به گزارش خبرنگار مهر، هنرهای تجسمی یکی از عرصههای هنری در کشورمان است که نسبت به دیگر هنرها امکان بروز و واکنش سریع به اتفاقها را دارد و اتفاقاً هنرمندان این عرصه نیز بیشتر تحت تاثیر وقایع اجتماعی، نقش و طرح میزنند و اثر خلق میکنند اما عموماً نسبت به دیگر هنرها همچون سینما و موسیقی، مهجور واقع میشود. در گزارش پیشرو درصدد هستیم تا گوشهای از تلاشهای این قشر مهجور را بیان کنیم. هرچند جمعهها روز تعطیل محسوب میشود اما در این روز، رویدادها و نمایشگاههای هنرهای تجسمی آغاز به کار میکنند و هنرمندان تجسمی اعم از نقاشان، مجسمهسازان، عکاسان، تصویرسازان، گرافیستها، خوشنویسان و … تلاشها و فعالیتهای اخیر خود را در قالب یک نمایشگاه هنری به منصه ظهور میگذارند.
«آدینه» روز نانوشته آغازین بر نمایشگاههای هنری است و البته که به دلیل تعطیل بودن اکثر مشاغل، فرصتی مغتنم برای تماشای این آثار هنری توسط اقشار مختلف مردم را فراهم میکند. بر این اساس، در سلسله گزارشهای «هنرهای تجسمی در هفتهای که گذشت» نگاهی به اتفاقات هنرهای تجسمی هفته و همچنین برخی نمایشگاهها و رویدادهای هفته خواهیم داشت.
هفته گرافیک افتتاح شد/ دفاع تمام قد رییس از سیاست جدید انجمن
هفته گرافیک ایران ۱۴۰۳، عصر جمعه هفتم اردیبهشت در خانه هنرمندان با حضور پیشکسوتان و فعالان حوزه طراحی گرافیک ایران افتتاح شد.
بهرام کلهرنیا رییس هیات مدیره انجمن صنفی طراحان گرافیک مجدد در این مراسم نیز به برخی حواشی این انجمن صنفی و ناخشنودیهای پیش آمده اشاره کرد و از اعضای این انجمن خواست تا اتحاد خود را در هر شرایطی حفظ کنند و این انجمن را سرپا نگاه دارند.
وی درباره ناخرسندیها، سنگاندازیها و موانع موجود بیان کرد: شما سفرهدار امروز هستید و ما کارگزار؛ کاری که انجام شده است، با معنای انجمن سازگاری داشت. من خطاهای زیادی دارم اما دیدن خطاها شاید برای مردم سرزمینی که جای پای جوانمردی را محکم میکنند، جوانمردانه نباشد. انجمن صنفی طراحان گرافیک به دلیل ندانستن و بد دانی تا لبه سقوط رفت. با احترام به همه انجمنهای هنری، انجمن طراحان گرافیک بنیانیترین انجمن صنفی هنری است و یک میراث ارزشمند برای این روزگار است نه برای اینکه آرزوهای صنفی ما را پوشش دهد. هفته گرافیک ۱۴۰۳، اولین تلاش هیاتمدیره جدید است و میدانم به آن انتقاد وارد است اما صدها امتیاز دارد؛ بنابراین من پای خطایش میایستم اما همه امتیازهایش متعلق به دوستانم است. بگذارید انجمن باقی بماند و نفس بکشد.
در ایین مراسم از کامران کاتوزیان هنرمند طراح گرافیک باسابقه و قدیمی تجلیل شد و نمایشگاه آثار او و همچنین آثار جوانان گرافیست با عنوان «در جستوجوی نسل نو» که از جمله برنامههای این هفته بود، افتتاح شد و تا روز ۱۴ اردیبهشت ماه در خانه هنرمندان ایران برقرار خواهد بود. همچنین، در روزهای پایانی هفته گرافیک نیز ۲ نشست با عنوان «رو در رو» با ۲ موضوع بسته بندی و دیزاین در نظر گرفته شده است که روزهای پنجشنبه و جمعه ۱۳ و ۱۴ اردیبهشت ماه در سالن شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار خواهد شد.
رونمایی پوستر رویداد ملی «وعده صادق در آیینه هنر»
سازمان بسیج هنرمندان کشور در نظر دارد با همراهی معاونت فرهنگی سازمان بسیج مستضعفین و بنیاد روایت، رویداد ملی «وعده صادق در آیینه هنر» را با هدف بازنمایی عظمت و شکوه سیلی محکم ملت ایران به رژیم صهیونیستی در قالبهای هنری-رسانهای، عکسنوشته، تصویرسازی، استوری موشن، کاریکاتور، شعر، متن ادبی کوتاه و تایپوگرافی برگزار کند.
علاقهمندان برای ارسال آثار به رویداد ملی «وعده صادق در آیینه هنر» میتوانند از طریق این لینک اقدام کنند و جهت کسب اطلاعات بیشتر در کانال @rooydadvadesadegh در ایتا عضو شوند.
همزمان با روز آغاز عملیات بیتالمقدس مصادف با سوم خرداد ماه، مراسم رونمایی پوستر رویداد ملی «وعده صادق در آیینه هنر» با حضور معاون هماهنگکننده سازمان بسیج مستضعفان، سردار معروفی، مسؤولان و اعضای انجمنهای هنری و ادبی سازمان بسیج هنرمندان در دانشگاه جامع انقلاب اسلامی برگزار میشود.
رونمایی از پوستر روز ملی خلیج فارس پای برج آزادی
جشنواره فرهنگی هنری روز ملی خلیج فارس صبح دوشنبه ۱۰ اردیبهشت با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، امیر شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، سید محمود اسلامی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ، محمود سالاری معاون امور هنری وزارت فرهنگ، شبیر فیروزیان سرپرست معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ، سید مجید پوراحمد مدیرعامل صندوق هنر، محمد خراسانیزاده مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی در برج آزادی آغاز به کار کرد. در جریان این مراسم از پوسترهای خلیج فارس رونمایی به عمل آمد که این پوسترها به سفارش اداره کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طراحی شدهاند.
محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: برج آزادی مظهر استقلال و آزادی مردم عزیز ایران است، این برج روزهای بزرگی را دیده است؛ از راهپیماییهای باشکوه تاسوعا و عاشورا ۱۳۵۷، روز ۱۲ بهمن ۱۳۵۷، حضور امام (ره) در این مسیر تا راهپیماییهای ۲۲ بهمن که در این سالها برگزار شده است همه و همه گذشته پرافتخار ما را روایت میکند. شاید عدهای تصور میکنند در موضوع خلیج فارس اختلاف قومی و تاریخی داریم. در چنین روزی یکی از سرداران بزرگ ایرانی، پرتغالیها را بعد از حضور بیش از ۱۰۰ سال در خلیج فارس اخراج کرده است، روز دهم اردیبهشت روز اخراج غربیهای استعمارگر از پهنه خلیج فارس است. به داشتههای هویتآفرین خلیج فارس افتخار میکنیم چون خلیج فارس یکی از مهمترین حوزههای تمدنی ما است. در حاشیه خلیج فارس مردان و زنان بزرگی در تاریخ داشتیم و افتخارات بزرگی را برای صیانت از ایران عزیز و فرهنگ غنی آن در این مرز و بوم تجربه کردیم.
افتتاح رسمی پاویون ایران در بینال هنر ونیز
غرفه ایران در شصتمین بینال هنر ونیز ظهر روز ۸ اردیبهشت ماه به وقت محلی و بعدازظهر به وقت ایران با حضور محمدرضا صبوری سفیر ایران در ایتالیا در غرفه ایران به صورت رسمی بازگشایی شد.
محمدرضا صبوری پس از بازدید از پاویون رسمی جمهوری اسلامی ایران در سخنانی عنوان کرد: نمایشگاه «والایی» از حیث محتوا، چیدمان و کیفیت هنری در سطح بسیار فاخری قرار دارد؛ به ویژه با توجه به تحولاتی که در منطقه خاورمیانه رقم خورده، عنوان نمایشگاه و محتوای آثار بسیار سنجیده و هوشمندانه انتخاب شده است. فکر میکنم بازدیدکنندگان هم پس از تماشای آثار ارایه شده به این مهم پی خواهند برد. برپایی این نمایشگاه در پاویون رسمی جمهوری اسلامی ایران در شصتمین دوسالانه هنر ونیز، حاکی از عمق سیاست راهبردی کشورمان در منطقه خاورمیانه است و هنرمندان ما هم به واسطه آثار هنری خود از این سیاست حمایت میکنند. با توجه به شرایط غمگینی که هماکنون در غزه جریان دارد، گمان میکنم برپایی این نمایشگاه از یک سو بتواند تسکینی بر دردها و آلام مردم مظلوم فلسطین باشد و از سوی دیگر موجب روشنگری عمومی در زمینه اهداف شوم و جنایات رژیم صهیونیستی در غزه شود.
در این بازدید، محمدتقی امینی رایزن فرهنگی ایران در ایتالیا و حسین مورلی دبیر انجمن شیعیان المهدی ایتالیا، محمدرضا صبوری را همراهی کردند.
برای آشنایی با آثار هنرمندان ایرانی حاضر در غرفه ایران در شصتمین بینال هنر ونیز میتوانید گزارش «مروری بر آثار ایرانی در بینال ونیز / آنجا که نگاه پایان میگیرد» را اینجا را بخوانید.
از برگزاری نشست فلسفی در موزه هنرهای معاصر تهران تا بازدید رایگان معلمان
نشست تخصصی «اقلیم، طبیعت، بیان هنری» در مورد نمایشگاه «بر فراز دشت» شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ در سالن سینمای موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد.
در این نشست، شهریار زرشناس عضو هیاتعلمی دانشگاه سوره به موضوع تطور مفهوم فلسفی طبیعت و نسبت آن با تغییر مفهوم زیبایی در عوالم تاریخی غرب پرداخت. همچنین زرشناس به مقایسه و بررسی معنا و مفهوم طبیعت و زیبایی در عوالم باستان، قرون وسطی و دوران مدرن پرداخت و تلاش کرد مقایسهای فلسفی بین عوالم مختلف در نسبت با مفهوم طبیعت داشته باشد.
شهریار زرشناس پژوهشگر حوزه ادبیات، فرهنگ، سیاست و فلسفه است که پیشتر نیز نظرات فلسفی و منتقدانه او جالب توجه بوده است. او از منتقدان جدی جریان نواندیشی دینی، غرب مدرن و وضعیت علوم انسانی در ایران است.
همچنین، روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه همزمان با روز معلم، بازدید از نمایشگاه «بر فراز دشت» در موزه هنرهای معاصر تهران برای معلمان و استادان دانشگاه، رایگان بود.
این نمایشگاه تا ۱۶ اردیبهشت ماه به جز شنبه ۱۵ اردیبهشت از ساعت ۹ الی ۱۸ برای بازدید عموم علاقهمندان برقرار است.
فصلنامه تخصصی هنرهای تجسمی منتشر شد
در هفتهای که گذشت، چهل و هفتمین شماره فصلنامه تخصصی هنرهای تجسمی ویژهنامه «ستارههای هنرهای تجسمی» به سردبیری امیر عبدالحسینی منتشر شد. در این شماره، گفتارها و نوشتارهایی از کاظم چلیپا، مرتضی اسدی، سید علی میرفتاح و … به رشته تحریر درآمده است.
آغاز نمایشگاههای هنری در آدینه
نمایشگاه عکسهای علی مجاهدی با عنوان «سوختن» در گالری ثالث، نمایشگاه آنلاین نقاشیهای بهار سراب در گالری گلستان، نمایشگاه انفرادی صدرا بنیاسدی با عنوان «فرار از واقعیت، با سرعت» در گالری زیرزمین دستان، نمایشگاه انفرادی نقاشی فاروق محتاجی با عنوان «تلاشی» در گالری امکان، نمایشگاه انفرادی مصطفی دشتی با عنوان «رگه» در گالری خاک، نمایشگاه انفرادی مهسا کریمیزاده با عنوان «پیشبینیگریز» در بنیاد لاجوردی، نمایشگاه نقاشیهای مریم نامدار با عنوان «افکار» در گالری نقش جهان و نمایشگاه انفرادی روزبه دبیری با عنوان «مسلخ» در گالری گویه، از جمله نمایشگاههایی است که عصر روز جمعه ۱۴ اردیبشهت ماه افتتاح میشوند.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید