0

قاسم صانعی

قاسم صانعی
بازدید 97

استان: خراسان رضوی
حوزه انتخابیه: سبزوار، جفتای، جوین، خوشاب و داورزن
شعار انتخاباتی: (امنیت، عدالت اجتماعی و رفاه اجتماعی با عمل از طریق کاف، الف و راء (کار) با شوق و خداپسندانه و خستگی ناپذیر)

پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.
قاسم صانعی یکی از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است که در زیر رزومه کوتاهی از ایشان و پاسخ‌هایشان به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را می‌خوانید:

رزومه:

– افسر بازنشسته نیروهای مسلح و در حال حاضر مشاور علمی سازمان تأمین اجتماعی محقق و پژوهشگر حوزه تأمین اجتماعی (سلامت، بیمه، بازنشستگی، امداد، حمایت و …)؛ گرایش سیاسی: عدالت‌محوری و تأمین اجتماعی برای حاد

سوالات کشوری:

* مهم‌ترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟
وام‌دار بودن نماینده به اشخاص حقوقی و حقیقی، اخذ رشوه در قالب کمک‌های مردمی و هدایا، فراموش کردن مردمی که زمانی به او رأی داده‌اند، منافع شخص و حزبی را در نظر بگیرد و در راستای آن گام بردارد حتی اگر به ضرر مردم باشد، اشرافی گرایی و توهم قدرت بدون پشتوانه مردم.
*مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟
مطالعه به روز وقایع و رخدادهای ملی و فراملی، تصمیم سازی برای دولت (ایجاد طرح) و رایزنی با نمایندگان برای لوایح و اصلاحیه‌های قانونی؛ شبانه روزی کار کند، از جنس مردم و برای مردم باشد، درد دردمندان را چشیده باشد. در تصمیم گیری ها همواره خدا، کشور و مردم را در نظر داشته باشد، خدا را ناظر بر اعمال خود بداند. در ارائه نظرات غیر از خدا از هیچکس واهمه نداشته باشد؛ مشاوران تملق گو را از عرصه خود خارج نماید. از خبرگان جوان و خلاق استفاده شود.
*نمایندگان چرا نباید اسیر تجمل‌گرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب، چه اقداماتی ضرورت دارد؟
شعارزدگی در بین نمایندگان بیداد می‌کند. باید شفاف سازی اموال را به صورت واقعی و براساس تکنولوژی روز صورت گیرد. به گفته‌های صرف نماینده در این مهم اکتفا نگردد. نظارت بر پول‌هایی که برای تبلیغات به حساب نماینده چه در زمان قبل، حین و بعد از مجلس بر اساس مستندات و گردش مالی وجود داشته باشد. از سیستم یکپارچه مالی استفاده شود و برخورد قاطع توسط عوامل مربوطه انجام شود. در مجموع باید از مردم، برای مردم و از جنس مردم باشد تا دچار این معضل اجتماعی مبتلابه نشود. باید ابتدا مردم حقوق و مزایای خود را بگیرند و سپس نماینده‌های به ظاهر مردمی.
*همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاه‌ها چه تأثیری می‌تواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلی‌گاه این همراهی و همکاری چیست؟
اگر این همکاری و همراهی در نهایت به نفع کشور و آحاد مردم شود بسیار عالی و هم افزایی صورت می‌گیرد وگرنه باعث نابود کشور و نارضایتی مردم صورت می‌گیرد همچنان که هم اکنون ناظر بر این موضوع هستیم. تجلی گاه این هماهنگی و غنی بخشیدن به عملکرد کلی نظام به انسجام ملی و عزت ملت منجر خواهد شد.
* مسؤولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟
فردی که مسؤولیت پذیر نباشد و هوش اجتماعی مناسب و بالایی نداشته باشد، اگر در هر پستی باشد و هر دانشی داشته باشد، برای جامعه مضررند. این مهم موجب می‌شود که بی ارادگی، وعده و وعید واهی، ناممکن و عوام فریبی را در پی داشته باشد. نتیجه آن ناامیدی و یاس مردمی که به او رأی داده‌اند؛ فساد مالی و اجتماعی، نارضایتی مردم و گسستگی جامعه و تفرقه افکنی بی اعتمادی و رونق فرهنگ صد اسلام دروغ گویی خواهد شد.
*مردمی بودن یکی از خصیصه‌های مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه می‌تواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوام‌زدگی و طرح شعارهای غیر واقع‌بینانه اسیر شود؟
من اینگونه می‌اندیشم که یک مجلس خوب و کارامد؛ دولتی خوب‌تر و کارامد تر و متعاقب آن رضایتمندی و خرسندی خوب‌ترین مردم در سرزمینی امن و ایده ال به ویژه مردم فریخته سبزوار، جغتایی، جوین، خوشاب، داورزن و ششتمد؛ این دیار سربداران و مردان باغیرت خواهد شد و طبیعتاً رضایت خلق در ابعاد مشخص می‌تواند خوشنودی و رضایت پروردگار را در پی داشته باشد. نماینده نباید و نباید و نباید وام دار کسی نباشد چه حقوقی و چه حقیقی؛ وامدار آحاد مردمی باشد که با رأی آنان وارد مجلس شده است و به فکر منافع مردم و کشور باشد و از کسی در رابطه با اظهار نظر عادلانه نهراسد. بداند که قدرت و مال و عمر گذراست
* طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسؤولیت دارد. برای تحقق این اصل مهم و جلوگیری از بخشی زدگی، باید چه مواردی مد نظر قرار گیرد؟
کلان نگر باشد. به ریز وظایف شورای شهر و نمایندگی مجلس واقف باشد. اکثر کاندیدها با بیانات نابخردانه وعده وعید واهی و در سطح پایین به مردم می‌دهند که عوام فریبانه است در حالی که یک نماینده با دید کلان نگرانه و ملی گرایانه می‌تواند بر کل جامعه و نظام تأثیر بگذارد. برخی وعده و وعید ها از اختیارات اعضا شورای شهر و شهرداری است و نماینده می‌تواند صرفاً واسطه گری و پیوند دهنده این اقضار ملت و این نهادها باشد.

سوالات استانی:

* برای توسعه ظرفیت بازارچه‌های مرزی استان جهت افزایش صادرات و واردات چه برنامه‌ای دارید؟
با رونق این بازارچه‌ها در قالب قانون آئین نامه‌های اجرای و نظارت بر نحوه مدیریت آن موافقم هرچند در صورت عدم تحقق این می‌تواند یک تهدید و ضعف محسوب شود. ولی در مجموع این بازارچه‌ها می‌تواند تأثیرگذاری مطلوبی بر افزایش امنیت، کاهش قاچاق و درآمدهای آن و امنیت شغلی روستاییان داشته باشد. از منظر روستاییان نیز رونق این بازارچه‌ها می‌تواند به دنبال مهار قاچاق کالا به عنوان شغل دوم و مکمل فعالیت‌های کشاورزی ایفای نقش نماید؛ همچنین موجب افزایش امنیت شغلی، تسهیل عبور و مرور و افزایش امنیت آن‌ها خواهد شد. اما در صورت عدم توجه به ابعاد دیگر آن می‌تواند نقاط ضعف و یا حتی تهدید محلی و یا حتی ملی به همراه داشته باشد.
* مشهداز ۵۶ ملیت مختلف در حوزه سلامت، پذیرش دارد. برای توسعه گردشگری سالمت استان خراسان رضوی چه برنامه‌هایی باید تنظیم و عملیاتی شوند؟
اینجانب از آنجایی که مدتی در سیستم نظام سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در بیمارستان‌های قائم (عج) و امام رضا فعالیت داشتم و بیماران زیادی از کشورهای همسایه و استان‌های دیگر کشورمان که از امکانات و تجهیزات پزشکی ضعیفی برخوردار بودند معتقدم که صنعت گردشگری سلامت می‌تواند در شهری همچون مشهد مقدس مثمر ثمر باشد. با عنایت به اینکه مشهد دومین کلانشهر ایران است که علاوه بر وجود استان مقدس رضوی که از قداست زیادی بر خوردار است و باورهای دینی زیادی موجب جلب این مکان مقدس شده است، توانمندی‌های پزشکی، قدمت دانشگاه علوم پزشکی و همچنین وجود سه بیمارستان جنرال فوق تخصصی از جمله زیرساخت‌های جذب گردشگری سلامت در این شهر است. متولیان امر گردشگری سلامت در مشهد برای جذب گردشگر بیشتر و پیشبرد این صنعت، ضمن سعی در حفظ و بهبود کیفیت ارائه خدمات پزشکی، می‌بایست در جهت ارتقای تکریم ارباب رجوع، افزایش کیفیت خدمات گردشگری و محیطی و همچنین ارائه قیمت‌های رقابت‌پذیر با کشورهای منطقه گام بردارند. از طرفی ما باید فرهنگ برخورد با زائر یا بیمار خارجی را ارتقا دهیم و زائر را جدا از ملیتی که دارد تکریم کنیم؛ زیرا هم زائر امام رضا (ع) بوده و شهر امام رضا (ع) شهر امام مهربانی‌ها است و هم اینکه ارز وارد کشور می‌کنند. در دنیا گردشگر سلامت را تکریم می‌کنند؛ زیرا می‌دانند ارزآوری دارد و اقتصاد را رونق می‌دهد. اگر ما در زمینه این صنعت سرمایه‌گذاری کنیم، وابستگی ما صددرصد از نفت جدا و اقتصاد استان نیز متحول می‌شود.
* برای مقابله به حاشیه نشینی و نوسازی بافت‌های فرسوده، چه برنامه‌ای دارید؟
از ابتدا مدیریت شهری نباید بگذارد این مشکل بزرگ به وجود بیاید زیرا شهرداری‌ها طبق قانون وظیفه دارند علاوه بر کنترل و راهبری محدوده شهر بر حریم پیرامونی شهر نیز نظارت داشته باشد. این مشکلات غالباً از جایی به وجود می‌آید که شهرداری عملاً نظارت را طبق وظایف قانونی بر حریم شهرش انجام نمی‌دهد. وقتی این نظارت انجام نمی‌شود ساخت و سازها به صورت غیر مجاز انجام می‌شود و پیام رسانی هم به دیگر حاشیه‌نشینان می‌شود که در این صحنه، مدیریت شهری حواسش نیست و می‌توان ساخت و سازهای غیر مجاز انجام داد، به همین دلیل روز به روز بافت خودرو زیاد و زیادتر می‌شود تا جایی که معضلات آن گریبان شهر و شهروندان را می‌گیرد. اگر از ابتدا مدیریت شهری بر اساس وظیفه قانونی خود نظارت بر تمامی اتفاقات که در حریم شهر رخ می‌دهد را انجام بدهد می‌تواند از بروز این معضل بزرگ پیشگیری کند. از طرفی هم این یکی از راه کارهای مطمئن و عملی پیش روی برنامه ریزان شهری برای تأمین مسکن مناسب, استفاده از پتانسیل بافت‌های فرسوده شهری است که با ساماندهی این بافت‌ها می‌توان با کمترین هزینه و زمان به تأمین این هدف رسید. با برنامه‌هایی آمرانه, یکجانبه, از بالا به پایین و بدون مداخله و نظرخواهی از مردم (به عنوان بهره برداران اصلی برنامه‌ها) نمی‌توان راه به جایی برد. چنین برنامه‌هایی به جای بهبود شرایط زیست و رضایت مردمی, اسباب بی اعتمادی و نا امیدی آنان را نسبت به اداره مطلوب امور شهر توسط مدیران شهری شده است. لذا با توجه به چنین واقعیاتی, جای آن دارد که از راهکارهای مشارکت و در سطحی بالاتر, شراکت و توانمندسازی اجتماع محلی و نیروهای غیردولتی دخیل (شهروندان, بخش خصوصی, مالکین, و…) در امر بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده مدد جست. موضوع این است که «چگونه می‌توان گروه‌های مذکور را در فرایند بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده شهری توانمند ساخت؟» البته باید راهکارهای موجود و انواع رویکردهای مداخله در بافت فرسوده شهری و سپس راهکارهای جدید تجارب ایران و جهان مبتنی بر توانمند سازی گروه‌های ذینفع, مورد بررسی قرار گیرد. توان‌های فراوانی برای ساماندهی نیروهای مشارکت مردمی و بخش خصوصی در محدوده مورد بررسی وجود دارد و مدیران شهری باید بستر لازم برای بسیج نیروهای مردمی را فراهم نماید, تشکیل و تقویت شورایاری محله, بهره گیری از گروه‌های ورزشی, تشکل‌های مذهبی, انجمن‌های زنان, از عمده ترین فرصتهای موجود می‌باشند که با تشکیل جلسات و نشست‌های همگانی و ایجاد پیوند نزدیک بین مدیران شهری و شهروندان می‌توان به اهداف مورد نظر دست یافت.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *