلیل، باید از شیوع و انتشار بیماریها جلوگیری کرد. در همین راستا باید تمامی اقدامات لازم برای جلوگیری از آن انجام شود.
-
حفظ انسان
بهداشت محیط زیست به طور مستقیم با انسانها در ارتباط است و حفظ انسان از مهمترین اهداف آن میباشد. به همین دلیل این حوزه، مجموعهای از راهکارها و اقدامات را برای حفظ انسان پیشنهاد میکند و اجرا میکند. حفظ محیط زیست از اساسیترین راهها برای حفظ انسانها میباشد. بهداشت محیط زیست اقدامات مناسبی را برای از بین بردن هرگونه آلودگی ناشی از زبالهها، مواد شیمیایی و…، برای جلوگیری از بین رفتن انسانها انجام میدهد.
-
جلوگیری از نابود شدن اکوسیستم
با نابودی حیوانات و اکوسیستم، محیط زیست نیز به خطر میافتد. این حوزه برای حفظ تنوع زیستی و تعادل در محیط زیست و جلوگیری از بین رفتن آن، مجموعهای از واکنشها را از خود نشان میدهد.
-
حفظ منابع طبیعی
حفظ منابع طبیعی برای حیات انسان ضروری میباشد. با آلودگی منابع آبی، جنگل، خاک و سایر موارد، حیات انسانها و حیوانات به خطر خواهد افتاد. بهداشت محیط زیست به مدیریت پایدار منابع طبیعی میپردازد و از این طریق، باعث حفظ و استفاده بهینه از آنها میشود.
رزمایش های جهادی تحت عنوان شهدای طریق القدس در هفته بسیج انجام می گردد
به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، دکتر امین اسدی مشاور معاون وزیر و مسئول جهاد دامپزشکی کشور با ایراد سخنرانی در مراسم افتتاحیه رزمایش جهادی در مناطق محروم شهرستان بم کرمان گفت : به ادامه مطلب
برگزاری نشست کمیته ملی مهار مقاومت میکروبی با حضور معاون وزیر و رئیس سازمان دامپزشکی کشور
پنجمین جلسه کمیته ملی مهار مقاومت میکروبی سازمان دامپزشکی کشور در روزهای آغازین هفته جهانی مهارمقاومت میکروبی سال ۲۰۲۴ در محل سالن جلسات سازمان با حضور دکتر رفیعی پور معاون وزیر و رئیس سازمان دامپزشکی کشور و اعضای کمیته برگزار شد .
تشکیل کمیته دایمی مشترک سازمان دامپزشکی و وزارت بهداشت جهت مهار مقاومت میکروبی در کشور/کاهش مصرف آنتیبیوتیکها در جمعیت دامی در دستور کار است
معاون وزیر و رییس سازمان دامپزشکی کشور خواستار تشکیل کمیته دایمی با اعضای ثابت این سازمان و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای مهار مقاومت میکروبی در کشور شد.
توزیع بیش از ۱۰ هزار دز واکسن آنفلوآنزا دراستان هرمزگان
بندرعباس- معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان از توزیع ۱۰هزار و ۴۰۰ دز واکسن آنفلوآنزا در استان هرمزگان خبر داد.
برگزاری جلسه کمیته ملی مهار مقاومت میکروبی سازمان دامپزشکی کشور
پنجمین جلسه کمیته ملی مهار مقاومت میکروبی سازمان دامپزشکی کشور در روزهای آغازین هفته جهانی مهارمقاومت میکروبی سال ۲۰۲۴ در محل سالن جلسات سازمان با حضور اعضای کمیته برگزار شد .
واکسیناسیون تب برفکی دام های البرز از اول آذرماه آغاز خواهد شد
کرج- سرپرست اداره کل دامپزشکی البرز با اشاره به واکسیناسیون تب برفکی گفت: این طرح در البرز از ابتدای آذرماه آغاز و به مدت ۲ ماه ادامه خواهد یافت.
برگزاری نشست مدیران کشتارگاههای استان گیلان
به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور ، این نشست در اداره کل دامپزشکی استان گیلان با حجت الاسلام رنجبران مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه سازمان دامپزشکی کشور ، حجت الاسلام و المسلمین عاشوری مسئول ادامه مطلب
اجرای رزمایش دامپزشکی در ۱۲ روستای گلوگاه
گلوگاه - مدیرکل دامپزشکی مازندران از ارائه بیش از ۳۵ هزار خدمت به دامداران ۱۲ روستای مناطق محروم گلوگاه خبر داد.
اردوی جهادی دامپزشکی در جنوب استان بوشهر برگزار شد
بوشهر- مدیر کل دامپزشکی استان بوشهر گفت: اردوی جهادی دامپزشکی در چهار شهرستان جنوبی استان بوشهر اجرا شد.
برگزاری کنگره بین المللی شتر در استان یزد
به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، اولین کنگره بین المللی و چهارمین کنگره ملی شتر با حضور مقامات سازمان دامپزشکی کشور در شهرستان بافق استان یزد آغاز شد. این کنگره در روزه های ادامه مطلب
پاسخ روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور در خصوص غذاهای حرام گوشت در منو رستورانهای تهران
به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور این سازمان بر اساس قانون نظارت شرعی بر ذبح و صید، مصوبه اسفند ۱۳۸۷ مجلس شورای اسلامی و همچنین با استناد به قانون سازمان دامپزشکی کشور مصوب سال ادامه مطلب