به گزارش خبرنگار مهر، به همت پژوهشکده فلسفه و کلام اسلامی و مرکز همکاریهای علمی و بینالملل پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، نشست علمی «اخلاق حکمرانی در اسلام و مسیحیت» عصر دوشنبه به صورت حضوری و برخط برگزار شد.
کشیش سانی توماس معاون پژوهشی دانشگاه گریگوری رم در این نشست به صورت پیام تصویری اظهار کرد: در بخشی از کتاب مقدس به رابطه رهبر یا حکومت با جامعه اشاره شده است.
رئیس مؤسسه شرق شناسی واتیکان بیان کرد: ما در عهد عتیق چندین پادشاه مقدس داریم که از طرف خداوند متعال برگزیده شدهاند، نظیر شائول، حضرت سلیمان (ع) و حضرت داوود (ع) که مدت زمانی را در سرزمین خود حکمرانی کردهاند.
معاون پژوهشی دانشگاه گریگوری رم در خصوص وظایف یک پادشاه در برابر عموم جامعه ابراز کرد: در کتابهای نظیر شائول وسموئیل که به آزادی، نقش بندگی و ترغیب مردم اشاره شده است، به طور مثال در پادشاهی حضرت سلیمان (ع) میتوان به استفاده از قدرت برای هدایت عمومی جامعه و آموزش عمومی مردم و آموزش حکمت اشاره داشت، همان گونه که در قرآن کریم به آموزش حکمت به مردم از وظایف حضرت سلیمان (ع) در دوره حکمرانی وی ذکر شده است.
وی با اشاره به نکاتی در خصوص کتب عهد جدید، تصریح کرد: در انجیل به نقش رهبری در جامعه و به ویژگیهای رهبر معنوی جامعه اعم از ظلم ستیزی و فروتنی وی به عنوان صفات بارز رهبر معنوی جامعه تاکید شده است.
توماس عنوان کرد: وظیفه رهبری معنوی جامعه برآوردن آرزوهای مردم نیست، بلکه برآوردن خوبیهای یک ملت است.
رئیس مؤسسه شرق شناسی واتیکان در بخش دیگری از سخنان خود به نقش پدر در خانواده اشاره کرد و افزود: نقش پدر در خانواده مانند نقش پادشاه در جامعه است و پادشاه آن خانواده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به «خیر عمومی» اشاره داشت و گفت: ازجمله وظایف مردم «خیر عمومی» است که همه باید آن را انجام دهند و این مسئله ریشه مادی و معنوی دارد و رهبر جامعه بیشترین مسئولیت را در رساندن خیر عمومی و تعاون را در سطح جامعه داراست.
توماس خاطرنشان کرد: نا بسامانی بین مردم، دولتها و ملل مختلف از مصادیقی است که آنها را از رسیدن به رستگاری دور میکند و وظیفه خطیر رهبر یک جامعه این است که بتواند با برطرف کردن این نا بسامانیها مردم خود را از تمام مشکلات و گرفتاریهای داخلی و خارجی رها کند.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید