0

سالمندی تهدیدی جدی برای کشور است

سالمندی تهدیدی جدی برای کشور است
بازدید 5

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حسن مصلح در خطبه‌های نماز جمعه برازجان با تسلیت ایام شهادت حضرت زهرا (س) اظهار کرد: حضرت فاطمه (س) اسوه همه است، اسوه عهد و عصر خاصی نیست، اسوه بودن همیشگی است.

وی گفت: هر چه زمان ما را از عصر ایشان دورتر کند، بیشتر به او نیازمند خواهیم شد و از این رو است که امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) همان نجات‌دهنده بشر در آخرالزمان، حضرت فاطمه (س) را اسوه خویش می‌خواند زیرا نیازها و مسائل جامعه امام عصر (عج) را سیره و سلوک حضرت فاطمه (س) پاسخ می‌دهد.

امام جمعه دشتستان افزود: در بیان رهبر معظم انقلاب، مهم‌ترین جنبه و بُعد شخصیت نورانی حضرت فاطمه (سلام الله علیها)، الگو و اسوه بودن آن حضرت برای ما و لزوم شباهت و پیوند وجودی و ولایی با شخصیتی است که محور برگزیده‌ترین انسان‌ها است.

وی با اشاره به برخی تحلیل‌های رهبری از مسائل روز و پاسخ به شبهات، پیرامون علت مبارزه مردم ایران با استکبار آمریکایی گفت: رهبر انقلاب در آخرین دیدار دانش‌آموزان و دانشجویان به مناسبت ۱۳ آبان درباره این مسئله چنین می‌فرمایند: «مبارزه‌ی ملّت ایران با استکبار آمریکایی ناشی از چیست؟ این یک سوال است، جوابِ روشن و واضح و مستند این است که ناشی از سلطه‌گریِ ظالمانه‌ی وقیحانه‌ی دولتِ آمریکا بر ملّت عزیز ما و کشور ایران عزیز ما بود؛ مقابله به خاطر این بوده است، سعیِ تاریخ‌نویسانِ منحرف‌کننده‌ی حقایق این است که بگویند اختلاف بین ایران و آمریکا از روز سیزدهم آبان ۵۸ شروع شد؛ این دروغ استT آمریکا از روز سیزدهم آبان ۵۸ شروع شد؛ این دروغ است.

وی ادامه داد: آمریکایی‌ها از اوّل انقلاب و از پیش از انقلاب و از سال‌ها قبل از انقلاب با ملّت ایران درافتادند و هر چه توانستند علیه ملّت ایران تلاش کردند، حدّاقل از ۲۸ مرداد، حالا قبل از ۲۸ مرداد سال ۳۲ هم حضور آمریکایی‌ها و تلاش آمریکایی‌ها داستان مفصّلی است، ولی آنچه جلوی چشم همه وجود داشته است، ۲۸ مرداد است.

شکست فرهنگ و تمدن غرب

وی گفت: رهبر انقلاب در دیدار دست‌اندرکاران کنگره شهدای استان فارس فرمودند: «غربی‌ها نشان دادند که در این چندین سال یا چند قرن، که دم از حقوق انسان و حقوق بشر و مانند این‌ها می‌زنند، یکسره دروغ گفتند، [این جنگ] این را نشان داد، این را ثابت کرد؛ یعنی ده هزار کودک کشته شدند، شوخی است؟ کودک، مظهر معصومیّت است، مظهر لطافت است، فنقطه اساسی‌ای است که عواطف انسان را برمی‌انگیزد؛ ده هزار [نفر] از این موجوداتِ معصوم را اسرائیل با بمب دو تُنی، با انواع و اقسام سلاح از بین برد، غربی‌ها خم به ابرو نیاوردند، سیاستمداران غربی رسوا شدند، سیاست غرب رسوا شد، شکست خوردند؛ این شکست بزرگی است. دیگر کسی از «تمدّن غرب» حرف نزند!»

وی با اشاره به تأثیر طوفان‌الاقصی گفت: رهبر انقلاب در بخشی از خطبه عربی نماز جمعه نصر فرمودند: «طوفان اقصی و مقاومت یک‌ساله‌ی غزّه و لبنان، رژیم غاصب را به جایی رساندند که مهم‌ترین دغدغه‌اش، حفظ موجودیّت خود است، یعنی همان دغدغه‌ای که این رژیم در سال‌های اوّل ولادت نحسش داشت، این بدین معنی است که مجاهدت مردان مبارز فلسطین و لبنان توانسته است رژیم صهیونی را هفتاد سال به عقب برگرداند.

نقش سید حسن نصرالله در قدرت حزب الله

وی تصریح کرد: رهبر انقلاب در دیدار اعضای مجلس خبرگان رهبری فرمودند: «حزب‌الله به برکت شجاعت سیّد و درایت سیّد و صبر و توکّل عجیبی که او داشت، رشد کرد، رشد فوق‌العاده‌ای کرد و حقیقتاً تبدیل شد به یک تشکیلاتی که دشمنِ مجهّز مسلّح به انواع سلاح‌های مادّی و بیانی و تبلیغی و رسانه‌ای و غیره، نتوانسته بر آن فائق بیاید و ان‌شاءالله نخواهد توانست فائق بیاید، مرحوم آقای سیّدحسن نصرالله «حزب‌الله» را به یک چنین موجودی، به یک چنین پدیده‌ای تبدیل کرده.»

امام جمعه دشتستان با اشاره به مسأله جوانی جمعیت گفت: با ادامه روند فعلی، افزایش مرگ و میر و در مقابل کاهش میزان موالید، ۲۰ سال آینده رشد جمعیت به صفر خواهد رسید و در سال ۱۴۸۰ جمعیت ایران به زیر ۵۰ میلیون می‌رسد که بیشتر آن سالمند هستند.

حجت الاسلام مصلح بیان کرد: هر ساله به طور میانگین حدود ۴۵۰ هزار مرگ به دلایل مختلف در کشور اتفاق می‌افتد و این در حالی است که در حال حاضر تعداد تولد در کشور به یک میلیون در سال می‌رسد.

وی گفت: در این راستا ۵۵۰ هزار نفر در سال به جمعیت کشور اضافه می‌شود و با کاهش آمار فرزند آوری در کشور، پیش بینی می‌شود تا ۱۷ سال دیگر از هر سه ایرانی یک نفر سالمند باشد.

امام جمعه دشتستان بیان کرد: با ادامه این روند و افزایش مرگ و میر و در مقابل کاهش میزان موالید، ۲۰ سال آینده رشد جمعیت به صفر خواهد رسید و در سال ۱۴۸۰ جمعیت ایران به زیر ۵۰ میلیون می‌رسد که بیشتر آن سالمند هستند.

وی گفت: در ۲۰ سال آینده که ایران جمعیتی زیر ۵۰ میلیون خواهد داشت، جمعیت کشور همسایه ما در شرق کشور به ۵۰۰ میلیون نفر می‌رسد و دیگر کشور همسایه در غرب به ۳۸۰ میلیون نفر خواهد رسید و اینجا عمق فاجعه درک می‌شود.

هشدار رهبری

امام جمعه دشتستان بیان کرد: یکی از کلماتی که به ندرت در بیانات رهبر انقلاب شنیده شده، کلمه «هولناک» است که ایشان برای موضوع جمعیت بیان کردند و علاوه بر تعبیر «آینده هولناک»، حتی ایشان بحث سونامی سالمندی را مطرح کردند.

وی ادامه داد: ما باید از امروز به این سونامی که در آینده درگیر آن خواهیم شد، فکر کنیم، سالمندی برای کشور مشکلات زیادی به بار می‌آورد، سالمندی نشاط را از کشور می‌برد، رکود اقتصادی ایجاد می‌کند، و باعث اُفت مسائل اقتصادی، سیاسی و امنیتی می‌شود. باید از امروز به فکر موج سالمندی در آینده باشیم؟ در حال حاضر، ۴۰ درصد کشور ما در سن میان سالی است.

وی تصریح کرد: این همان هشدار سونامی است، جوانان امروز ما سالمندان فردای ما هستند، نرخ باروری ما در سال ۱۳۶۷، شش و نیم بوده و در سال ۱۳۹۹ به یک و هفت رسیده! نرخ باروری ما پایین‌ترین نرخ باروری در کشورهای منطقه و در کشورهای اسلامی است.

امام جمعه دشتستان بیان کرد: این برای کشور، یک خطر است، نرخ رشد جمعیت‌مان در سال ۱۳۶۵، سه‌و نه درصد بوده و الان به هفت‌دهم درصد (زیر یک درصد) رسیده! ما داریم پایین‌ترین نرخ رشد را در طول صد سال گذشته تجربه می‌کنیم.

وی اضافه کرد: باید نرخ باروری را تا سال ۱۴۰۶ از یک و هفت به دو و یک برسانیم و حدود ۱۰ میلیون تولد داشته باشیم، رهبر معظم انقلاب این مسئله را «سیاست حیاتی برای آینده بلند مدت کشور» خواندند.

امام جمعه دشتستان گفت: ربط این مسئله با فرهنگ ازدواج ساده و آسان این است که جمعیت، یعنی فرزند، فرزند، یعنی خانواده؛ پس، جمعیت جدای از خانواده نیست؛ و خانواده هم جدای از ازدواج ساده و آسان نمی‌شود.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *