0

زن مسلمان ایرانی خواهان زیست مومنانه و زندگی بالنده است

زن مسلمان ایرانی خواهان زیست مومنانه و زندگی بالنده است
بازدید 84

به گزارش خبرنگار مهر، در این سلسله نشست که از روز سه‌شنبه ۱۵ اسفند آغاز شده بود، چندین نفر از اساتید، دانشگاهیان و فعالان حوزه زنان به بیان نظرات خود در رابطه با الگوی سوم زن و شناسایی هویت و نقش زن در خانواده و اجتماع پرداختند.
از مطالب مطرح‌شده در این نشست‌ها می‌توان به تعریف الگوی سوم برای زن توسط انقلاب اسلامی اشاره کرد که طبق آن زن مسلمان در جهان اسلام می‌تواند با آن همسو باشد. همچنین این الگو در مبانی نظری شیعه دارای جایگاه دانسته شد و بر نقش زن در حراست از انقلاب و هدایت جامعه تاکید شد.
در اختتامیه این سلسله نشست‌ها که عصر جمعه برگزار شد، بیانیه‌ای با مضامین زیر قرائت گردید.
در این بیانیه آمده است: ما برای تشخیص مرزهای زنانگی از مردانگی، گردهم آمده‌ایم؛ امروز شاهد ادعاهای مختلفی از فهم شخصیت زن حقیقی هستیم که خود خلق نکرده‌ایم، مفاهیمی که زن نه به لحاظ نظری و نه تجربی در آن نقشی نداشته است.
در ادامه این بیانیه آمده است: پایگاه گفتمان غربی نوید آزادی می‌دهد و دیگران ما را از آینده می‌هراسانند. در این میان سخنان مقام معظم رهبری تحت عنوان الگوی سوم زن راهگشای ما است. هدف الگوی سوم صورت‌بندی مقام و شخصیت زن حقیقی برای افق گشایی است. در هفته الگوی سوم زن گردهم آمدیم تا نظام شخصیت زن مسلمان را به جهانیان بشناسانیم.
همچنین در ادامه از زن به عنوان ابزاری در دست ابرقدرت‌های غربی یاد شد و در مقابل مطرح شد که هر زمان اسلام فرصت ورود پیدا کرد، کرامت زن نیز محقق شد. اسلام تلاش دارد که شخصیت زن را حفظ کند و بساطی که موجب تنزل منزلت زن به عنوان یک انسان شده است را برچیند.
در ادامه آمده است: ما زنان مسلمان ایرانی خواهان زیست مومنانه و زندگی بالنده در ساختارهای مختلف، از خانواده تا ساختارهای سیاسی و اجتماعی هستیم که این مهم در جامعه‌ای متعادل محقق می‌شود. ما می‌خواهیم در مسیر هویت‌بخشی زن حرکت کنیم و به ستم‌دیدگی زن پایان دهیم.
در ادامه این نشست رضوانه دباغ فرزند مرضیه حدیدچی دباغ، درباره نقش مادرش به عنوان الگوی موفق زن انقلابی، گفت: منشأ تحول مرضیه حدیدچی دباغ، همسرش است. او همواره همسرش را به خاطر همراهی و صبوری گرامی می‌داشت.
وی افزود: پدرم به مادر پیشنهاد داد که تحصیل کند. این در حالی است که او در آن زمان ۴ فرزند داشت. او به شدت مشتاق تحصیل بود. مادر ما درس طلبگی را تا سطح یک در محضر اساتیدی همچون شهید آیت‌الله سعیدی آموخته بود و از فرمایشات امام هم استفاده می‌کرد.
دباغ همچنین گفت: مادر، در مکتب اسلام تربیت شده بودند و پدرم نسبت به تحصیل مادر اعتراض نداشتند. ایشان با وجود هشت فرزند زندگی پرفراز و نشیبی را تجربه کرد و هر جایی که قرار گرفت با توانمندی خاصی که داشت، الگوی جوانان انقلابی بود.
وی در ادامه ضمن بیان خاطرات مبارزاتی مرضیه حدیدچی دباغ و سختی‌هایی که در این راه متحمل شده بود، اظهار کرد: خانم‌های گروه مرضیه حدیدچی دباغ پس از پیروزی انقلاب، زیر نظر ایشان کارهای مختلفی انجام می‌دادند، در حالی که فرزندان کوچک‌شان نیز با آنها همراه می‌شدند. کسی به مرضیه دباغ نمی‌گفت چه کند، ایشان خود متوجه می‌شدند که در آن زمان چه کاری را باید انجام دهد.
وی در پایان ضمن توصیه به مطالعه کتاب «راه اینجاست» و «الگوی نقش آفرینی اجتماعی زن»، خاطرنشان کرد: الگوی مرضیه حدیدچی دباغ، ائمه معصومین بودند که او را قادر می‌ساخت در هر موقعیت اقدام و عمل به‌هنگام را انجام دهد.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *