حجت جباری در گفت و گو با خبرنگار مهر در خصوص آخرین وضعیت تالابهای استان افزود: آذربایجان غربی به لحاظ برخورداری از شرایط ویژه توپوگرافی و واقع شدن ۳ حوضه آبخیز کشور در آن، همچنین برخورداری از تعداد قابل توجهی رودخانه دارای زیستگاههای تالابی بسیاری بوده که تعدادی از آنها عضو تالابهای کنوانسیون رامسر و جز تالابهای بین المللی است.
وی ادامه داد: در استان آذربایجان غربی بیش از ۴۰ تالاب دائمی و فصلی، لب شور یا شیرین، طبیعی و یا انسان ساخت وجود دارد که از میان، ۱۳ تالاب دائمی و مابقی فصلی هستند.
جباری خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه ماهیت عمده تالابهای استان فصلی هستند، روند آبگیری این تالابها با شروع بارندگیها در منطقه آغاز شده و این فرایند تا اتمام فصل بارندگی ادامه مییابد و با شروع فصل گرم سال، حجم آب موجود در تالابها روند کاهشی را طی میکنند.
جباری با بیان اینکه از آغاز سال آبی جاری تاکنون، با توجه به عدم رخداد بارندگیهای چشمگیر در استان، و تبع آن عدم ایجاد روان آبهای سطحی، فرایند آبگیری اکثر تالابهای استان به غیر از چند تالاب که در مسیر رودخانه و یا در امتداد کانالهای زهکشی واقع شده بقیه تالابهای در کمترین وضعیت آبی خود هستند، گفت: هم اکنون حتی برخی تالابها به لحاظ فصلی بودن در وضعیت کاملاً خشک قرار گرفتهاند.
وی اضافه کرد: در حال حاضر تالاب نوروزلو، به لحاظ قرار گرفتن در مسیر رودخانه زرینه رود، تالاب سولدوز در منتهی علیه کانال زهکش حسنلو، تالاب کانی برازان واقع در منتهی علیه شاخه منشعب از رودخانه مهاباد، تالاب عربی گلی و تالاب شیبلو در شهرستان پلدشت و در مجاورت رودخانه ارس، از وضعیت آبی بسیار خوبی برخوردار بوده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی گفت: همچنین تالابهای طالقان و گرده قیط و ممیند نقده، قوپی باباعلی مهاباد، قره بلاغ ماکو، کاملاً خشک و بقیه تالابها ظرفیت آبی در حدود ۱۵ درصد ظرفیت آبی را در خود جای دادهاند.
جباری یادآور شد: همچنین از ۱۰ روز گذشته آبگیری تالاب آق قلعه (باقیمانده تالاب شورگل حسنلو) با دبی بیش از یک متر مکعب در ثانیه شروع شده که به نظر میرسد با ادامه روند آبگیری، این تالاب تا ده روز آینده سرریز خواهد شد.
💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید