0

۶۵ درصد میانسالان دیابتی به مشکلات اورولوژی مبتلا هستند

۶۵ درصد میانسالان دیابتی به مشکلات اورولوژی مبتلا هستند
بازدید 89

مهری مهراد روز یکشنبه در یک نشست خبری در آستانه روز جهانی دیابت (۲۳ آبان) که در محل انجمن برگزار شد، افزود: دیابت و مسائل مربوط به سلامت اورولوژی ارتباط نزدیکی با هم دارند، دیابتی‌ها مستعد عفونت‌های دستگاه ادراری، مشکلات مثانه و اختلال عملکرد جنسی هستند چون این بیماری به طور مستقیم بر جریان خون، اعصاب و عملکرد حسی بدن تأثیر می‌گذارد.

وی افزود: وجود مقدار فراوان قند در خون در درازمدت می‌تواند به بخش‌های مختلف بدن مانند قلب، رگ‌های خونی، کلیه‌ها، مثانه، دستگاه تناسلی و دستگاه عصبی آسیب وارد کند.این اورولوژیست تاکیدکرد: اکنون کشورمان پیشرفت خوبی در درمان مشکلات اورولوژی دارد و آگاهی رسانی و افزایش دانش مردم در مورد رابطه دیابت و ایجاد عوارض آن در مثانه می تواند از ناتوانی جسمی بیماران جلوگیری ‌کند.

وجود مقدار فراوان قند در خون در درازمدت می‌تواند به بخش‌های مختلف بدن مانند قلب، رگ‌های خونی، کلیه‌ها، مثانه، دستگاه تناسلی و دستگاه عصبی آسیب وارد کند.به گفته مهراد، عوامل سبک زندگی سالم می‌توانند به مراقبت از دیابت، مسائل مربوط به سلامت اورولوژی از جمله پیروی از رژیم غذایی سالم، حفظ وزن سالم، ورزش کردن، مدیریت استرس، خواب کافی و سیگار نکشیدن کمک کند.

مُد شدن بی تحرک در جامعه ایرانی

این پزشک افزود: در جامعه امروزی ما بی تحرکی به نوعی «مُد» شده است در حالی که تحرک و پیاده روی تاثیر بسزایی در کنترل دیابت و مشکلات ناشی از آن از جمله اورولوژی دارد.

به گفته رئیس انجمن نورویولوژی، افرادی که بیماری دیابت دارند باید به موقع به متخصص مراجعه کنند و در صورت لزوم تحت معالجه و بررسی دقیق توسط یک اورولوژیست یا نورولوژیست قرار بگیرند تا بتوانند به موقع از ایجاد مثانه عصبی جلوگیری‌ کنند.

وی راه پیشگیری از تاثیر دیابت بر مثانه را چکاپ‌های منظم سیستم کلیه و مثانه توسط متخصص اورولوژی دانست و اظهار داشت: وقتی مشکلات فرد در همان مراحل اولیه تشخیص داده شود سریع‌تر نیز بهبود خواهد یافت و دچار ناتوانی نمی شوند.

مبتلایان به دیابت دچار شل شدن عضلات لگن و افتادگی مثانه می شوند و این عوارض در زنان شایع تر است و دچار بی اختیاری ادرار می شوند.مهراد تصریح کرد: بیماری دیابت تقریباً بسیاری از ارگان‌ها و اندام‌های بدن از جمله قلب و عروق، مغز، اعصاب، پوست، کلیه و مثانه را هم تحت تأثیر قرار می‌دهد. بنابراین توجه به این بیماری و درمان آن اهمیت زیادی دارد.

وی گفت: مبتلایان به دیابت دچار شل شدن عضلات لگن و افتادگی مثانه می شوند و این عوارض در زنان شایع تر است و دچار بی اختیاری ادرار می شوند.

آخرین بررسی‌های وزارت بهداشت نشان می‌دهد، بیش از ۱۴ درصد جمعیت بالای ۲۰ سال کشور یعنی چیزی حدود هفت میلیون نفر ایرانی به دیابت مبتلا هستند و این روند رو به افزایش در آینده نزدیک به بیش از ۱۰ میلیون مبتلا خواهد رسید.

در حال حاضر دیابت با شیوع یک نفر از هر ۱۰ نفر، سهم بالایی از بار بیماری‌های غیرواگیر در دنیا دارد. این بیماری که از آن به عنوان بیماری سبک شهرنشینی نیز یاد می‌شود، پس از توسعه زندگی شهری شیوع بسیار زیادی بین مردم داشته است.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
  • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم ایران مدیکال منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *