به گزارش خبرنگار مهر، عباس کمساری ظهر دوشنبه همایش زن در اندیشه امام خمینی (ره) در بیت تاریخی امام راحل در شهرستان خمین با تاکید بر اهمیت حفظ و ارتقای جایگاه بانوان اظهار کرد: یکی از موضوعات پرچالش در جوامع مختلف، جایگاه و نقش زنان بوده است.
وی با اشاره به نگرشهای افراطی و تفریطی به بانوان در طول تاریخ تصریح کرد: اندیشه امام خمینی (ره) در خصوص زنان، الگویی بینظیر برای عبور از این چالشها است.
مدیر مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) با بیان اینکه هنوز فاصله زیادی تا تحقق کامل دیدگاههای امام درباره زنان وجود دارد، ادامه داد: در گذشته، شرایط اجتماعی و فرهنگی مانع از نقشآفرینی زنان در جامعه میشد و حتی امکان حضور آنها با حفظ کرامت و عفت نیز محدود بود.
انقلاب اسلامی، نقطه عطفی در تاریخ نقشآفرینی زنان بود
مدیر مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) افزود: با این حال، برخی از بانوان توانستند در چنین فضایی به تعالی برسند و شایستگیهای خود را اثبات کنند، اما این امر بسیار دشوار بود.
کمساری با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی نقطه عطفی در تاریخ نقشآفرینی زنان بود، گفت: امام خمینی (ره) جایگاه زنان را در بسیاری از عرصهها حتی بالاتر از مردان میدانست.
وی افزود: شاید اکنون جوانان نتوانند ارزش این تحولات را درک کنند چرا که در فضایی رشد کردهاند که حضور اجتماعی زنان امری طبیعی و فراهمشده تلقی میشود و از این منظر، اندیشه امام راحل درباره بانوان یکی از بخشهای درخشان شخصیت او به شمار میرود.
مدیر مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی اظهار کرد: انقلاب امام خمینی در حوزه زنان، تنها یک تحول اجتماعی نبود، بلکه بهنوعی یک انقلاب فکری و فرهنگی به شمار میرفت.
به گفته وی، امام راحل زن را همانند قرآن انسانساز میدانست و باور داشت که بانوان میتوانند پیام اسلام را حتی در دورترین نقاط دنیا منتقل کنند و با این وجود، امروز جامعه نتوانسته نقش برجسته امام راحل در حوزه زنان را به طور کامل محقق کند و در این مسیر کاستیهایی مشاهده میشود.
کمساری با اشاره به اهمیت بازگشت به متن اصلی انقلاب اسلامی درباره زنان، افزود: اگر جامعه بر اساس اندیشههای امام پیش رفته بود، مشکلات و آسیبهایی که گاه از سوی بانوان به جامعه وارد میشود، هرگز رخ نمیداد.
وی تأکید کرد: مقام معظم رهبری نیز امام خمینی را «امام دیروز، امروز و فردا» میدانند و بر ضرورت حرکت در مسیر تفکرات ایشان تأکید دارند.
مدیر مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) بیان کرد: امام خمینی (ره) نهتنها به حق رأی زنان باور داشت، بلکه به حضور فعال آنها در عرصههای مدیریتی و سیاسی از جمله کاندیداتوری نیز معتقد بود که انتظار است جامعه بر پایه اندیشههای مقام معظم رهبری که برگرفته از تفکرات امام است، حرکت کند و به سوی تحقق عدالت و برابری حقوق زنان و مردان گام بردارد.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید