0

کنترل مصرف دخانیات در کردستان نیازمند همکاری سمن‌ها است

کنترل مصرف دخانیات در کردستان نیازمند همکاری سمن‌ها است
بازدید 37

به گزارش خبرنگار مهر، فرزام بیدارپور ظهر چهارشنبه در کارگروه اجتماعی و فرهنگی، سلامت زنان و خانواده کردستان اظهار کرد: حفاظت از کودک و نوجوانان در برابر دخانیات از وظایف مهم در جلسات کارگروه سلامت و آسیب‌های اجتماعی است.

وی افزود: ایران جزو پنج کشوری است که در زمینه مصرف دخانیات آمار قابل توجهی دارد و
۹۰ درصد سرطان ریه در مردان به دخانیات برمی‌گردد و سالانه درصد بالایی از مرگ و میر را در زمینه مصرف دخانیات در سطح کشوری داشته‌ایم.

مصرف دخانیات بین نوجوانان در حال افزایش است

بیدارپور گفت: مصرف دخانیات بین نوجوانان و الخصوص کودکان دختر در حال افزایش است و این یکی از نگران کننده ترین مسائل در باب مصرف دخانیات است.

وی خاطرنشان کرد: در استان کردستان شاخص دخانیات به نسبت کشور پایین است، اما در مصرف سیگار از درصد کشوری امتیاز بالایی داریم، و با توجه به گران شدن نرخ سیگار مقدار مصرف کمتر شده است.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان اضافه کرد: اهمیت موضوع جلسه در بحث تبلیغات است و ما انتظار داریم که در این زمینه مالیات بر دخانیات افزایش پیدا کند.

بیدارپور ادامه داد: همانطور که واضح است آموزش‌هایی در این زمینه لازم است و محافظت از مردم در برابر دود دخانیات و ایجاد کردن مکان‌هایی عاری از دخانیات لازمه همکاری تمام ارگان‌ها است.

وی گفت: امیدوار هستیم در راستای ممنوعیت کامل تبلیغات دخانیات در استان کردستان پیشروی کامل داشته باشیم.

وی خاطر نشان کرد: یک پویش از امسال در دست کار قرار گرفته و پویش اول؛ حذف مصرف دخانیات و ساماندهی مراکز پخش دخانیات و ساماندهی مصرف قلیان و ادوات دخانیات در روستاها و شهرهای استان کردستان و شهرستان‌ها و روستاها است.

۱۰۰ درصد استندهای تبلیغاتی دخانیات باید از مغازه‌ها جمع‌آوری شود

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان اضافه کرد: هدف این است که ۱۰۰ درصد استندهای تبلیغاتی از مغازه‌ها و مکان‌های تبلیغاتی دخانیات جمع شود.

بیدارپور بیان کرد: در استان کردستان ۳۴۰۰ استند تبلیغاتی در سطح شهر و مغازه‌ها وجود دارد و بازدیدها از این اماکن صورت گرفته است، آموزش‌ها و توضیحات کافی به مغازه داران و پخش کنندگان دخانیات ابلاغ شده است و قطعاً کسانی که در برابر دستورات لازمه اهمیت نداده باشند و ابلاغیه‌ها را نادیده گرفته باشند به تعزیزات حکومتی ابلاغ شده اند.

وی اذعان کرد: آمارها به صورت تفکیکی و هفتگی جمع بندی می‌شود، از ابتدای سال ۲۶۳ مورد به تعزیرات حکومتی معرفی شده اند، ۷۷ نفر هم معرفی داشته ایم و جرایم آنها به اعتراض کشیده شده است و البته تعزیرات حکومتی بسیاری از مشکلات مغازه داران را به صورت جرم شناسایی نکرده است.

وی گفت: اتاق اصناف و اداره صمت مسئولیت برخی از مجوزها را برعهده دارند و در این راستا تعداد کل ۲ هزار و ۷۵۱ مورد از تخلفات شناسایی شده نیازمند بررسی و ساماندهی است.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان یادآور شد: هدف از این برنامه‌ها، داشتن سازمان‌های بدون دخانیات و شهرها و روستاهای بدون دخانیات است و شرکت‌های پخش موظف هستند که در ارسال استندهای تبلیغاتی برای مغازه داران خودداری‌های لازم را اجرا کنند، چرا که همین تبلیغات جذاب باعث مصرف بیشتر دخانیات می‌شود.

بیدارپور گفت: ما به همکاری سایر ارگان‌ها نیز نیاز داریم، سمن‌ها، انجمن‌های مردم نهاد، و دیگر سازمان‌های مسئول اگر به ما در این مسیر کمک کنند به راحتی می‌توانیم کنترل دخانیات بیشتری داشته باشیم و به کمترین میزان از مصرف دخانیات برسیم.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *