0

آیین های بومی و محلی فراموش شده است

آیین های بومی و محلی فراموش شده است
بازدید 15

به گزارش خبرنگار مهر، لهراسب رحمتی‌بهمنانی ظهر سه شنبه در گفت گو با خبرنگاران در خصوص ۱۴ آبان روز ملی مازندران، اظهار کرد: روز ملی مازندران و ثبت آن در تقویم جمهوری اسلامی ایران، می‌تواند فرصت مغتنمی برای گفتمان‌سازی و معرفی تمامی توانمندی‌های استان و نیز آئین‌های بومی – محلی اقصی نقاط این دیار باشد.

وی افزود: باید بگوییم متأسفانه به نوعی این آئین‌های بومی و محلی در هیاهو و تکاپوی زندگی ماشینی به‌تدریج رنگ فراموشی گرفته و اصالت مردمان این دیار را به انزوا برده است.

فرماندار سیمرغ، خاطرنشان کرد: مازندران یا همان طبرستان از دیرباز به‌نام دیار علویان شناخته شده بود و این منطقه، بارها عشق، علاقه و ارادت خودشان را به انبیا و اولیای الهی به اثبات رساندند و نزدیک به بیش از یکهزار و اندی سال است که مردمان شریف این دیار، محبت خودشان را به اهل بیت (ع) نشان داده‌اند و این امر در وجود مردان و زنان این مرز و بوم، نقش بربسته است.

رحمتی‌بهمنانی با اشاره به اینکه ۱۴ آبان روز ملی مازندران، یادآور حضور علویان در این دیار است، ادامه داد: مردمان این منطقه در سال ۲۵۰ هجری قمری اولین حکومت شیعی جهان را تشکیل دادند، در آن زمان که عید سعید فطر بود در مسجد جامع کجور نوشهر، نماز عید را به امامت حسن بن زید علوی را اقامه کردند و با برپایی این نماز، سنگ بنای نخستین حکومت شیعی در جهان را پایه‌گذاری کردند.

وی بیان کرد: هفته مازندران فرصت بسیار ارزشمندی برای حفظ ارزش‌ها به ویژه معرفی و شناساندن فرهنگ و سنت‌های کهن این دیار از زبان محلی گرفته تا لباس، غذا، آداب و رسوم مردم مازندران به تمام هموطنان‌مان در داخل و خارج کشور است.

رحمتی‌بهمنانی عنوان کرد: می‌توان در این هفته با گفتمان‌سازی و برگزاری آئین‌های متنوع این موضوع را برای همه مخاطبان داخلی و خارجی، نهادینه‌سازی کرد.

فرماندار شهرستان سیمرغ، گفت: می‌دانیم که استان مازندران پر از تاریخ افتخارآمیز است، تاریخی که واقعاً می‌شود برای ما یک افتخار محسوب شود و در کنار این تاریخ پرافتخار، طبیعت بکر و بسیار زیبا و مردمانی بسیار سخت‌کوش و با اصالت داریم که باید از این ظرفیت‌ها در معرفی استان مازندران، بهره ببریم. رحمتی‌بهمنانی اعلام کرد: وقتی نام مازندران را می‌بریم تمامی قلم‌ها سست و زبان‌ها الکن از بیان و نگارش خصلت‌ها و ویژگی‌های این دیار می‌شود؛ چرا که ما در مازندران، دریایی داریم که سخاوت، دماوندی داریم که رشید، جنگلی داریم که سربه فلک کشیده، دشت‌هایی داریم که سرسبز و خوش‌منظره، آب‌وهوایی داریم که مطبوع و با صفا، چشمه‌هایی داریم که بسیار زلال، علمایی داریم که بسیار والامقام و مفاخری داریم که بسیار برجسته و نامی هستند.

وی اضافه کرد: در کنار تمامی این موضوعات، استان مازندران، ۱۴ هزار و ۵۰۰ شهید خونین‌بال را تقدیم این انقلاب کرده است، جوانانی که در کربلای ۵ و شلمچه، رشادت‌ها کردند، شهدای مدافع حرمی داریم که نام خان‌طومان را ماندگار کردند و لذا همه و همه، جلوه‌های رنگارنگی را به این دیار داده که واقعاً نیاز است که در این روز به این موارد، پرداخته شود.

رحمتی‌بهمنانی تاکید کرد: هفته مازندران، فرصت بسیار خوبی است تا بتوانیم از علما، مفاخر، فرهیختگان و نام‌آوران ادبی این دیار، نام ببریم، فرصت بسیار خوبی است تا فرهنگ ایثار و شهادت، فرهنگ استکبارستیزی و فرهنگ تشیع و ولایت‌پذیری خودمان را به رخ جهانیان بکشیم.

فرماندار شهرستان سیمرغ، اذعان کرد: هفته مازندران فرصتی است برای ترویج فرهنگ فاطمی، ترویج ورزش‌های بومی و فرصتی است تا از ورزشکاران، قهرمانان و پهلوانان این دیار، نام ببریم و در کنار آن به موضوعاتی نظیر صنعت، تولید، علم و فناوری، علوم دانش‌بنیان و به‌ویژه توسعه بخش کشاورزی و توسعه گردشگری خودمان بپردازیم.

رحمتی‌بهمنانی ادامه داد: حفاظت مردم این دیار از محیط زیست نیز از مواردی است که می‌توان در این هفته، آن را برجسته کرد و در ادامه از گردشگران داخلی و خارجی خواست تا در رعایت محیط زیست کوشا و همراه باشند.

وی در پایان متذکر شد: مهم‌ترین بحث ما در هفته مازندران، ترویج سنت‌ها، آئین‌ها و زبان بومی ما است که باید آن را به درستی، معرفی کنیم.

گفتنی است: ۱۴ آبان با پیشنهاد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه ۸۶۴ مورخ ۳۱ خرداد سال ۱۴۰۱ شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان روز ملی مازندران ثبت شد.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *