0

وحید هجاوری

وحید هجاوری
بازدید 32

استان: آذربایجان شرقی
حوزه انتخابیه: تبریز، اسکو و آذرشهر
شعار انتخاباتی: اقتدار ایران، سربلندی آذربایجان، اعتلای تبریز قهرمان

پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.
وحید هجاوری یکی از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است که در زیر رزومه کوتاهی از ایشان و پاسخ‌هایشان به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را می‌خوانید:

رزومه:

متولد تبریز. کارمند رسمی مجلس شورای اسلامی با بیش از ۲۵ سال سابقه در امور مختلف کارشناسی و مدیریتی مجلس فوق لیسانس مدیریت اجرایی مسئول دفتر و مشاور نمایندگان استان‌های آذربایجان شرقی خراسان‌های شمال، جنوبی، شمالی و چهارمحال و بختیاری از دوره پنجم تا دوره هشتم.

سوالات کشوری:

* مهم‌ترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟
تک مجلسی بودن که نیاز به اصلاح قانون اساسی دارد. عدم ورود احزاب و تفکرات مختلف به انتخابات. نیاز دائمی به رأی مردم که باعث محافظه کار شدن نمایندگان می‌شود. عدم اجرای قانون شفافیت آرای نمایندگان. هزینه گزاف تبلیغات نمایندگان که باعث فساد در انها شده و نماینده از ابزار نظارتی مجلس از قبیل استیضاح و سوال منفعت طلبی و درامدزایی می‌کنند. مشکلات قانون آئین نامه داخلی مجلس از قبیل انتخاب رئیس و اعضای هیئات رئیسه مجلس به طور سالیانه توسط نمایندگان که باعث باج دهی رئیس به نمایندگان می‌شود. و استرداد امضای نمایندگان از پای استیضاح و سوال که اهرمی برای باج خواهی نمایندگان از وزرا می‌شود عدم توجه به اولویت‌های مردم در ارائه طرح توسط نمایندگان. توجه به منافع گروه و حزب خود در ارائه طرح‌ها و موافقت‌ها و مخالفت‌ها نبود قانون قانون نویسی. سواد کم نمایندگان دور اولی و عدم اشراف به قانون اساسی و قانون آئین نامه داخلی مجلس که باعث عدم رعایت نکات قانون نویسی شده و باعث رفت و برگشت‌های زیاد به شورای نگهبان و استفساریه مختلف از مجلس در خصوص قوانین مصوب می‌شود. عدم توجه نمایندگان به سیاستهای کلی نظام قانونگذاری ابلاغی رهبری در تصویب قوانین. عدم توجه به امر بسیار مهم تنقیح قوانین مه باعث مشکلات فراوان در اجرای قوانین متضاد می‌شود. اولویت ندادن لایحه به طرح توسط نمایندگان
*مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟
استفاده درست از ابزار نظارتی از قبیل سوال و تذکر و استیضاح بدون در نظر گرفتن منافع خود و سو استفاده از امکان استرداد امضا از پای سوال و تذکر از وزرا و همچنین استفاده درست و به موقع از ظرفیت کمیسیون اصل نود قانون اساسی. حضور دائمی در میان مردم برای رصد قوانین موجود و نظارت پسینی. اولویت قانون گذاری برای لوایح ارائه شده توسط دولت باشد و شرایط ارائه طرح توسط نمایندگان می‌بایست سخت و دشوار شود برای هر طرحی که توسط نمایندگان ارائه می‌شود می‌بایست پیوست مستندات کارشناسی و طرح توجیهی ارائه شود. تنقیح قوانین و تدوین قانون جامع برای کد رشته‌هایی که توسط شورای راهبردی تنقیح استخراج شده، در دستور کار قرار گیرد به نقش مرکز پژوهش‌ها و کار کارشناسی انجام شده بر روی طرح‌ها و لوایح دقت و توجه ویژه شود.
*نمایندگان چرا نباید اسیر تجمل‌گرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب، چه اقداماتی ضرورت دارد؟
انقلاب و نظام ما مردمی است. مشکلات عمده کشور و بی اعتمادی مردم به نظام از زمانی شروع شد که مسئولین صف خود را از مردم جدا کردند و خوی اشرافی گری بر انها مستولی شد کاخ نشین شدند و از درد و رنج مردم بی خبر ماندند.. نماینده‌ای که نداند کوچک شدن سفره یعنی چه نماینده‌ای که نداند جوان بیکار و مجرد در خانه داشتن یعنی چه، هیچوقت اولویت‌ها مردم را نخواهد فهمید و برنامه‌ای هم برای آن نخواهد داشت.. وقتی اولویت و نیاز مردم را درک نکنید سراغ فرعیات خواهید رفت و این قضیه مردم را روز به روز عصبانی‌تر کرده و بی اعتمادی نسبت به نظام را تشدید خواهد کرد.
*همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاه‌ها چه تأثیری می‌تواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلی‌گاه این همراهی و همکاری چیست؟
تعامل بین دو قوا خوب و مفید است و لابی بین نمایندگان و مسئولین اجرایی به شرطی که برای حل مشکلات بوده و از اتلاف وقت و رفت و امد های بی مورد وزرا به مجلس جلوگیری شود، مثمر ثمر است.. لیکن اگر این تعاملات صرفاً از باب رعایت حال و هم حزبی و هم جناحی بودن باشد خوب نیست و دودش در چشم مردم می‌رود. به عبارتی نمایندگان که وکلای ملت هستند نباید در استیناف حق مردم و در کوتاهی مسئولین در انجام خدمات و اجرای قوانین کوچک‌ترین مماشاتی داشته باشند. مجلس کارش ریل گذاری است و می‌تواند مشکلات قانونی دولت مردان و قوه قضائیه را در راستای حل مشکلات آحاد جامعه را با تعامل در تصویب لوایح دولت و لوایح قضائی حل نماید.
*مسؤولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟
همانطور که عرض شد نظام ما جمهوری اسلامی است و مهمترین اصل این نظام جمهوریت است که قدرت آن از مردم است.. نظامی که مردم پشت ان نباشند اطلاق جمهوریت برای ان بی معناست. نماینده تراز جمهوری اسلامی نماینده ایست که در درجه اول مردمی و درجه دوم مسلمان واقعی باشد. مسئولیت پذیری در قبال مردم حاصل عمل به تعلیمات دینی و اسلامی است. اگر نماینده‌ای در عمل خلاف وعده‌هایی که داده و خلاف قسم نامه خود که پر مجلس خورده حافظ منافع مردم نباشد، علاوه بر گناهی که خود مرتکب شده و باید در درگاه الهی پاسخگو باشد، مردم را نسبت به نظام اسلمی بدبین می‌کند که این امر به مراتب گناه بالاتری دارد.. متأسفانه مسئولیت گریزی مسئولین و نمایندگان شکاف بین مردم و مسئولین را عمیق‌تر کرده و بی اعتمادی به نظام در جامعه گسترده‌تر شده است.
*مردمی بودن یکی از خصیصه‌های مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه می‌تواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوام‌زدگی و طرح شعارهای غیر واقع‌بینانه اسیر شود؟
مردمی بودن به فرموده مقام معظم رهبری یعنی با مردم نشست و برخاست کردن. در میان مردم زندگی کردن و قدرت بیان و تبیین مسائل را داشتن.. مردمی بودن یعنی درک شرایط زندگی مردم. مردمی بودن یعنی آگاهی کامل از مشکلات و اولویت‌های مردم و توجه به آنها در ارائه طرح‌ها و پیشنهادات. نماینده عصاره فضائل ملت است و نباید دچار عوام زدگی و جو زدگی شود.. جو زدگی نماینده از آفات قانون گذاری است.
* طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسؤولیت دارد. برای تحقق این اصل مهم و جلوگیری از بخشی زدگی، باید چه مواردی مد نظر قرار گیرد؟
نماینده مجلس نماینده جمهوری اسلامی ایران است. نماینده تراز علاوه بر حفظ جمهوریت نظام که همان مردمی بودن است و اسلامیت نظام که همان تعهد نسبت به مسئولیت‌ها در قبال مردم است، باید حافظ منافع و اقتدار ایران باشد. بخشی نگری و اولویت منافع قوم و قبیله و حوزه انتخابیه که متأسفانه بارها مشاهده است از خصوصیات یک نماینده نا تراز است.

سوالات استانی:

* برنامه شما برای حل معضل حاشیه نشینی در شهرهایی نظیر تبریز چیست؟ با توجه به اینکه چیزی حدود ۱۰۰ هزار مسکن غیر مجاز در این کلان شهر ساخته شده است.
حاشیه نشینی در همه کلانشهرها وجود دارد و معلول خیلی از علت هاست. اگر به روستاها و به درامد و اشتغال جوانان و رفاه و درمان و آموزش کودکان روستاییان رسیدگی نشود آنها روستاها را رها کرده و برای داشتن حداقل‌های زندگی مجبور به مهاجرت به کلانشهر می‌شوند. و بهترین نقطه حاشیه شهرهاست. به دنبال حاشیه نشینی معضلات مختلف و بزهکاری‌های متعدد رخ خواهد داد. در برنامه‌های توسعه پنج ساله کشور باید در خصوص احیا روستاها چاره اندیشی شود.
* برنامه شما برای حل تنش آبی در حوزه کشاورزی استان چیست؟
در چند سال آینده بین شهرهای ایران نه تنها تنش بلکه جنگ آب رخ خواهد داد. در چند سال گذشته بدون در نظر گرفتن بحث کارشناسی و عدم توجه به اقلیم منطقه و آمایش سرزمین اقدام به توسعه کشاورزی و کاشت محصولات آب بر و همچنین صدور مجوزهای چاه عمیق از دشت‌های اطراف تبریز و استان‌های مجاور شده است که این کار باعث به تحلیل رفتن منابع آب‌های رو و زیر زمینی شده است و از طرف دیگر تغییرات جغرافیایی و کمبود نزولات آسمانی بر شدت این بحران افزوده است. خشک شدن دریاچه ارومیه یکی از این نشانه هاست که در آینده نزدیک علاوه بر بحران آب خطرات زیست محیطی مردم تبریز و اطراف ان را با خطرات جدی مواجه می‌کند. تغییر الگوی کشت، تغییر محل درامد روستاییان از راه‌های غیر از کشاورزی از جمله توجه به تولیدات صنایع روستایی، جلوگیری از ویلا سازی ها و حفر چاه‌های عمیق و غیر عمیق و غیر مجاز ویلا نشینان اطراف شهر تبریز و نیز آموزش و ارتقای فرهنگ صرفه جویی از راه حل‌هایی که می‌شود در چند سال آینده از بحران آب عبور کرد.
*استان آذربایجان شرقی با وجود صدها کارگاه تولید قطعات خودرو، حتی یک واحد تولیدی خودرو هم ندارد. علت به وجود آمدن این پدیده از نگاه شما چیست و برای حل آنچه برنامه‌ای دارید؟
مسئله خودرو به یکی از مسائل بغرنج کشور تبدیل شده است که اگر رسیدگی نشود به یکی از بحران‌های اجتماعی بزرگ کشور در آینده نزدیک تبدیل خواهد شد. بلایی که صنعت خودروسازی بر سر مردم این کشور آورده قوم مغول بر سر این ملت مظلوم نیاورده است. مافیای خودرو در کشور بلای جان مردم شده است. مردم پول با کیفیت ترین خودروهای جهانی را پرداخت می‌کنند و بی کیفیت ترین ماشین‌های دنیا را سوار می‌شوند. این ظلم بزرگی است که باید باید در اسرع وقت به آن رسیدگی شود. در ضمن دو خودرو بی کیفیت ایران خودرو در تبریز تولید می‌شود.. اگر مافیای خودرو اجازه سرمایه گذاری و تولید خودرو به بخش خصوص بدهد، تبریز این ظرفیت را دارد که با استفاده از دانش و نیروی انسانی بومی خودرو با کیفیت و قیمت مناسب تولید کند.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *