13 بازی جذاب با کاغذ، سرگرمیهای ساده و چالشبرانگیز
مجموعه: بازیهای محلی
انواع بازی با کاغذ
انواع بازیهای با کاغذ، از ساده تا پیچیده
انواع بازی با کاغذ که در این مقاله بیتوته قرار داده شده میتوانند به صورت فردی یا گروهی انجام شوند و برای گروههای سنی مختلف مناسب باشند. بازیهای با کاغذ، علاوه بر سرگرمی، میتوانند مهارتهای مختلفی را در کودکان و بزرگسالان تقویت کنند. این مهارتها میتواند شامل مهارتهای تفکر منطقی، مهارتهای حل مسئله، مهارتهای خلاقیت و مهارتهای تخیل باشد.
حدس کلمات
این بازی هم فقط به یک کاغذ و قلم نیاز دارد و به صورت گروهی انجام میشود. تعداد برگه کوچک را برش بزنید. هر دور یکی از افراد را انتخاب کنید، بقیه گروه روی کاغذ یک کلمه (غذا، وسیله، شهر یا هر چیز دیگری) مینویسند و برگه را روی پیشانی فرد انتخاب شده میزنند. اعضای گروه باید کلمه را طوری توصیف کنند و فردی که کاغذ روی پیشانیاش است باید بتواند بر اساس توضیحات حدس بزن کلمه چیست. میتوانید یک کلمه طنز را انتخاب کنید تا بازی مهیج و شادتر شود.
دوز بازی
دوز یک بازی فکری دو نفره است که در آن بازیکنان باید با خطکشیهای روی کاغذ، خانههای حریف خود را ببندند. هر بازیکنی که زودتر بتواند خانههای حریف خود را ببندد، برنده میشود.
برای شروع بازی، یک جدول ۳ در ۳ روی کاغذ رسم میشود. سپس، هر بازیکن سه مهره در اختیار دارد. بازیکنان به نوبت، یکی از مهرههای خود را در یکی از خانههای جدول قرار میدهند.
بازی زمانی تمام میشود که یک بازیکن سه مهره خود را به صورت خطی در یک ردیف، ستون یا قطر قرار دهد. در این صورت، آن بازیکن برنده میشود. اگر بازی به تساوی کشیده شود، بازی مساوی اعلام میشود.
دوزبازی
بازی اسم و فامیل
بازی اسم و فامیل یک بازی گروهی است که در آن بازیکنان باید با یک حرف مشخص، کلماتی را در شش دسته مختلف (نام، نام خانوادگی، حیوان، شیء، غذا، میوه یا سبزیجات، نام شهر و نام کشور) بنویسند. هر بازیکنی که بتواند کلمات بیشتری با حرف مشخص بنویسد، برنده میشود.
برای شروع بازی، بازیکنان دور یک میز مینشینند و یک کاغذ و یک مداد در اختیار هر بازیکن قرار میگیرد. سپس، یک نفر از بازیکنان حرف مشخص را انتخاب میکند و آن را اعلام میکند. بازیکنان باید با آن حرف، کلماتی را در شش دسته مختلف بنویسند.
کلماتی که بازیکنان مینویسند باید با حرف مشخص مطابقت داشته باشند. همچنین، کلمات نباید تکراری باشند. بازیکنان میتوانند از کلمات واقعی یا خیالی استفاده کنند.
هنگامی که یک بازیکن کلمهای را بنویسد، باید آن را به صدای بلند اعلام کند. سایر بازیکنان نیز میتوانند کلماتی را که نوشتهاند را به صدای بلند اعلام کنند.
بازی تا زمانی ادامه مییابد که تمام بازیکنان کلمات خود را نوشته باشند. سپس، امتیازات بازیکنان محاسبه میشود. هر کلمهای که یک بازیکن نوشته باشد، یک امتیاز دارد.
شاه، دزد، وزیر
بازی شاه، دزد، وزیر یک بازی گروهی است که در آن بازیکنان نقشهای شاه، دزد و وزیر را بازی میکنند. هدف بازی این است که شاه از دزد محافظت کند و دزد وزیر را بدزدد. وزیر باید از دزد فرار کند. بازیکنی که زودتر از بازی خارج شود، بازنده میشود.
برای شروع بازی، بازیکنان دور یک میز مینشینند. سپس، یک نفر از بازیکنان نقش شاه را بر عهده میگیرد. نفر دیگر نقش دزد را بر عهده میگیرد و نفر سوم نقش وزیر را بر عهده میگیرد.
بازی با اعلام نقشها شروع میشود. سپس، بازیکنان به نوبت، یکی از مهرههای خود را روی صفحه بازی حرکت میدهند.
شاه میتواند به هر سمتی که میخواهد حرکت کند. دزد میتواند به هر سمتی که میخواهد حرکت کند، اما نمیتواند از کنار شاه رد شود. وزیر میتواند به هر سمتی که میخواهد حرکت کند، اما نمیتواند از کنار شاه یا دزد رد شود.
اگر دزد بتواند وزیر را لمس کند، وزیر بدزدیده میشود و از بازی خارج میشود. اگر شاه بتواند دزد را لمس کند، دزد از بازی خارج میشود.
بازی تا زمانی ادامه مییابد که یکی از بازیکنان از بازی خارج شود. بازیکنی که زودتر از بازی خارج شود، بازنده میشود.
شاه، دزد و وزیر
اوریگامی
اوریگامی هنر ساخت اشکال مختلف از کاغذ است. این هنر میتواند به عنوان یک بازی نیز مورد استفاده قرار گیرد. در این بازی بازیکنان باید با استفاده از کاغذ، اشکال مختلف بسازند. بازیکنی که بتواند اشکال زیباتری بسازد، برنده میشود.
اوریگامی
سودوکو
این بازی یک بازی منطقی است که در آن بازیکنان باید اعداد ۱ تا ۹ را در خانههای خالی یک جدول ۹ در ۹ قرار دهند به گونهای که در هر ردیف، ستون و مربع ۳ در ۳، هر عدد فقط یک بار ظاهر شود.
سودوکو
بازی نقاشی:
بازی نقاش یک بازی گروهی است که در آن بازیکنان باید با استفاده از نقاشی، یک کلمه را به سایر بازیکنان منتقل کنند. هدف بازی این است که بازیکنان بتوانند کلمه را حدس بزنند.
برای شروع بازی، به تعداد بازیکنان، کاغذ و مداد در اختیار آنها قرار میگیرد. سپس، یک نفر از بازیکنان کلمهای را در ذهن خود انتخاب میکند. این کلمه میتواند یک اسم، یک فعل، یک صفت یا یک عبارت باشد.
سپس، بازیکنان به نوبت، یکی از کاغذهای خود را به نفر بعدی میدهند. نفر بعدی باید با استفاده از نقاشی، کلمه را به نفر بعدی منتقل کند.
بازی تا زمانی ادامه مییابد که کاغذها به آخرین نفر برسد. آخرین نفر باید کلمه را حدس بزند.
اگر آخرین نفر بتواند کلمه را حدس بزند، بازیکنی که کلمه را انتخاب کرده است، یک امتیاز میگیرد. بازی تا زمانی ادامه مییابد که تمام بازیکنان یک امتیاز داشته باشند.
بازیکنی که بیشترین امتیاز را داشته باشد، برنده بازی میشود.
بازی نقاش تقلبی
در این بازی با کاغذ، به تعداد دلخواه بازیکن و یک گرداننده نیاز داریم. گرداننده کلمهای را در ذهن خود انتخاب میکند. این کلمه میتواند یک اسم، یک فعل، یک صفت یا یک عبارت باشد. سپس، گرداننده کلمهای را روی تمام کاغذها به جز یکی، نوشته و روی کاغذ باقیمانده هم کلمه «تقلبی» را مینویسد. کاغذها را تا کرده و به صورت تصادفی بین بازیکنان پخش میکنیم.
برای ادامه بازی نیاز به یک کاغذ بزرگ یا تابلو وایتبرد داریم. گرداننده باید روی این کاغذ یا تابلو موضوع مرتبط با کلمه را بنویسد. به طور مثال اگر یکی از شخصیتهای برجسته را روش کاغذها نوشته، موضوع باید شخصیت باشد.
بازیکنان به ترتیب و با توجه به کلمه، هریک دو بار روی کاغذ نقاشی میکشند. نقاشی باید به صورتی باشد که به سایر بازیکنان نشان دهد تقلبی نیست و از کلمه اطلاع دارد. در عین حال نقاشی نباید کلمه را به فرد تقلبی لو بدهد.
پس از دو دور با توجه به نقاشیها، بازیکنان تصمیم میگیرند که چه کسی نقاش تقلبی است و رأیگیری میکنند. نقاش تقلبی در دو صورت برنده بازی است:
حداکثر بازیکنان او را تشخیص نداده باشند.
او را درست تشخیص داده باشند اما بتواند حدس بزند که کلمه بازی چه بود.
بازی چشمک:
بازی چشمک یک بازی گروهی است که در آن بازیکنان باید حدس بزنند که چه کسی چشمک زده است.
برای شروع بازی، بازیکنان به صورت دایره مینشینند. سپس، یک نفر از بازیکنان به عنوان گرداننده بازی انتخاب میشود. گرداننده به یکی از بازیکنان، چشمک میزند.
بازی به این صورت ادامه مییابد که بازیکنان به نوبت، یکی از بازیکنان دیگر را انتخاب میکنند و میگویند: “چشمک”. اگر بازیکنی که انتخاب شده است، چشمک زده باشد، از بازی خارج میشود. اگر بازیکنی که انتخاب شده است، چشمک نزده باشد، بازیکنی که او را انتخاب کرده است، از بازی خارج میشود.
بازی تا زمانی ادامه مییابد که تنها یک بازیکن باقی بماند. بازیکن باقیمانده برنده بازی میشود.
انواع مختلفی از بازی چشمک وجود دارد که در اینجا به برخی از آنها اشاره میکنیم:
چشمک با کلمه: در این نوع بازی، گرداننده به جای چشمک زدن، کلمه “چشمک” را میگوید.
چشمک با کارت: در این نوع بازی، گرداننده کارتی را به یکی از بازیکنان نشان میدهد. اگر کارت چشمک باشد، بازیکن از بازی خارج میشود.
چشمک با دست: در این نوع بازی، گرداننده دست خود را به صورت چشمک به یکی از بازیکنان نشان میدهد. اگر بازیکنی که دستش نشان داده شده است، چشمک زده باشد، از بازی خارج میشود.
بازی چشمک
دار بازی:
دار بازی یک بازی حدس زدنی و قلمکاغذی است که دو نفر یا بیشتر بازی میکنند. در این بازی، یکی از بازیکنها (یا گروهها) کلمهای انتخاب میکند. طرف دیگر باید با حدس زدن حروف، به آن کلمه دست پیدا کند.
برای شروع بازی، یک نفر از بازیکنان کلمهای را در ذهن خود انتخاب میکند. این کلمه میتواند یک اسم، یک فعل، یک صفت یا یک عبارت باشد. سپس، بازیکنان به نوبت، یکی از حروف الفبا را حدس میزنند.
اگر بازیکنی بتواند حرفی را حدس بزند که در کلمه وجود دارد، گرداننده آن حرف را در محل مناسب کلمه مینویسد. اگر بازیکنی حرفی را حدس بزند که در کلمه وجود ندارد، گرداننده یک عضو از بدن آدمک آویزان را رسم میکند.
بازی تا زمانی ادامه مییابد که کلمه حدس زده شود یا اینکه تمام اعضای بدن آدمک رسم شود. اگر کلمه حدس زده شود، بازیکنی که کلمه را حدس زده است، برنده بازی میشود. اگر تمام اعضای بدن آدمک رسم شود، گرداننده برنده بازی میشود.
دار بازی
نقاشی با چشم بسته
نقاشی با چشم بسته یک فعالیت هنری است که در آن هنرمند بدون استفاده از بینایی، نقاشی میکند. این فعالیت میتواند به عنوان یک چالش ذهنی و خلاقانه باشد.
ابتدا، صندلی یا میز خود را در یک مکان آرام قرار دهید. سپس، کاغذ را روی سطح قرار دهید. در نهایت، مداد یا مداد رنگی خود را در دست بگیرید و چشمان خود را ببندید.
برای شروع نقاشی، میتوانید از یک نقطه شروع کنید و به تدریج به اطراف حرکت کنید. همچنین، میتوانید از تخیل خود استفاده کنید و هر چیزی که به ذهنتان میرسد را نقاشی کنید.
نقاشی با چشم بسته
طراحی با خطوط درهم
بازی طراحی با خطوط درهم یک بازی خلاقانه و سرگرمکننده است که میتواند برای گروههای سنی مختلف مناسب باشد. این بازی به شما کمک میکند که مهارتهای خلاقیت و تخیل خود را تقویت کنید.
ابتدا، یک کاغذ را روی یک سطح صاف قرار دهید. سپس، با استفاده از مداد یا مداد رنگی، شروع به کشیدن خطوط درهم کنید.
خطوط درهم شما میتوانند در هر جهتی باشند و میتوانند هر طول و عرضی داشته باشند. شما میتوانید از هر رنگی که دوست دارید استفاده کنید.
وقتی از کشیدن خطوط درهم خسته شدید، میتوانید شروع به دیدن شکلهایی در خطوط درهم خود کنید. سعی کنید هر شکلی که میبینید را با استفاده از خطوط درهم خود کامل کنید.
طراحی با خطوط درهم
نقطه بازی
نقطهبازی یا نقطه خط یک بازی فکری است که با شرکت حداقل دو بازیکن، روی کاغذ انجام میشود. این بازی اولین بار توسط ادوارد لوکا در قرن نوزدهم ابداع شد.
بازی با یک صفحه 3 در 3 نقطه شروع میشود.
بازیکنان به نوبت، یک خط را از دو نقطه مجاور به هم وصل میکنند.
هر بازیکنی که چهارمین ضلع مربعی را رسم کند، صاحب آن مربع خواهد بود و باید یک خط دیگر به عنوان جایزه ی اجباری رسم کند.
بازی تا زمانی ادامه مییابد که صفحه پر شود.
بازیکنی که بیشترین خانه را داشته باشد، برنده بازی میشود.
انواع مختلفی از نقطهبازی وجود دارد که در اینجا به برخی از آنها اشاره میکنیم:
نقطهبازی با زمان: در این نوع بازی، به بازیکنان یک زمان محدود برای بازی داده میشود. بازیکنی که بیشترین خانه را داشته باشد، برنده بازی میشود.
نقطهبازی با مجازات: در این نوع بازی، اگر بازیکنی مربعی را اشتباهاً به هم وصل کند، باید مجازاتی را انجام دهد. مجازاتها میتواند شامل گفتن یک شعر، خواندن یک داستان یا انجام یک حرکت خندهدار باشد.
نقطهبازی با استراتژی: در این نوع بازی، بازیکنان باید استراتژی خاصی را برای برنده شدن در بازی دنبال کنند.
نقطه بازی
گردآوری: بخش سرگرمی بیتوته
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید