به گزارش خبرنگار مهر، حامد شمس عصر شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به مساله افزایش تعداد کانونهای تب برفکی در خراسان شمالی و مشهد همچنین همجواری این استان با قوچان، اظهار کرد: باید واکسیناسیون دام در این بیماری جدی گرفته شود زیرا این نگرانی وجود دارد که افزایش رطوبت هوا در پی بارندگی و کاهش دما موجب افزایش فعالیت این بیماری و احتمال گسترش آن در منطقه شود.
رئیس شبکه دامپزشکی قوچان با تأکید بر این موضوع که تاکنون هیچ مورد مثبتی از تب برفکی در این شهرستان مشاهده نشده است، گفت: این ویروس بهراحتی از طریق خودروهای حمل شیر، دام و… قابلحمل و انتقال بوده و این نگرانی به خاطر موقعیت جغرافیایی قوچان به دلیل همجواری با برخی شهرستانهای آلوده وجود دارد که دامداران باید رعایت نکات بهداشتی را انجام دهند.
وی با اشاره به اینکه تاکنون مایهکوبی ۸ هزار رأس دام سنگین یعنی ۹۲ درصد از دامهای سنگین این شهرستان علیه بیماری تب برفکی انجامشده است، بیان کرد: تعداد دامهای سبک تحت پوشش قرارگرفته حدود ۹۵ هزار رأس است که نشان از عدم استقبال دامداران دام سبک است لذا باید توجه داشته باشند که مضرات نزدن واکسن بیشتر از زدن آن است.
شمس از انجام یکمیلیون و ۴۰۰ هزار رأس نوبت سر واکسیناسیون در این شهرستان طی هفت ماه ابتدایی سال جاری خبر داد و افزود: برخی بیماریها قابلیت انتقال به انسان را دارد که از ابتدای سال جاری تاکنون انجام واکسیناسیون دامها علیه بیماریهایی نظیر شاربن، آبله، طاعون نشخوارکنندگان کوچک و… بهصورت ۱۰۰ درصدی انجامشده است.
رئیس شبکه دامپزشکی قوچان یکی از وظایف شبکه دامپزشکی را نظارت بر فرایند تولید و عرضه محصولات به همراه ارائه مجوز صادرات دانست و تصریح کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۵۱۰ تن تخممرغ به افغانستان و عراق و ۸۲.۵ تن شیر به کشور ترکمنستان صادرشده است که تمام این تولیدات انجامشده بر اساس استانداردهای موردنظر کشورهای مقصد است.
وی با تأکید بر اینکه روزانه حدود ۳۵۰ هزار عدد تخممرغ در این شهرستان تولید میشود، بیان کرد: یکی از کشورهای مقصد برای این محصول تولیدی، منطقه اوراسیا است که کشورهایی نظیر روسیه در آن قرار دارند و استانداردهای خاصی برای صادرات محصول به آنها باید رعایت شود و قوچان توانسته است محصول تولیدی را با این استانداردهای لازم عرضه کند.
شمس بابیان اینکه قوچان جز برترینهای کشوری در حوزه تولید خوراک دام و طیور به شمار میآید، افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون حدود ۴۰ تن خوراک آبزیان تولیدشده در این شهرستان به روسیه و گرجستان صادرشده است.
رئیس شبکه دامپزشکی قوچان با اشاره به رسیدگی تعزیرات حکومتی این شهرستان به ۲۲ پرونده ارجاع شده از دامپزشکی، گفت: تاکنون برای حدود ۱۷ پرونده رأی صادرشده و مابقی نیز در مرحله بررسی و رسیدگی قرار دارد که بیشتر تخلفهای بهداشتی به حوزه قصابیها مرغ فروشیها مرتبط است.
وی یکی از مشکلات دامپزشکان در زمان واکسیناسیون علیرغم رعایت تمام نکات ایمنی را درگیر شدن با ویروس مشترک دام و حیوان دانست و ادامه داد: گاهی دامپزشک در زمان تزریق واکسن سهواً به خودش تزریق میکند که همین موضوع وی را درگیر بیماری خواهد کرد، در این رابطه از ابتدای سال ۳ نفر از دامپزشکان این شهرستان درگیر بیماری شدهاند.
شمس اضافه کرد: اینکه دامپزشک میداند در کانون بیماری قرارگرفته و برخی از بیماریها مشترک بین انسان و حیوان است یا با تنفس هم قابلانتقال خواهد بود اما برای مداوا یا واکسیناسیون در محل حاضر میشود نوعی ایثار است.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید