به گزارش خبرنگار مهر، صابر جباری، صبح سهشنبه ۲۰ شهریور ۱۴۰۳ در همایش جوانی جمعیت که در سالن همایشهای بیمارستان قلب شهید رجایی برگزار میشود، گفت: میزان سزارین در کشور از سال ۱۳۷۹ که ۳۵ درصد بود، به ۵۶ درصد رسیده است.
وی با اشاره به مخاطرات سزارین برای سلامت مادر و نوزاد، افزود: سزارین را میتوان یکی از تهدیدهای سلامت مادر و نوزاد دانست.
جباری گفت: وزارت بهداشت به موضوع زایمان طبیعی توجه کرده و تصمیم بر این است که زنان را از سزارین به سمت زایمان طبیعی سوقدهیم. با توجه به سیاستهای تنظیم خانواده طی ۳ دهه گذشته نسبت به ترویج و اطلاعرسانی زایمان طبیعی به خوبی عمل نکردهایم.
رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت، با تاکید بر تغییر فرهنگ عمومی جامعه در موضوع زایمان، تصریح کرد: تاریخهای رُند در تقویم رسمی کشور، یکی از آسیبهای زایمان به روش سزارین است که متأسفانه برخی از والدین متقاضی هستند.
وی افزود: موضوع سقط عمدی جنین، یکی دیگر از چالشهای جوانی جمعیت است که باید مورد توجه قرار گیرد. بر همین اساس، در قانون جوانی جمعیت، مجازاتهایی در نظر گرفته شده است که از جمله آنها، ابطال دائم پروانه فعالیت پزشکانی است که درگیر سقط عمدی هستند.
رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت در ادامه گفت: بررسیها بیانگر این است که کاهش نرخ باروری در کشور متوقف شده است.
در ادامه همایش، حسین فرشیدی معاون بهداشت وزارت بهداشت، افزود: نقش متخصصان زنان در حوزه جمعیت انکارناپذیر است. وزارت بهداشت، پیش از بارداری تا تولد فرزند با موضوع جمعیت در ارتباط است و این موضوع در نظام بهداشتی قابل مشاهده است.
وی با بیان اینکه بسیاری از اموری که در جهت تحقق خواسته و مطالبه مقام معظم رهبری در خصوص افزایش جمعیت نقش دارند بر عهده وزارت بهداشت است، گفت: فرصت خوبی در دولت ایجاد شده است؛ چرا که شخص اول قوه مجریه یعنی دکتر پزشکیان با مسائل و مشکلات نظام سلامت آشنا است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه خواهان غرقشدن در مواد قانونی نیستیم، افزود: فقط نباید به تصویب قانون و مواد قانون محدود شویم بلکه باید با اقدامات خود نشان دهیم که خواهان اجرای امور هستیم.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید