سلامت سالمندان
با افزایش روز افزون جمعیت سالمندان و افراد مسن، توجه به وضعیت سلامت آنها بسیار مهم و حیاتی میباشد. سلامت سلامندان در برگیرندهی وضعیت جسمی، روحی و اجتماعی آنها میباشد. توجه به سلامت سالمندان میتواند منجر به افزایش فعالیت و کیفیت زندگی آنها شود. بنابراین، میتواند زندگی آنها را متحول کند و باعث رضایت بیشتر آنها شود. با بهبود وضعیت سلامت سالمندان میتوان کمک بزرگی را در جهت کاهش مشکلات مرتبط با افزایش سن و سالمندی انجام داد.
بیماریها و حوادث زیادی میتوانند سلامت جسمی و روانی سالمندان را به خطر بیاندازند. تغذیهی سالم، خواب کافی، ورزش کردن و انجام فعالیتهای بدنی و سایر موارد دیگر، از عوامل موثر بر سلامت سالمندان میباشند که میتوانند موجب بهبود وضعیت جسمی و روانی آنها شوند و به ارتقاء سلامت افراد سالمند کمک نمایند. باید اقدامات مناسبی در جهت حفظ سلامت سالمندان برداشته شود.
سلامت سالمندی چیست؟
سالمند اصطلاحی است که برای افراد مسن بکار میرود و اشاره به افرادی دارد که از سن بالایی برخوردارند. سلامت سالمندان (The Health of The Elderly) اشاره به وضعیت فیزیکی، روحی، اجتماعی و عملکردی آنها دارد. ارتقاء سلامت سالمندی موجب افزایش فعالیتهای روزانهی آنها، کاهش خطرات بیماری، بهبود روابط به ویژه روابط اجتماعی و ایجاد احساس رضایت و خوشبختی در آنها میشود. به همین دلیل، باید به آن توجه نمود.
افراد سالمند و مسن در معرض خطرات بیشتری برای مشکلات سلامت مزمن مانند دیابت، پوکی استخوان و بیماری آلزایمر قرار دارند. علاوه بر این، حوادثی نظیره زمین خوردن نیز از دلایل اصلی آسیب رسیدن برای این گروه سنی میباشد. از هر 3 فرد مسن، 1 نفر هر سال زمین میخورد و آسیب میبیند.
اهمیت سلامت سالمندان
افراد سالمند از قشرهای ضعیف جامعه هستند. آنها گاها برای انجام کارهای روزانهی خود به کمک دیگران نیاز دارند. داشتن سلامت و تندرستی میتواند زندگی آنها تحت تاثیر قرار دهد و به بهبود شرایط آنها کمک نماید. از چندین جهت سلامت افراد مسن و سالمند دارای اهمیت میباشد. در ادامه به برخی آز آنها اشاره میشود.
-
افزایش عمر
سلامت سالمندان میتواند در پیشگیری از بیماریها و کاهش مرگومیر ناشی آنها و حوادث موثر واقع شود و جان آنها را نجات دهد. این امر از طریق بهبود سیستم ایمنی و وضعیت جسمی و روحی آنها صورت میگیرد. بنابراین، سلامت سالمندی با ارتقاء وضعیت کلی افراد مسن، به افزایش عمر آنها منجر میشود.
-
کاهش وابستگی به دیگران
افراد سالخورده در بیشتر مواقع برای انجام بسیاری از کارهای خود به دیگران وابستهاند و استقلالی ندارند. این امر برای آنها مشکلات زیادی را ایجاد میکند. از طریق بهبود سلامت سالمندان میتوان به حل این مشکل آن کمک نمود و وابستگی آنها به اعضای خانواده، دوستان و سایرین کاهش داد.
-
ایجاد احساس رضایت
از طریق سلامت سالمندی میتوان سبب کاهش مشکلات و بیماری، افزایش توانایی جسمی و ارتقاء سلامت روان در سالمندان شد. این امر میتواند باعث ایجاد احساس رضایت و خوشبختی در آنها شود. به این ترتیب، آنها از زندگی کردن لذت خواهند برد و از توانایی انجام کارهای بیشتری برخوردار خواهند بود.
-
کاهش هزینهها
یکی دیگر از اهمیتهای مهم سلامت جسمی و روحی سالمندان، کاهش هزینههای درمانی و مراقبتی آنها میباشد. از آنجایی که آنها بیشتر در معرض بیماری و آسیبهای ناشی از حوادث قرار دارند؛ لذا هزینههای پزشکی و درمانی زیادی را متحمل میشوند. با بهبود سلامت جسمی و روانی آنها میتوان خطر آسیب رسیدن و بیمار شدن آنها را کاهش داد و منجر به کاهش هزینهها و درنتیجه، بهبود وضعیت اقتصادی آنها شد.
ارتقاء سلامت سالمندان
از طریق انجام فعالیتهای ورزشی، تغذیهی سالم، داشتن خواب کافی، کاهش استرس و دلهره میتوان به ارتقاء سلامت سالمندی کمک نمود. قشر سالخورده و سالمند از این طریق میتوانند زندگی بهتری را تجربه کنند و مشکلات کمتری را داشته باشند.
افراد میانسال با این روش ۵ سال عمر خود را افزایش دهند
یک مطالعه جدید نشان می دهد که اگر بیش از ۴۰ سال دارید و سطح ورزش تان در رده ۲۵ درصد بالاترین میزان ورزش در بین همسالان خود است، ممکن است به طور متوسط پنج سال بیشتر زندگی کنید.
خواب مناسب در طول عمر سالمندان موثر است
رئیس انجمن علمی سالمندی ایران گفت: خواب عمیق سموم مغزی را دفع کرده، باعث کاهش آلزایمر و بهبود تمرکز و یادگیری شده و در طول عمر سالمندان موثر خواهد بود.
شلواری که پیادهروی را آسان میکند
محققان دانشگاه فنی مونیخ (TUM) شلوار رباتیکی ابداع کردهاند که به افراد کمک می کند به راحتی راه بروند و انرژی کمتری مصرف کنند.
دوران کودکی در ایران وجود ندارد / شتاب بالای سالمندی در کشور
اصفهان -رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت:در ایران کودکی نداریم ودوران جوانی طولانی داریم، همچنین جوانان به سوژههای مقاوم تبدیل شدهاند که در برابر هر چیزی به جای مفارقت و مشارکت، مقاومت میکند.
سالمندی ابر چالشی برای کشور است
اصفهان - رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور گفت: سالمندی ابر چالشی برای کشور است؛ اگر این چالش به درستی مدیریت نشود حوزههای مختلف را درگیر میکند.
برگزاری اولین شب شعر سالمندی
اولین شب شعر سالمندی عصر چهارشنبه ۲۳ آبان در محل بنیاد فرهنگ سالمندی برگزار شد.
ارتباط خواب آلودگی با بیماریهای مغزی
یک مطالعه جدید هشدار میدهد سالمندانی که در طول روز خوابآلود هستند و به سختی اشتیاق به انواع فعالیتها را دارند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماریهای مغزی پیش از زوال عقل هستند.
تاثیرات استفاده از گوشی هوشمند بر افسردگی سالمندان
تاثیرات شگرفی که گوشیهای هوشمند بر زندگی امروزی همه ما گذاشتهاند بر کسی پوشیده نیست.
۴۵ درصد از پروندههای سالمندان به مراکز نیکوکاری استان واگذار شد
بیرجند- مدیرکل کمیته امداد امامخمینی (ره) خراسانجنوبی گفت: ۴۵ درصد از پروندههای سالمندان تحت حمایت بالای ۶۰ سال این نهاد برای تسریع در ارائه خدمات به مراکز نیکوکاری واگذار شده است.
مقصد بسیاری از بیماریها به مشکلات اسکلتی ختم میشود
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به افزایش بیماری های اسکلتی و عضلانی، گفت: مقصد نهایی بسیاری از بیماریها، به بروز مشکلات عضلانی اسکلتی ختم میشود.
بحران جمعیت سالخورده، اقتصاد اروپا را تهدید میکند
چالشهای جمعیتی اروپا در حال تبدیلشدن به یک بمب ساعتی برای اقتصاد منطقه هستند و بانک مورگان استنلی پیشبینی بدی برای اثرات آن بر تولید ناخالص داخلی ارائه داده است.
تاسیس مراکز زندگی ویژه سالمندان در تهران
مدیرکل سلامت شهرداری تهران از تاسیس مراکز زندگی ویژه سالمندان خبر داد و گفت: توانمندسازی سالمندان و جهاندیدگان در سطح محلات بسیار حائز اهمیت است.