0

حمله رژیم صهیونیستی به ایران نقض صریح حقوق بین‌الملل تلقی می‌شود

حمله رژیم صهیونیستی به ایران نقض صریح حقوق بین‌الملل تلقی می‌شود
بازدید 22

سمیع الله کاظمی حقوقدان و وکیل دادگستری در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در خصوص تعرضات اخیر رژیم صهیونیستی به خاک کشورمان بیان کرد: ضمن عرض تسلیت به غیور مردان ارتش در شهادت دلاور مردان این بوم و بر و محکوم کردن اقدامات مخاصمه جویانه رژیم صهیونیستی در تعرض به قلمرو هوایی ایران و نقض آشکار حقوق بین‌الملل به تحلیل حقوقی وقایع اخیر پرداختم.

کاظمی بیان داشت: وقوع حمله هوایی اخیر به خاک ایران از منظر حقوق بین‌الملل به عنوان نقض آشکار حاکمیت ملی ایران، تجاوز نظامی و تهدید علیه صلح و امنیت بین‌المللی تلقی می‌شود.

وی با اشاره به اصل عدم تجاوز و نقض حاکمیت ملی گفت: طبق ماده ۲ بند ۴ منشور سازمان ملل متحد، هرگونه تهدید یا استفاده از زور علیه تمامیت ارضی و استقلال سیاسی کشورهای عضو سازمان ملل ممنوع است، بنابراین، تجاوز به حریم هوایی و بمباران نقاط نظامی ایران، نقض این اصل بنیادین خواهد بود و به عنوان تجاوز شناخته می‌شود.

کاظمی در خصوص حق دفاع مشروع ایران اظهار کرد: ماده ۵۱ منشور سازمان ملل به کشورها اجازه می‌دهد که در صورت وقوع حمله مسلحانه علیه خود، تا زمانی که شورای امنیت اقدامی انجام نداده است، از حق دفاع مشروع استفاده کنند. ایران، در این شرایط، از دید حقوق بین‌الملل حق دارد که به حمله انجام شده پاسخ دهد و اقدامات متقابل برای حفاظت از خاک و حاکمیت خود را در دستور کار قرار دهد با این توضیح که این اقدامات باید به تناسب تهدید باشد و رعایت اصول حقوق بشردوستانه بین‌المللی را در نظر گیرد.

حمله رژیم صهیونیستی به ایران نقض صریح حقوق بین‌الملل تلقی می‌شود

ایران می‌تواند موضوع را به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع دهد

وی با اشاره به واکنش و ضمانت اجرایی از طریق شورای امنیت در ادامه گفت: همچنین ایران می‌تواند موضوع را به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع دهد. شورای امنیت می‌تواند موضوع را بررسی کرده و بر اساس فصل هفتم منشور سازمان ملل تصمیم‌گیری کند که این مهم در حال بررسی است و به نظر می‌رسد اقدامات احتمالی شورای امنیت در این خصوص ممکن است شامل این موارد باشد: محکومیت رسمی رژیم صهیونیستی و درخواست توقف تجاوزات، اعمال تحریم‌ها علیه رژیم صهیونیستی به عنوان اقدامی تنبیهی و تصویب اقدامات نظامی برای جلوگیری از ادامه حملات، البته این اقدام نیاز به موافقت اعضای دائم شورا دارد که پیش بینی می‌شود به دلیل حق وتو از سوی ایالات متحده آمریکا صورت نخواهد گرفت.

این وکیل دادگستری در ادامه پیگیری قضائی این موضوع، به امکان مراجعه به دیوان بین‌المللی دادگستری (ICJ) اشاره کرد و گفت:ایران می‌تواند موضوع را برای بررسی به دیوان بین‌المللی دادگستری(ICJ) نیز ارجاع دهد، اما این امر نیازمند پذیرش صلاحیت دیوان است که در این خصوص صلاحیت دیوان از سوی رژیم صهیونیستی پذیرفته نشده است و در عمل امکان ارجاع پرونده و بهره‌مندی از جبران خسارت‌های پیش بینی شده میسر نیست.

کاظمی افزود: اگر حملات رژیم صهیونیستی شامل حملات عمدی به غیرنظامیان یا زیرساخت‌های غیرنظامی باشد، ممکن است به عنوان جنایت جنگی یا جنایت علیه بشریت در نظر گرفته شود. دیوان بین‌المللی کیفری (ICC) می‌تواند در این موارد وارد عمل شود، البته به شرطی که ایران یا رژیم صهیونیستی عضو اساسنامه رم باشند (که در حال حاضر نیستند) یا شورای امنیت پرونده را به دیوان ارجاع دهد.

حمله رژیم صهیونیستی به ایران نقض صریح حقوق بین‌الملل تلقی می‌شود

حمله رژیم صهیونیستی به ایران می‌تواند محکومیت گسترده بین‌المللی را به دنبال داشته باشد

وی با توجه به واکنش جامعه جهانی و افکار عمومی گفت: حمله رژیم صهیونیستی به ایران می‌تواند محکومیت گسترده بین‌المللی را به دنبال داشته باشد. کشورهای مختلف و سازمان‌های بین‌المللی ممکن است از فشارهای دیپلماتیک، تحریم‌ها یا محدودیت‌های اقتصادی علیه اسرائیل استفاده کنند تا آن کشور را وادار به توقف اقدامات خصمانه و جبران خسارت به ایران کنند.

این وکیل دادگستری در پایان گفت: حمله هوایی رژیم صهیونیستی به ایران از دیدگاه حقوق بین‌الملل به عنوان تجاوز نظامی و نقض صریح حقوق بین‌الملل تلقی می‌شود و می‌تواند با پاسخ‌های حقوقی و دیپلماتیک جدی مواجه شود. ایران از حق دفاع مشروع برخوردار خواهد بود و جامعه جهانی، به‌ویژه شورای امنیت، می‌تواند اقداماتی در جهت پایان دادن به تنش‌ها انجام دهد، اگرچه واکنش عملی و نتیجه نهایی تا حد زیادی به تعاملات دیپلماتیک و تصمیمات سیاسی در شورای امنیت و مجامع بین‌المللی بستگی دارد.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *