به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، مربی مهد کودک اصلیترین نقش را در جذب کودک به مهد کودک ایفا میکند. در واقع دیگر ویژگی یک مهد کودک خوب این است که مربیان بتوانند تعامل خوب و سازندهای با کودکان داشته باشند. در این صورت کودک به انجام کارهای گروهی و تکالیفی که تعیین میشود، رغبت و علاقه نشان میدهد و نسبت به یادگیری نیز مشتاقتر میشود.
فعالیتها و بازیهای خلاقانه و آموزنده
فعالیتها و بازیهایی که در مهد کودک انجام میشوند باید کاملاً هدفمند و در جهت یادگیری موضوعات مختلف برنامهریزی شوند. در خلال این بازیها و فعالیتها مربیان مهد میتوانند استعدادهای کودکان را شناسایی کنند و با در جریان گذاشتن والدین نسبت به پرورش آن استعداد اقدام نمایند. همچنین اگر رفتارهای درست اجتماعی همراه با بازی آموزش داده شود تا حد زیادی در وجود کودک نهادینه میشود.
توجه به سلامت و تغذیه کودکان در مهدکودک
معمولاً سنینی که کودکان در مهد کودک حضور دارند جزو هفت سال اول زندگی است و بیشترین سرعت رشد در این سنین اتفاق میافتد؛ بههمینخاطر بسیار مهم است که کودکان از لحاظ جسمی و روحی در فضای آرام و بیتنشی باشند و از تغذیه مناسب شامل همه گروههای غذایی بهرهمند شوند.
در برخی موارد مسولیت تغذیه کودکان با مهد کودک است که باید سعی کنند بهترین کیفیت را ارائه دهند. همچنین والدین نیز باید نسبت به تغذیه کودکان توجه کافی داشته باشند و خوراکیهای سالم برای آنها در نظر بگیرند.
وعده صبحانه برای کودکان بسیار مهم است و ویژگی یک مهد کودک خوب این است که توجه ویژهای به وعده صبحانه کودکان داشته باشد. نطافت، تمیزی و بهداشت محیط هم بسیار حائز اهمیت است؛ چراکه مستقیماً با سلامت کودکان ارتباط دارد.
داشتن برنامه ریزی آموزشی کارآمد و مناسب
برای برخی والدین مهمترین ویژگی یک مهد کودک خوب داشتن برنامهریزی آموزشی مناسب و کارآمد است؛ یعنی برنامه آموزشی مهد کودک باید مهارتهای مختلف فردی و اجتماعی را شامل شود. از جمله درک مطلب، آمادگی برای نوشتن، آواز و شعر خوانی، بازیهای فکری و تعاملی، نمایشهای عروسکی، درست کردن پازل و… که همه این فعالیتها در نهایت هوش اجتماعی کودکان را بهبود میبخشد.
مربیان با تجربه و کاربلد
باتجربه و آموزش دیده بودن مربیان دیگر ویژگی یک مهد کودک خوب است؛ به این معنیکه هر چقدر سطح توانایی علمی و دانش رفتاری مربیان با کودکان بیشتر باشد، نتیجه بهتری در آموزش کودکان حاصل خواهد شد. مربیان مهد کودک نیز باید به این موضوع واقف باشند که علاوهبر دانش باید صبر و حوصله زیادی نیز داشته باشند و با مهربانی و عطوفت با کودکان رفتار کنند.
نکات مهم در انتخاب مهدکودک
بررسی روتینهای آموزشی و تفریحی مهدکودک
هنگام بازدید از مهدکودک یا پیش دبستانی موردنظر، دقت کنید به اینکه کودکان چه فعالیتهایی انجام میدهند. حتی فکر بدی نیست که بپرسید که چه برنامههای آموزشی و تفریحیای در این مهد برای هر روز کودکان در نظر گرفتهاند. آیا برنامهای برای کار با دستگاههای تکنولوژیک مانند لپتاپ یا تبلت در روتین این مهد تعریف شده؟ آیا یادگیری زبان دوم در این مهد مودر توجه است؟ زمان دادن میان وعده و ناهار کی است؟ اینها سوالات مهمی است که باید از مدیر یا مربیان مهد بپرسید.
نحوه تعامل کادر آموزشی با والدین
ارتباط خوب با مهدکودک یا پیش دبستانی فرزندتان، میتواند شما را در جریان اتفاقات خوب و بدی که در مدت زمان حضور او در مهد میافتد قرار دهد. لذا مهم است که از پرسنل مهد بپرسید که آیا گزارشهای پیشرفت روزانه یا هفتگی ارائه میدهند و این اطلاعات چگونه ارائه میشود. امروزه تکنولوژی بسیار پیشرفت کرده است، حتی اپلیکیشنها و دوربینهایی در کلاسهای درس وجود دارد. پس خوب است که درباره روشها و دفعات جلسات مربیها با والدین سوال بپرسید.
بررسی سوابق آموزشی مربیان و کادر مدیریتی مهد
در هنگام انتخاب مهدکودک مناسب فقط در مورد سوابق و تحصیلات مربیان سوال نکنید، بلکه در مورد نحوه آموزش آنها به کودکان، تسلطشان به اقدامات احتیاطی و واکنششان در شرایط اضطراری (مثلاً آموزش احیای قلبی ریوی) نیز پرسوجو کنید. اگر برای شما مهم است که فرزندتان در محیطی آموزش ببیند که از آخرین دستاوردهای علمی در زمینه آموزش و پرورش بهره میبرد، میتوانید در مورد سابقه و مدرک تحصیلی معلمان و اینکه مربیان چه نوع آموزشهایی در مورد برنامه درسی کودکان دیدهاند، سوال کنید.
منبع: مجموعه پرچین
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید