به گزارش خبرنگار مهر، رونمایی و ارائه کتاب تغییرات ساختار سنی و سالخوردگی جمعیت در ایران با حضور برخی مسؤولان و مدیران حوزه بازنشستگی انجام گرفت.
مصطفی صالحی راد، مدیرعامل مؤسسه راهبردی بازنشستگی اظهارداشت: این مؤسسه از سال ۹۴ شروع به کار داشت و تا سال ۱۴۰۰ فعالیت پژوهشی تولید میکرد. ابتدای دولت تا آبان ۱۴۰۲ مؤسسه در تولید آن وقفه افتاد و آقای مسکنی، مدیرعامل صندوق بازنشستگی خواستند برنامه ۵ گانه داشته باشیم و فعالیتها جدید آغاز کنیم.
وی افزود: این برنامهها در زمینه زنجیره تخصصی دانش در حوزه بازنشستگی با استفاده از جامعه نخبگانی، کسب و کارهای صندوق، نوآوری در حوزه بازنشستگی، مولد سازی، شایسته گزینی مدیران است.
صالحی راد با بیان اینکه در نظر داریم دهه شصتی ها طرحهای نو آوری در حوزه بازنشستگی داشته باشند، گفت: فراخوانهای استارت آپی در حوزه خواهیم داشت.
وی بیان داشت: کتاب محتوی نظری دارد و بازنشسته قرار نیست از نیروی مولد به نیروی بازنشسته خانه نشین تبدیل شود چرا که بازنشستگان دغدغه هویتی در سالمندی دارند. ایدهها مختلف است و یک زیرساخت در این زمینه با کمک جامعه نخبگان خواهیم داشت.
با اشاره به اینکه رفاه یک شاخصه لازم برای بازنشستگان است، گفت: فارغ از واژه بازنشسته که میتوان به جای آن از کلمه فرهیخته و پیشکسوت استفاده کرد برنامههای خوبی در حوزه راهبردی برای بازنشستگان در دستور کار است.
مدیرعامل مؤسسه راهبردی صبا گفت: بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار بازنشسته داریم و بنا داریم برنامههای مفصلی برای بازنشستگان داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه گذار از جمعیت جوان به سال خورده میتواند هم پیامدهای مثبت و هم پیامدهای منفی برای اقتصاد جوامع و صندوقهای بازنشستگی داشته باشد گفت: در حالی که تغییرات جمعیتی چالشی برای نظامهای بازنشستگی است ولی اگر بتوان برنامههای خوبی را اجرایی کرد این مساله در نهایت میتواند تأثیرات مثبت هم داشته باشد.
گفتنی است؛ کتاب تغییرات ساختاری سنی و سالخوردگی جمعیت در ایران و پیامدهای آن در نظام حمایتی و بازنشستگی به موضوعاتی مانند نظریات جمعیتی و اقتصاد جمعیت، تجزیه نرخ رشد خام جمعیت به نرخهای رشد ویژه سنی و ارزیابی و تجلیل پویاییهای جمعیت شناسی اقتصادی و پیامدهای سالخوردگی جمعیت در اقتصاد نسلی اشاره کرده است.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید