دکتر جواد کجوری در گفت وگو با مهر با اعلام اینکه در استان فارس ۳۰ درصد علل مرگ و میر افراد، بر اثر بیماریهای قلبی و عروقی گزارش شده است افزود: صرف نمک در شیراز ۷ برابر بیشتر از حد مجاز است که عمده آن از طریق نان و غذای فرآوری شده وارد بدن افراد میشود.
این متخصص قلب و عروق با اشاره به افزایش نگرانکننده آمار مرگومیر ناشی از سکته قلبی، تاکید کرد: سبک زندگی ناسالم و عوامل ژنتیکی در کنار هم، خطر ابتلاء به بیماریهای قلبی را به شدت افزایش میدهند.
وی همچنین به کاهش سن ابتلاء به این بیماریها اشاره کرد وافزود: در گذشته، بیماریهای قلبی عمدتاً افراد مسن را درگیر میکرد، اما امروزه شاهد ابتلای افراد جوانتر به این بیماری هستیم.
به عقیده وی اهمیت آموزش موارد پیشگیرانه، به خانوادهها و به ویژه والدین توصیه میشود که آموزش سبک زندگی سالم و پیشگیری از بیماریهای قلبی را از سنین کودکی و نوجوانی آغاز کنند.
کجوری با بیان اینکه بسیاری از بیماریهای قلبی قابل پیشگیری هستند، افزود: نباید منتظر بمانیم تا بیماری قلبی ضربه مهلک خود را وارد کند و سپس به فکر چاره بیفتیم. آموزش و پیشگیری باید از همان ابتدای زندگی آغاز شود.
این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، انگشت اتهام را به سمت فرهنگ غلط غذایی و استفاده بی رویه از تنقلات صنعتی، غذاهای شور و عدم مصرف غذاهای سالم در بین کودکان و نوجوانان نشانه رفت وبیان داشت: بی توجهی خانوادهها به این موضوع، عامل اصلی ابتلای زودهنگام کودکان و نوجوانان به بیماریهای قلبی و عروقی شده است.
مدیر گروه آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، چاقی را به عنوان یک عامل خطر بسیار جدی برای بروز بیماریهای قلبی و عروقی معرفی کرد و افزود: چاقی شکمی در مردان و چاقی پایین تنه در زنان، پدیدههای شایعی در جامعه مشاهده میشود که بیشتر افراد این تغییرات را جدی نمیگیرند که منجر به افزایش آمار مبتلایان به بیماریهای قلبی عروقی و کلیوی میشود.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید